שתף קטע נבחר

 

חילוקי הדעות עם ארה"ב: "חשש מכדור שלג"

הקו התקיף של ישראל בנוגע להסכם המתרקם עם איראן נועד להבהיר עד כמה גדול החשש מפני ההקלה בסנקציות, שתהווה "דלת פרוצה שלא ניתן לסגור גם בגלל האווירה שתיווצר וגם בגלל הנהירה שתהיה לעבר איראן"

שעות לפני הגעתו של מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי לשווייץ כדי לקדם את ההסכם בין המערב לאיראנים, הוחלט בישראל להמשיך בקו האסטרטגיה התקיף והחריף, במטרה ליצור מראית עין של משבר ממשי.

 

דיווחים נוספים בחדשות ynet:

נתניהו: העסקה רעה מאוד, ישראל לא מחויבת

הבית הלבן: שוקלים הקלה בסנקציות

 

בירושלים חוששים בעיקר מכדור שלג מתגלגל בזירה המדינית, ומאפשרות כי ההסכם שייחתם בין המערב לאיראן יאפשר לפרום באופן דרמטי את מארג הסנקציות שחונק את הכלכלה האיראנית. ישראל מרוצה מאוד מן ההשפעה של הסנקציות, עד כדי התבטאויות חריפות בדרגים המדיניים הבכירים על הורדת האיראנים על הברכיים.

 

נתניהו: איראן קיבלה כל מה שרצתה    (צילום: לע"מ)

נתניהו: איראן קיבלה כל מה שרצתה    (צילום: לע"מ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קרי בנתב"ג. ממהר לז'נבה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קרי בנתב"ג. ממהר לז'נבה(צילום: רויטרס)

החשש הוא כי הסכם בין איראן למערב יאפשר לחברות בינלאומיות באירופה, בסין ובעולם כולו "להתפרץ" לשוק האיראני ולספק זריקת מרץ לכלכלה הקורסת של משטר האייתוללות. "יהיה קשה מאוד להחזיר את הגלגל לאחור, גם בגלל האווירה שתיווצר וגם בגלל הנהירה שתהיה לעבר איראן", אמרו גורמים מדיניים.

 

לדבריהם, "ישראל לא רוצה שייווצר מצב שבו האיראנים יורידו פרופיל בחודשים הקרובים, יקבלו זריקת עידוד כלכלית, אך כעבור כמה חודשים יחזרו לסורם. הקלה בסנקציות תהיה בגדר דלת פרוצה שיהיה קשה לסגור, והקלה זו תשנה את האווירה כולה, גם בתוך איראן וגם בקהילה הבינלאומית".

שיחות הגרעין בשווייץ (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שיחות הגרעין בשווייץ(צילום: AFP)

שרת החוץ של האיחוד האירופי ושר החוץ האיראני. ההסכם מתבשל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שרת החוץ של האיחוד האירופי ושר החוץ האיראני. ההסכם מתבשל(צילום: AFP)
 

ראש הממשלה בנימין נתניהו ומזכיר המדינה ג'ון קרי שוחחו הבוקר בפגישה חפוזה, שנראתה כאילו הובילה לסף מתח גבוה ביחסים בין ירושלים לוושינגטון, הן בסוגיה האיראנית והן בזו הפלסטינית. גורמים מדיניים ציינו עם זאת, כי השימוש במילה "משבר" בנוגע ליחסים בין שתי המדינות מעט מופרז. בישראל ציינו כי היחסים בין מערכות הביטחון של שתי המדינות הדוקים מאי פעם ושיתוף הפעולה צמוד ושוטף.

 

עם זאת, בישראל חוששים כי הרצון העז של המערב להגיע להסכם עם איראן יוביל להסכם לא בשל מספיק, שלא יבטיח כי האיראנים יעמדו בתנאים של המערב, וממילא לא של ישראל. "יש חילוקי דעות קשים", אמרו בירושלים. "לכן הוחלט להמשיך בקו תקיף מאוד שיבהיר לעולם כולו כי לא נקבל הסכם שיאפשר לאיראנים לרמות את הקהילה הבינלאומית. הסנקציות עשו את שלהן והחלשתן או צמצומן הם מהלך פרובלמטי, ואסור שהוא יקרה. האיראנים על הרצפה, על ארבע וצריך ללחוץ עליהם עד שיבינו כי עליהם להספיק את העשרת האורניום. זו הזדמנות אדירה שנוצרה, לכן אסור למהר להסכם חיוור".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי גדעון, לע"מ
נתניהו וקרי. פגישה חפוזה
צילום: קובי גדעון, לע"מ
מומלצים