שתף קטע נבחר

 

הטייפון: אבד קשר עם ישראלית בפיליפינים

הגר קליין מהרצליה שוהה באי מלפסואה, ומאז החלה הסופה "הייאן" מנסה משפחתה ליצור איתה קשר. משרד החוץ עודכן. אחותה: "אמרו לנו שאין שם הרוגים". ישראלים במנילה: "הטייפון לא גרם לנזק גדול בעיר". צפו בתיעוד

הטייפון "הייאן" היכה בפיליפינים, הוביל למותם של מאות בני אדם ולנזקים אינספור. לצד תמונות גופות ברחובות ותשתיות קורסות, מבקשת גם משפחה ישראלית אחת ליצור קשר עם בתה. מאז יום חמישי איבדה משפחת קליין מהרצליה את הקשר עם בתם הבכורה הגר (23), מדריכת צלילה השוהה באי הקטן מלפסקואה, מצפון לאי סבו. במהלך סוף השבוע פנתה המשפחה למשרד החוץ, אך טרם הצליחו לאתר את הגר. "אנחנו מקפידים לדבר איתה כל יום-יומיים", סיפרה הערב (שבת) ל-ynet אחותה נועם. "היא נסעה לפיליפינים לפני חודש וחצי כדי לצלול. בפעם האחרונה שדיברנו היא אמרה שאולי היא לא תצליח להתקשר כי יש בעיות עם החשמל בגלל הצפות".

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

המשפחה שוחחה עם גורמים שעדכנו אותה שלא דווח על הרוגים באי, אבל הרס רב נגרם שם. "אנחנו מנסים לקבל כל פיסת מידע", הוסיפה האחות נועם.

אנליה וסער הרמן. "רק אין חשמל" (צילום: סער הרמן) (צילום: סער הרמן)
אנליה וסער הרמן. "רק אין חשמל"(צילום: סער הרמן)

נזקי הסופה בפיליפינים (צילום: AP) (צילום: AP)
נזקי הסופה בפיליפינים(צילום: AP)

רוב הישראלים החיים בפיליפינים מתגוררים בבירה מנילה, ולמזלם הטייפון הקטלני חצה את מרכז האיים ופסח על העיר. "מרבית הישראלים בפיליפינים גרים במרכז העיר, בגורדי שחקים בנויים היטב, כך שאנחנו בדרך כלל מביטים מלמעלה על הסערות שמציפות את שכונות העוני", סיפר שי ילין (39), במקור מרחובות, השוהה במנילה לצרכי עבודה.

 

הוא חי בעיר כבר ארבע שנים ומעריך שמדינת האיים סובלת מדי שנה מלא פחות מ-20 סופות בגדלים משתנים. "מניסיוני, הפיליפינים כבר יודעים להתמודד עם הדבר וגם אחרי סופות קשות הם חוזרים לשגרה במהירות מעוררת השתאות. הם עם שבקושי מתלונן. הם מוסיפים להתפלל ולהאמין באדיקות באלוהים".

 

כאמור, ילין מייצג את מרבית הישראלים במדינה, שמתגוררים במרכז הבירה ולא חווים את הסערה האדירה שפקדה את האיים בסוף השבוע כפי שחווים אותה אלה המתגוררים ברובעים ובכפרים. בשעות הבוקר כבר דווח על לפחות 1,200 הרוגים ועל גופות מוטלות ברחובות. על פי הערכה, מספר הקורבנות יהיה גבוה באופן דרמטי. 

פגיעת סופת "הייאן" בפיליפינים    (צילום: רויטרס)

פגיעת סופת "הייאן" בפיליפינים    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הטייפון "הייאן", שבפיליפינים נקרא "יולנדה", חצה את האיים המזרחיים לייטה וסאמאר במהירות של 305 קמ"ש. משרד הרווחה במדינה דיווח שהוא השפיע על 4.2 מיליון בני אדם המתגוררים ב-270 ערים ויישובים במרכז המדינה.

צוותי החילוץ וההצלה, שהראשונים בהם הגיעו כבר בבוקר לאזורים מוכי האסון, הביאו עימם ארוחות מוכנות, בגדים, שמיכות, תרופות ומים.

 

אנליה, שחיה בישראל עם בן זוגה סער הרמן ונמצאת כעת בביקור מולדת במנילה, שוחחה הערב עם ynet וסיפרה: "המצב פה הוא יחסית טוב. עכשיו כבר לא יורד גשם אבל החשמל עדיין לא חזר. אנחנו מסתדרים עם מה שיש. בחוץ עדיין יש רוחות חזקות ומרגישים שמזג האוויר הולך ומשתפר".

 

מביתם בישראל עוקב בדאגה בן זוגה הרמן: "הסבירו לנו שבגלל שמנילה לא הייתה ממש בקו של הטייפון, כל הפגיעה בעיר היא משנית. לעומת הסופות הקודמות, שבהן היו הרבה גשמים ומים, בסופה הנוכחית מדובר בעיקר ברוח שהורסת כל דבר שנקרה בדרכה".

 

בהכנת הכתבה השתתף רועי קייס

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם קליין
הגר קליין
צילום: נועם קליין
צילום: AP
תוצאות הטייפון בפיליפינים
צילום: AP
מומלצים