שתף קטע נבחר

 

אופס: הכישלונות הגדולים של ערוץ 2

20 שנה הוא כבר איתנו, ולצד הצלחות מרובות היו לו גם כמה טעויות מביכות: מהטרגדיה המשפחתית של קמיצ'לי ועד האכזבה ממפרץ האהבה, קבלו את הכישלונות המפוארים של ערוץ 2 - לא שכחנו ולא סלחנו

ערוץ 2 קיים כבר 20 שנה, ועם הצלחותיו המרובות אי אפשר להתווכח. "ארץ נהדרת" הכניסה מושגים וביטויים לשפה, "כוכב נולד" הצמיחה מוזיקאים, "עובדה" סיפקה תחקירים נוקבים, "פלורנטין" השפיעה על עשיית הדרמה, והרשימה עוד ארוכה. אבל היו גם תוכניות מוצלחות פחות (אם להתנסח בעדינות), כאלה שקברניטי הזכייניות, הטאלנטים, המפיקים והבמאים רוצים לשכוח ולמחוק מהרזומה שלהם. נבירה קצרה בזיכרון הובילה לרשימת הפלופים הגדולים של הערוץ, אלה שלא שרדו יותר מעונה ואפילו פחות מכך. 

 

"הפוליגרף"

אי שם ב-2007, אחרי 12 שנים בחברת החדשות של ערוץ 2 והגעה למעמד הבכיר ביותר שאליו איש חדשות יכול להגיע, החליט מגיש המהדורה המרכזית גדי סוקניק שנמאס לו, והודיע על פרישה מתפקידו. "הגיע הזמן לפסק זמן ולשינוי", אמר אז סוקניק בהודעה שהוציא לכלי התקשורת. כשנה אחר כך עלה סוקניק עם תוכנית הטלוויזיה -"הפוליגרף", שבמהלכה חובר המתמודד לפוליגרף תוך שהוא נשאל שאלות על חייו הפרטיים, למשל "האם בגדת באשתך?".
היום הוא ב"לילה כלכלי". גדי סוקניק (צילום: יוני המנחם) (צילום: יוני המנחם)
היום הוא ב"לילה כלכלי". גדי סוקניק(צילום: יוני המנחם)

התוכנית, ששודרה בזכיינית רשת, השיגה בתחילה נתוני צפייה נאים יחסית לאותה התקופה, אך גרמה לסערה: השעה המוקדמת שבה שובצה ועיסוקו של מגיש החדשות לשעבר בנושאים חודרניים גרמו לרשות השנייה לבקש להזיז את שעת שידורה אחרי עשר בערב. סוקניק טען אז שהוא "מרגיש נוח" עם אופי השאלות, אך בסופו של דבר שעת השידור שונתה, ונתוני הרייטינג ירדו לשפל.

 

"שישי שואו"

חוץ מהריאליטי "דרוש מנהיג", שחיפש את המנהיג הבא בפריים טיים של טלעד ומצא רק תשעה אחוזי רייטינג, לזכיינית שהפסידה את מקומה בערוץ 2 היה עוד כישלון שנחרץ בזיכרון: בשנת 1995 קיבל צביקה הדר, שהיה אז בן 29 ואפוף תהילת "הקומדי סטור", הזדמנות להנחות תוכנית בידור בשעות הפריים טיים של ערב שישי. יחד עם טמירה ירדני, מי שהפכה לאחת המפיקות הבכירות ולאמא של "כוכב נולד", חתם הדר על 45 תוכניות, אך בפועל ירד מהאוויר אחרי 5 תוכניות בלבד.

 

צביקה הדר ב"שישי שואו" ()
צביקה הדר ב"שישי שואו"

עוזי פלד, מנכ"ל טלעד, אמר אחרי הכישלון: "איך אפשר להיכשל עם מי שהצליח כל כך ב'קומדי סטור'?".הביקורות קטלו, אך לבסוף חזר הדר לקדמת הבמה עם הסרט "עפולה אקספרס" ומאוחר יותר עם "שמש" וכמובן - "כוכב נולד". ולא רק הוא הוכיח שאפשר לקום מהקרשים אחרי כישלון גדול כל כך - המפיק הראשי של התוכנית היה אז אלעד קופרמן, האחראי גם לפצצת הרייטינג "האח הגדול". 

 

"החפרפרת"  

תוכנית הריאליטי של תחילת שנות האלפיים ניסתה לתת מענה ל"הישרדות" האמריקנית. במסגרת התוכנית, שנרכשה מבלגיה ושהנחה כתב החדשות איתי אנגל, התמודדו עשרה משתתפים במשימות מאתגרות, וביניהם היתה גם "החפרפרת", שתול של התוכנית שניסה להכשיל את הקבוצה. ההדחות נעשו אחרי התכנסויות שבהן התבקש כל אחד מהמתמודדים לענות על שאלון בקשר לזהותה של החפרפרת, ומי ששגה יותר מכולם - סיים את חלקו בתוכנית. המתמודד שנותר אחרון זכה בפרס של 120 אלף שקלים.

איתי אנגל. לא החזיק מעמד בפריים טיים (צילום: גיא קרן) (צילום: גיא קרן)
איתי אנגל. לא החזיק מעמד בפריים טיים(צילום: גיא קרן)

"החפרפרת", ששודרה בחורף 2001, ניסתה להיות תוכנית הדגל של הזכיינית קשת ואף שובצה בשעות צפיית השיא - מיד אחרי המהדורה המרכזית שהסתיימה אז בשעה שמונה וחצי בערב. נתוני הרייטינג שלה עמדו בתחילה על 15 אחוזים, וכשירדו בהמשך לשפל של 13 אחוזים, הוזזה התוכנית לשעה מאוחרת יותר, כהודאה בכישלון.

 

לקשת היה עוד פלופ ברזומה: "השופטת מרגול" שודרה בערבי שישי וניסתה לרכוב על גל ההצלחה של הזמרת ב"כוכב נולד" בעזרת חיקוי של התוכנית האמריקנית "השופטת הג'ודי", אולם כשלה וירדה מהר מהמסך.

 

"משפחת קמיצ'לי"

התוכנית שהפכה אולי לכישלון הגדול ביותר שידע ערוץ 2, עד כדי כך שהיא התקשתה להתחרות בתוכנית האירוח של יהורם גאון בערוץ הראשון, ששודרה במקביל. "משפחת קמיצ'לי", ששודרה בזכיינית רשת בפריים טיים של ערבי שישי ב-2004, סיפרה את סיפורה של משפחה ישראלית ממוצעת שמתגייסת להגשמת חלומו של הבן הבכור להנחות תוכנית טוק שואו באולפן שנבנה בחצר הבית. לסדרה לוהקו שחקנים כמו משה איבגי, ירדן בר כוכבא, ישראל קטורזה ושולה חן.

"משפחת קמיצ'לי". לא שרדה עד סוף העונה (צילום: קוקו) (צילום: קוקו)
"משפחת קמיצ'לי". לא שרדה עד סוף העונה(צילום: קוקו)

מדובר בפורמט שנקנה מערוץ BBC הבריטי, ששידר אותו בשם "משפחת קומאר". בבריטניה זכתה משפחת קומאר להצלחה, אך משפחת קמיצ'לי הצליחה פחות ממנה, בלשון המעטה. התוכנית הגיעה לשפל של 13 אחוזי רייטינג, ורשת הפסיקה את השידור באמצע העונה לאחר "שלא ענתה על היעדים שהוצבו בפניה".  

  

"מפרץ האהבה"

ההוכחה לכך שיופי וסקסיות לא תמיד מוכרים. התוכנית, שהנחתה אילנית לוי וששודרה כמו שתי הנציגות הקודמות של הזכיינית רשת בגלגולה הקודם עם מנכ"ל אחר, היתה הגרסה הישראלית ל"פרדייז הוטל" - ריאליטי אמריקני מצליח שבו חבורה של יפים ויפות מתמודדים במשימות. "מפרץ האהבה", שעלתה לאוויר ב-2008, המשיכה את גל הריאליטי על המסך וניסתה לתת פייט ל"אח הגדול" של הזכיינית המתחרה.

"מפרץ האהבה". זוכרים את דנה מזרחי? (צילום: יוני המנחם) (צילום: יוני המנחם)
"מפרץ האהבה". זוכרים את דנה מזרחי?(צילום: יוני המנחם)

 

בפועל מפרץ האהבה הפך למפרץ של אכזבה - נתוני הרייטינג לא המריאו, ובשילוב עם בניית מתחם התוכנית במכמורת על שטח אסור מה שגרם להעברת הצילומים לטורקיה, נוצר עוד כישלון מפואר שסוגר את הרשימה. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קוקו
ה-פלופ. משפחת קמיצ'לי
צילום: קוקו
לאתר ההטבות
מומלצים