יועצי שרון: לא רצינו להרעיל את ערפאת
עו"ד דב וייסגלס ששימש ראש לשכתו של אריאל שרון אמר בעקבות ממצאי דו"ח נתיחת גופת ערפאת בשווייץ כי למיטב ידיעתו, "לא הייתה מחשבה להרעיל את ערפאת או לפגוע בו". רענן גיסין אמר שהכי קל להאשים את ישראל: "כנראה זה מאבק כספים וירושה ולכן זו סאגה בלתי נגמרת"
עם פרסום ממצאי דו"ח נתיחת גופתו של יו"ר הרשות הפלסטינית לשעבר יאסר ערפאת, שקבע בסבירות גבוהה שערפאת הורעל, עולה מחדש השאלה מי הרעיל אותו. אצבעות ברשות הפלסטינית ובעולם שוב מופנות אל ישראל. עורך הדין דב וייסגלס, לשעבר ראש לשכתו של ראש הממשלה אריאל שרון, אמר אמש (יום ד') ל-ynet: "למיטב ידיעתי, בתקופתי במשרד ראש הממשלה לא הייתה מחשבה להרעיל את ערפאת או לפגוע בו". בתו של ערפאת, זהווה, סטודנטית ליחסים בינלאומיים במלטה, אמרה ל"גרדיאן" הבריטי: "אני רוצה לגלות מי עשה את זה ומה היה המניע".
עוד בערוץ החדשות של ynet:
וינשטיין על לדור: "ללמוד ואח"כ לדבר"
החשד להתעללות: שוחררו הורי התאומים
ספא בגרמניה הציע "ליל בדולח רומנטי"
וייסגלס אמר כי ערפאת פעל בצורה מזיקה ביותר בשנים 2002-2001, "אך ב-2004 הוא כבר היה בשולי החיים המדיניים הפלסטיניים. הוא היה כלוא במוקטעה ומנותק כמעט ממה שנעשה ולא היה כל צורך (לפגוע בו)".
דו"ח המרכז האוניברסיטאי הרפואי בלוזאן שבשווייץ גילה כמות לא טבעית של פולוניום רדיואקטיבי בשרידי גופתו של יאסר ערפאת. החומר נמצא בצלעותיו ובאגנו וכן באדמה שנאספה במתחם קברו. על פי הערכות מומחים, שצוטטו ברשת "אל-ג'זירה", הסיכוי להרעלתו עומד על 83%. עו"ד וייסגלס אמר כי המשמעות של הממצאים עדיין לא ברורה לחלוטין, "וגם אם כן - חיסולים הדדיים הם לא נושא בלתי מוכר בחברה הפלסטינית, איני יודע למי היה אינטרס לחסלו אבל לנו בבירור לא היה אינטרס".
גם יועצו של שרון, ד"ר רענן גיסין, הגיב בביטול לממצאי הדו"ח: "הסיפור הזה חוזר חדשות לבקרים בתדירות של כל שישה חודשים. אני יכול רק לומר שהמדיניות של שרון הייתה שברגע שערפאת היה חולה במוקטעה ומסוגר, צריכים להתרחק בכל צורה ולא להיות מעורבים במה שיקרה לו. שרון אמר את זה בכל דיון שהיה בקרב יועציו וכוחות הביטחון שמבחינתו צריך להתרחק מזה כמה שיותר. הוא הרי דאג שהצרפתים יטפלו בו, שרון היה די חכם בנושא לא להתערב ועירב את הצרפתים, שהטיסו את ערפאת לפריז כדי שלא יהיה בידי הישראלים".
"למיטב ידיעתי", אמר גיסין, "ישראל עשתה כל מאמץ לא להיות מעורבת. בקרב אנשי ערפאת היה עניין במסגרת מאבקי הירושה להאשים אחרים ב'רצח' ערפאת, והכי קל זה להאשים את הישראלים, זה פותר הרבה בעיות. היה גם הרבה כסף מעורב בזה, ועדיין יש, וזה מתגלגל שנים רבות. כנראה זה מאבק כספים וירושה ולכן זו סאגה בלתי נגמרת".
"מדובר יותר באופרת סבון מאשר במדע", הגיב לממצאים דובר משרד החוץ יגאל פלמור. "זהו הפרק האחרון בסדרה, שבו סוהא מתנגדת ליורשי בעלה. החקירה הסתכמה בניסיון שטחי ביותר לקבוע את סיבת המוות". פלמור ציין בשיחה עם רשת השידור הבריטית BBC כי החקירות בוצעו על ידי גורמים שיש להם אינטרס - אלמנת ערפאת והרשות הפלסטינית - ואף פעם לא טרחו לבדוק מידע חשוב אחר. "החור הגדול הנוסף בתאוריה הוא החוסר בגישה לבית החולים הצרפתי שבו ערפאת מת ובגישה לתיקו הרפואי. איך הסיבה למוות יכולה להיקבע מבלי דעתם של הרופאים או בלי תוצאות הבדיקות שנערכו לחולה?". לדבריו, "ישראל לא מודאגת" מההשלכות.
בכירים ברשות הפלסטינית לא מיהרו להגיב על הדיווח ברשת "אל-ג'זירה". חנן עשראווי אמרה ל"גרדיאן" הבריטי כי "הדו"ח הזה מאשש את החשדות שליוו אותנו. אנחנו יודעים שערפאת נהרג, כעת אנחנו יודעים כיצד. אנחנו יודעים למי היו את האמצעים, את ההזדמנות ואת המניע". היא קראה להעביר את הנושא למישור המשפטי. גם סעאד ג'אבר, עורך דינה של האלמנה סוהא, אמר כי בדו"ח יש "ראיות לכך שבוצע פשע". הוא סיפר שהעביר את ממצאי הדו"ח השווייצרי לידי החוקרים הצרפתים והם פתחו בבדיקת נסיבות המוות כבר לפני כשנה וחצי, לאחר שמכון שווייצרי טען כי גילה רמות גבוהות של פולוניום על בגדיו. חודשים ספורים לאחר מכן נלקחו דגימות משרידי גופתו ברמאללה.
במהלך החקירה ביצעו חוקרים צרפתים בדיקות באופן עצמאי, אך לא פרסמו את הממצאים. האלמנה סוהא ערפאת אמרה כי "פשע אמיתי נחשף, זוהי התנקשות פוליטית". סוהא ערפאת משוכנעת שבעלה מת ב-2004, ארבעה שבועות לאחר שאכל מזון מורעל: "אני זוכרת איך יאסר התכווץ בבית החולים. מוות הוא הגורל של כל אדם, אבל כשהוא מורעל זה נורא. אנחנו מתאבלים עליו שוב עכשיו". בתו של ערפאת זהווה הביעה ביטחון שהחקירה הצרפתית תשפוך אור על נסיבות מות אביה.