האיחוד: הומוסקסואליות - סיבה למקלט מדיני
בית הדין האירופי לצדק החליט כי הומוסקסואלים יוכלו לזכות למקלט מדיני במדינות האיחוד אם הם נרדפים בארצות מוצאם בשל זהותם המינית. בפסיקה הדרמטית נטען: "הומוסקסואל אינו יכול להסתיר את זהותו ולהסתגר בביתו"
פליטים הנרדפים בארץ מולדתם בשל זהותם המינית עשויים לקבל מקלט מדיני ב-28 המדינות האיחוד האירופי - כך קבע היום (יום ה') בית הדין האירופי לצדק היושב בלוקסמבורג. לפי החלטת בית המשפט, קיומם של חוקים המאפשרים לאסור הומוסקסואלים "עשויים להוות אקט של רדיפה בהגדרתו", אם הם נאכפים באופן שגרתי.
עוד חדשות בעולם:
הבית הלבן: שוקלים הקלה בסנקציות
אוקראינה: ראש חזיר הושלך לעבר בית כנסת
בית הדין קבע כי "הומוסקסואל אינו יכול להסתיר את זהותו המינית ולהסתגר בביתו כדי להימנע מרדיפה, שכן מדובר במאפיינים בסיסיים בזהותו של אדם". לפי אמנות בינלאומיות, פליטים חייבים להוכיח שהם חיים תחת "פחד עמוק" מרדיפה בגין גזעם, דתם, אתניותם או דעתם הפוליטית, כדי להיות זכאים למקלט מדיני. פסיקת בית הדין התקבלה במסגרת תיקי חקירה של שלושה בני אדם מסיירה ליאון, מאוגנדה ומסנגל המבקשים מקלט בהולנד.
לפי הנציבות המשפטנים הבינלאומית, ביותר מ-70 מדינות ברחבי העולם ישנם חוקים שמטרתם להפליל בני אדם על בסיס נטייה מינית. חלק מהחוקים אוסרים פעילות מינית וחלק מכילים איסור מוחלט על פעילות מינית בין שני בני אדם מאותו המין. ארגון זכויות האדם הבינלאומי אמנסטי מסר כי חלה עלייה בהפללת הומוסקסואלים באפריקה. 36 מדינות ביבשת חוקקו חוקים נגד מפגשים חד-מיניים. בנוסף, מדינות מוסלמיות רבות כמו איראן, כווית או אפגניסטן הוציאו מחוץ לחוק הומוסקסואליות.
במדינות אחרות, עם זאת, חוקים אלה לא נאכפים תדיר. בית הדין קבע כי בסמכות המדינות
החברות באיחוד להכריע אם בקשתו של הפליט עומדת בהגדרה של רדיפה. חלק ממדינות האיחוד כבר הסכימו לאשר בקשות מקלט מסיבות של זהות מינית, בתנאים מסוימים, אך החלטת בית הדין האירופי מבהירה את המדיניות והופכת אותה למחייבת לכל 28 מדינות האיחוד. עם זאת, עדיין לא ברור כמה מרשויות המדינות יערכו בדיקה לטענות מבקש המקלט כי הוא אכן נרדף בשל זהותו המינית.
ב-2008 הודיעה בריטניה כי לא תגרש צעיר איראני הומוסקסואל בחזרה למולדתו, שם הוא צפוי להיות מוצא להורג, ותעניק לו מקלט. הצעיר, מהדי קאזמי, הגיע ללונדון בשנת 2005 כדי ללמוד אנגלית. קזאמי, בן 19, ביקש כמה פעמים מבריטני מקלט, ואף ניסה את מזלו בהולנד, אך נדחה שוב ושוב. שרת הפנים של בריטניה דאז, ג'קי סמית, החליטה לאחר מכן להמליץ להעניק לצעיר מקלט מדיני, בשל החשש כי יוצא להורג באיראן.