מי רוצה להיות דירקטור בחב' ממשלתית?
משרד האוצר פרסם את הקריטריונים לתפקיד דירקטור בחברה ממשלתית וקורא למועמדים שגילם 25 ומעלה, לנסות להתקבל למשרה. מה הדרישות?
הליך הקמת מאגר הדירקטורים לחברות הממשלתיות יוצא לדרך: משרד האוצר פרסם היום (א') את הקריטריונים להגשת מועמדות לתפקיד דירקטור וקורא לבעלי הכישורים הנדרשים להגיש את מועמדותם.
- לפיד: ננקה החברות הממשלתיות מפוליטיקה
- האוצר שוב מבקש מיליונים להתיישבויות
- איך זוכים במכרז? נותנים תריסים ורודים חינם
על מנת להתקבל לתפקיד, על המועמדים להיות תושבי ישראל בני 25 ומעלה, העומדים באחד משלושת הקריטריונים הבאים:
- תואר אקדמי באחד מהמקצועות הבאים: כלכלה, מינהל עסקים, משפטים, ראיית חשבון, מינהל ציבורי, הנדסה או לימודי עבודה או לחילופין תואר אקדמי באחד מתחומי עיסוקן של החברות הממשלתיות. בנוסף, על המועמד להיות בעל ניסיון של שנתיים לפחות בתחומי השכלתו, בניהול או באחד מתחומי עיסוקן של החברות הממשלתיות.
- ניסיון של חמש שנים לפחות בשניים או יותר מהקריטריונים הבאים: כהונה בתפקיד בכיר בתחום הניהול העסקי של תאגיד בעל היקף עסקים משמעותי. כהונה ציבורית בכירה או בתפקיד בכיר בשירות הציבורי בנושאים כלכליים, מסחריים, ניהוליים או משפטיים. תפקיד בכיר הנוגע לאחד או יותר מתחומי עיסוקן של החברות הממשלתיות.
- השכלה אקדמית גבוהה (תואר שלישי ומעלה).
ממשרד האוצר נמסר, כי לאחר סיום הליך הגשת המועמדות יתקיימו בחינות וראיונות אישיים, בהם גם בחינת כשירות לתפקיד שעורכת ועדת ברנר לבדיקת מינויים בחברות ממשלתיות. מאגר הדירקטורים הסופי יהיה מורכב מ=50% נשים ו-50% גברים, כאשר 10% מהמקומות ישוריינו לבני מיעוטים.
מועמדים שרואים עצמם מתאימים למשרה, יכולים להגיש מועמדות החל מהיום ועד ל-1 בדצמבר 2013. הגשת המועמדות מתבצעת באתר רשות החברות הממשלתיות באמצעות מילוי "טופס שאלון מועמדות".
הליך בחירת הדירקטורים מתבצע במסגרת התוכנית לרפורמה בחברות הממשלתיות שהשיק בשבוע שעבר מנהל רשות החברות הטרי, אורי יוגב. התוכנית שתקיף כמעט את כל תחומי החברות החל ממינוי דירקטורים ועד מנהל תקין ורווחיות, וכוללת בין היתר הקמת מאגר של דירקטורים לחברות הממשלתיות. כיום, מתוך כ-1,000 משרות של דירקטורים מאוישות רק כמה מאות.
שר האוצר, יאיר לפיד, מסר כי "אני קורא לכל מי שרואה עצמו מתאים לתפקיד מאתגר זה לבוא ולתרום מזמנו ומרצו לתהליך הבראת החברות הממשלתיות לטובת כלל אזרחי ישראל. היום מתחיל הצעד הראשון בניתוק הפוליטיקה מהחברות הממשלתיות". מנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן, ציינה כי "זוהי הזדמנות עבור אנשים מקצועיים ואיכותיים ממגוון תחומים להצטרף למהלך ולתרום מניסיונם".
יוגב מסר כי "לחברות הממשלתיות השפעה על כלל אזרחי מאחר והן עוסקות בתחומים מגוונים ופעמים רבות נותנות שירותים ישירות לאזרחים. לאור זאת, חיוני שהדירקטוריונים בחברות אלה יורכבו מהאנשים האיכותיים והמקצועיים ביותר על מנת שנוכל לשפר את רמת השירות ורווחיות החברות".