שתף קטע נבחר

צפינו בטלוויזיה בכל מיני מקומות עם הוולקנו

לאלו מכם שלא זנחו את חברות הכבלים והלווין ורוצים לקחת את הטלוויזיה לכל מקום, יש מכשיר שישדר את מה שרואים בבית לכל מקום. אך האם בעולם שכולו VOD יש עוד טעם בשידור כזה? מסתבר שכן

הכירו את הוולקנו פלו (Vulkano Flow) - מכשיר המתחבר לממיר של יס, הוט או עידן + בבית שלכם ומסוגל להעביר את שידורי הטלוויזיה דרך האינטרנט בבית לכל נקודה בעולם. הוולקנו פלו נראה כאילו לקחו ממיר וחתכו ממנו חצי. רוחבו זהה לרסיברים וממירים, כשחלקו העליון קמור, כך שהוא כביכול אמור להיות המכשיר העליון בארונית הטלוויזיה. המכשיר עצמו לא בולט במיוחד, צבעו שחור ועליו נורה ירוקה אחת. בחלקו האחורי נמצאים כל החיבורים השונים כשהם מסומנים בבירור.

 

נראה בדיוק כמו כל אחד מהממירים בבית ()
נראה בדיוק כמו כל אחד מהממירים בבית

 

לא תמיד ההתקנה פשוטה

הפלו יושב צמוד לממיר ומתחבר אליו דרך כבל RCA או קומפוננט. אין חיבור HDMI עבור HD אמיתי, אך מצד שני, ברוב הבתים, רוחב פס ההעלאה אינו גדול מספיק כדי לתמוך בשידור HD אמיתי, כך שזה לא אסון. את הוולקנו מתקינים על המחשב בעזרת התוכנה המצורפת שעושה עבורכם את רוב ההגדרות.

 

לאחר שבחרתם שם עבור המכשיר וסיסמה, תוכלו להגדיר את הממיר עצמו ולהתחיל לצפות. אפשר לעשות זאת דרך המחשב, הטאבלט או הסארטפון בכל מקום שאתם נמצאים בו ויש חיבור אינטרנט מהיר מספיק, בין אם זה במשרד, בבית של חברים, או בחו"ל. אתם למעשה עושים לכם סטרימינג.  אם תתחברו דרך הווי פיי בבית, לא תהייה בעיה. ברגע שניגשים מרשת חיצונית כמו סלולר או ממקום העבודה תגלו שלא כל ראוטר מתאים לך. לפעמים, כמו במקרה שלנו, יש להגדיר אותו במיוחד כדי שיאפשר זאת. בכך אתם מוצאים עצמכם עם התקנה לא פשוטה, שלא כל אחד ישמח להתעסק איתה.

  

התוכנה שמגיעה עימו מאפשרת צפייה, הקלטה ושליטה מלאה בממיר. האחרונה מתבצעת דרך משדר אינפרא אדום כפול שמגיע כלול בחבילה. המשדר בנוי בצורת ברך, כשפס דביק על בטנו מאפשר לקבע אותו לגג הממיר. שנורית האינפרא אדום מכוונת ישירות אל הממיר עצמו. בבית שבו בדקנו את המכשיר, ישנו חיבור של עד 100 מגה הורדה, ו-2 מגה העלאה, ובו השידור עבד מצוין. לא היו הפסקות לטעינה וגם לא קיטועים מוזרים באמצע. מה שכן, היה עיכוב של כמעט 3 שניות בין לחיצה על השלט הווירטואלי בתוכנה, לבין התגובה שהגיעה אלינו. אם מדליקים את הטלוויזיה המקומית בו זמנית, מגלים שהשידור מגיע בדיליי של כחמש שניות כך שזה מסתדר ביחד.

 

כניסה ויציאת קומפוננט ו-RCA, חיבור רשת ו-USB ()
כניסה ויציאת קומפוננט ו-RCA, חיבור רשת ו-USB

 

 

 

למרות העובדה שניתן לצפות בתוכניות ובסרטים ישירות מהמכשיר בלי הרבה טרחה, יש לא מעט אנשים שבוחרים לא להוריד תוכניות או לצפות בהם בצורה לא חוקית, ומעוניינים לעשות שימוש מלא בשירות שעליו הם כבר משלמים. וכאן אופציית ה-VOD באה לידי ביטוי. היות שניתן לשלוט בממיר מרחוק, אפשר למשל להתחבר מהאייפד באוטובוס, ולהזמין תוכנית בממיר בבית, והיא תשודר ישירות אל המכשיר הנייד. ואם הזמנתם תוכנית בתשלום, שאר יושבי הבית יוכלו להנות ממנה גם. בנוסף התוכנה מאפשרת למשתמש לא רק להקליט, אלא גם לסדר לוח זמנים שלם להקלטות, אך פונקציית ה-EPG שמראה את לוח השידורים, זמינה לשידורים מארה"ב או קנדה בלבד.

 

תוכנת צפיה בתשלום

אל השידור ניתן לגשת דרך הנגן של הוולקנו כמעט על כל מערכות ההפעלה, החל מ-XP ועד 7, וגם על מחשבי מק. בנוסף ניתן להפעיל אותו במכשירי iOS, אנדרואיד ובלקברי. אבל פה זה נהיה קצת מוזר.

 

ישנן שתי גרסאות של תוכנת הנגן למכשירים ניידים - בחינם ובתשלום. בגרסת ה-iOS החינמית, הצלחנו להתחבר בלי בעיה לנגן, אך בפעם השנייה שרצינו להתחבר, קיבלנו הודעה שעלינו להמתין שעה או לקנות את האפליקציה בעלות של 51.90 שקלים. בגרסת האנדרואיד החינמית לא זכינו בכלל לצפות בשידור, כשמייד עלתה הודעה שעלינו לרכוש את התוכנה בעלות של 48 שקלים. הנה שאלה: למה אנחנו צריכים לשלם כדי לעשות שימוש מלא במכשיר שכבר שילמנו עליו?

 

אז כדאי?

זהו לא המכשיר היחידי בשוק שמאפשר זאת, אחד הבולטים הוא סלינג בוקס שקיים כבר הרבה שנים בשוק, אך הדגם הזה ספציפית הוא בין הזולים ביותר שניתן למצוא, ובמחיר 500 שקל, הוא נותן תמורה יפה מאוד. התוכנה עובדת היטב, גם האפליקציות בתשלום, התמונה חלקה ואיכותית למדי כשאין הפרעות או בעיות בצפייה. האפשרות לגשת לשידורים מכל מקום היא בהחלט נחמדה מאוד. אך כל זה שימושי אך ורק אם כבר אתם מנויים לשירות טלוויזיה כלשהו.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים