שתף קטע נבחר
 

ניקנוק אאוט: ל"ג מתכונים עם נקניקיות

מפסטה עם נקניקיות של רפי כהן ועד לשקשוקה מרגז של ד"ר שקשוקה - מיטב השפים והכותבים מציגים: 33 (!) מתכונים שווים שמשתדרגים עם נקניקיות בבית

השעה שש בערב. פותחים את דלת המקרר ואבוי - מתוכו בוהק רק אור חיוור. במילים אחרות: ריק מוחלט, ועוד שנייה מגיעה הביתה כל המשפחה. מה תמיד מסתתר במקפיא ואפשר להכין ממנו ארוחה בצוק העיתים? נקניקיות (לפחות אצלנו). הנה כמה רעיונות ומתכונים לארוחות מנקניקיות.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

 (צילום: תום להט)
(צילום: תום להט)

 

ראשונה או ליד הבירה: וּורסטסלאט - סלט נקניק בווארי - Wurstsalat

מתכון של רועי ירושלמי : "שום גן בירה לא מושלם בלעדיו: וורסטסלאט (Wurstsalat) כשכמו כן הוא – סלט נקניק קר עם הרבה בצל סגול, שמתבסס על נקניקיות קצוצות (בגרמניה משתמשים באלו המעושנות למשעי כדוגמת רגנסבורגר) ו/או נקניקים מז'אנר המורטדלה האיטלקית. פשוט וטעים, במיוחד כנשנוש ליד בירה".

 

המרכיבים ל-2-3 מנות:

300-350 גרם נקניקיות וינר, קנקרס או פרנקפורטר מבושלות ו/או נקניק מורטדלה משובח, פרוס דק ככל האפשר

1 בצל סגול, קצוץ לפרוסות דקות ככל האפשר - אם יש מנדולינה, מה טוב

1-2 מלפפונים מוחמצים בחומץ, קצוצים דק ככל האפשר או 1/4 כוס קורנישונים, חצויים לאורך – לא חובה

3-4 כפות עירית או בצל ירוק - לא חובה

2-3 כפות חומץ תפוחים או חומץ בן יין

3-4 כפות שמן נייטרלי בטעמו (לא שמן זית)

מעט פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:
  1. קוצצים את הנקניקיות ו/או המורטדלה לרצועות דקות ככל האפשר. מוסיפים חמוצים, שמן, חומץ ופלפל ומערבבים היטב.
  2. הגשה: מוסיפים מעל הסלט פרוסות בצל ועירית ומגישים פושר או קריר.

 

כובשות את איטליה: נקניקיות בתוך פסטה

 

פסטה עם מרגז וגרגירי חומוס של רפי כהן

מתכון של רפי כהן (מסעדת "רפאל" ומסעדת "חמש").

 

המרכיבים:

250 גרם פסטה יבשה (רצוי פוזילי), מבושלת מחצית מהזמן המצויין על האריזה

4 פלפלים יבשים מתוקים, רחוצים ונקיים מזרעים - חצויים לאורך

4 שיני שום קצוצות

1 כוס (לאחר הבישול) גרגירי חומוס, שבושלו במי מלח

3 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות

8 נקניקיות מרגז מאיכות טובה, מטוגנות במחבת עם מעט שמן זית (לא לגמרי - כחצי דרך)

1 פלפל ירוק חריף, פרוס

1 כוס מים

1/2 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף פלפל שחור גרוס

1/2 כוס שמן זית

  

אופן הכנה:

  1. מחממים מחבת רחבה, מוסיפים את שמן הזית, העגבניות, הפלפלים היבשים ושיני השום ומטגנים כמה שניות.
  2. מוסיפים את המים, המלח, הפלפל והפפריקה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-5 דקות.
  3. קוצצים גס את הנקניקיות המטוגנות ומוסיפים למחבת. מביאים שנית לרתיחה ומוסיפים את הפסטה המבושלת, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
  4. יוצקים לצלחות ומזלפים שמן זית.

 


(צילום: ירון ברנר)

 

עוד תוספות עם נקניקיות:

 

היישר מהמחבת: שקשוקה עם נקניקיות מרגז

מתכון של השף בינו גבסו (ד"ר שקשוקה).

 

המרכיבים:

6-8 ביצים

300 גרם נקניקיות מרגז

1/2 כוס שמן קנולה

1 ראש שום (קלוף וחצוי)

1 ק"ג עגבניות (גדולות ובשלות)

2 פלפל ירוק חריף קצוץ

2 כפית מלח

1 כף פפריקה חריפה

2 כפית פפריקה מתוקה

1 כיכר לחם טרי

 


השקשוקה של הדוקטור (צילום: לאה גולדה הולטרמן) 

השקשוקה של הדוקטור (צילום: לאה גולדה הולטרמן)

 

אופן הכנה:

  1. מחממים שמן במחבת גדולה ושטוחה ומוסיפים שום ,פלפל חריף ונקניקיות. מטגנים מעט ומוסיפים עגבניות ותבלינים. מבשלים 10-15 דקות.
  2. מוסיפים ביצים ומבשלים 5 דקות נוספות , מערבבים את החלבון מבלי לשבור את החלמון.
  3. מגישים חם בליווי לחם.

 

עוד מתכונים מהמחבת:

 


נקניקיות על פולנטה (צילום: shutterstock)

 

עם בשר: מרקים עם נקניקיות

שימו לב: אפשר להחליף את הנקניקיות שמתכונים בקבנוס ולהיפך בלי חשש.

 


כמו בעל ואישה. תבשיל שעועית וצ'וריסוס (צילום: ירון ברנר) 

 

ארוחה שלמה בסיר: קדרות עם נקניקיות

 

שוקרוט

רותי קינן: "בכל רחבי צרפת יש מסעדות המתמחות בהכנת המאכל האלזסי, ועליו גאוותן. בשוקי פריז אפשר לראות בחורף דוכנים שבהם מתבשל השוקרוט לאיטו בקלחת ענקית, ונמכר לפי משקל. במרכולים אפשר להשיג שוקרוט "טרי", בדלפק המעדנים. כרוב כבוש מקופסת שימורים מעורב בכרוב טרי מניב תוצאה משביעת רצון, וזמינה יותר אצלנו".

 

גיוון:

  • גרגרי הערער (ג'וניפר) הם אותם גרגרים שחורים גדולים המאפיינים את השוקרוט. אפשר להשיג אותם בחנויות תבלינים מתמחות, אבל אם אין - אפשר גם לוותר.

 

  • השוקרוט מקבל באהבה סוגים שונים של בשר. במקור משתמשים בעיקר בנתחים של בשר חזיר ואווז, שמנים מאוד. אפשר להשתמש בכ-500 גרם בשר בקר למרק, שאותו מבשלים לחוד במים (עם מלח, פלפל וצרור עשבי תיבול) שעתיים-שלוש.

 

  • אפשרות אחרת היא להוסיף לסיר 500 גרם חזה בקר מעושן, חתוך ל-6 פרוסות עבות, עם תפוחי-האדמה.

 

  • את כל נתחי הבשר, כולל הנקניקיות, אפשר לבשל או לחמם בנפרד, ורק להגישם על מצע הכרוב. יש המבשלים בנפרד, במי מלח, גם את תפוחי-האדמה.

 

המרכיבים:

1 קופסה (כ-500 גרם) כרוב כבוש

1 כרוב לבן קטן (כ-500 גרם), טרי

1 בצל

1 גזר גדול

150 גרם חזה אווז מעושן

2 כפות שמן

2 נקניקיות קבנוס עבות

5-4 גרגרי ערער (ג'וניפר)

1 כפית גרגרי פלפל שחור

1/2 כפית קימל שלם

2 עלי דפנה

2 כוסות יין לבן

3 תפוחי-אדמה (כ-600 גרם)

6 נקניקיות עגל גדולות

 

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הכרוב החמוץ במים וסוחטים היטב. מסירים מהכרוב הטרי את העלים החיצוניים ואת הליבה הקשה וחותכים לרצועות דקות. קולפים את הגזר והבצל וקוצצים לקוביות קטנות. חותכים את חזה האווז לקוביות.
  2. בסיר גדול או בקדירה, מניחים את קוביות בשר האווז, הגזר והבצל, מוסיפים את השמן ומטגנים יחד, תוך בחישה מדי פעם, עד שהבצל מתרכך אך לא מזהיב.
  3. פורסים את הקבנוס לפרוסות ומוסיפים לסיר. מטגנים דקה, מוסיפים את הכרוב הכבוש והטרי, הפלפל, גרגרי הערער, הקימל, עלי הדפנה והיין, בוחשים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מקטינים את הלהבה ומבשלים 45 דקות.
  4. קולפים את תפוחי-האדמה וחותכים לקוביות גדולות. מוסיפים לסיר וממשיכים לבשל עוד 30 דקות או עד שהם מתרככים. במהלך הבישול יש לוודא שהתבשיל מכיל די נוזלים ולהוסיף עוד יין או מים רותחים, במידת הצורך.
  5. צרים חתכים בנקניקיות ומוסיפים לסיר. מבשלים 15 דקות נוספות. מגישים את הנקניקיות ונתחי בשר מבושלים אחרים על מצע הכרוב המבושל, בלוויית חרדל.

  

עוד תבשילים עם נקניקיות:

 


צילום: דן לב (צילום: דן ויינר) 

(צילום: דן לב)

 

  • בוליטו מיסטו: תבשיל נקניקיות ועוף
  • תבשיל כרוב כבוש ופלפל ירוק 
  • תבשיל פולנטה עם נקניקיות, דלעת צלויה וערמונים
  • צלי בקר ונקניקיות צ'וריסו בנוסח מקסיקני של בני סיידא

     


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    עם מרגז וחומוס. פסטה של רפי כהן
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים