בני ברק: שני תינוקות במצב קשה מחיידק אלים
התינוקות הובאו לחדר המיון של ביה"ח "שניידר" כשהם סובלים מחום ודימומים בעור. בדיקה העלתה כי הם סובלים מזיהום קשה של החיידק האלים "מנינגוקוק". הם הועברו לטיפול נמרץ, שם הם נמצאים בבידוד ומטופלים באנטיביוטיקה
שוב תינוקות נדבקו בחיידק האלים: שני תינוקות, ככל הנראה מאותו גן ילדים, הובהלו אמש (שבת) לבית החולים שניידר במצב קשה, כשהם סובלים מתסמינים התאימים למחלת ה"מנינגוקוקסמיה". השניים הועברו לבידוד והם מקבלים טיפול אנטיביוטי אגרסיבי. בני המשפחה והצוות הרפואי קיבלו טיפול מונע.
אחד התינוקות, בן שנתיים וחצי, ממשפחה חרדית המתגוררת בבני ברק, הובהל אתמול בשעה 23:00 מבית החולים מעייני הישועה ליחידה לטיפול נמרץ בבית החולים "שניידר" בשל חשד למנינגוקוקסמיה לאחר שסבל מחום, חיוורון ופריחה מסוג "פורפורה", הנראית כנקודות דימום בעור. הוא עבר בדיקות דם ובדיקת נוזל מעמוד השדרה, שהיו עכורים.
תינוק נוסף הובהל במקביל למוקד רפואי, לאחר שאותרו אצלו סימנים של מנינגוקוקסמיה, ולכן גם הוא הועבר גם הוא לבית החולים שניידר.
בשלב מאוחר יותר, בשל היעדר מקום נוסף בטיפול נמרץ, הועבר אחד התינוקות לבית החולים תל השומר. התינוק, שהיה במצב קשה ביותר, סבל מירידה בלחץ הדם וטופל במקביל לאנטיביוטיקה גם בנוזלים ובתרופות. בני המשפחות והצוות הרפואי שבא במגע עם התינוקות טופלו באנטיביוטיקה מונעת, בשל היותו של החיידק אלים ביותר.
היום התייצב מצבם של השניים, אך הם נותרו באישפוז ביחידות לטיופול נמרץ עד לשיפור נוסף במצבם.
מהלוע אל הדם והמוח
מנינגוקוק הוא חיידק המצוי בלוע של ילדים בריאים. למעשה, עד 20% מהילדים נושאים אותו מבלי לחלות. אלא שלעתים הוא עלול לגרום למחלה חמורה בשתי צורות עיקריות: מנינגוקוקסמיה - התפשטות החיידק לדם ואיתו לאיברים שונים, או מנינגיטיס - דלקת קרום המוח.
החיידק תוקף לרוב ילדים: מעל 50% מהמקרים מתגלים אצל ילדים עד גיל שנתיים, אך התחלואה מופיעה גם במבוגרים. תחילה גורם המנינגוקוק לתסמינים שונים במערכת הנשימה העליונה: נזלת ושיעול קל המלווים בחום גבוה, אליהם עשויה להתלוות פריחה כתמית אדומה-כחלחלה על פני העור, שאינה נעלמת בנגיעה קלה. המנינגוקוק עלול לגרום גם לפגיעה במערכת העצבים, עד לירידה במצב ההכרה ופרכוסים.
המנינגוקוק עשוי לגרום לדלקת קרום המוח, העלולה לגרום אצל 5% עד 15% מהנדבקים לתמותה. גם אצל הנותרים בחיים מתרחשים לעתים נזקים מוחיים ועצביים העלולים להתרחש גם לאחר ההחלמה. במקרי מנינגוקוקסמיה, בהם חדר החיידק לדם, עלול להתרחש כשל איברים, דימומים בלתי נשלטים בשל הפרעה במנגנון קרישת הדם, פגיעה בשריר הלב ואפילו מוות בתוך שעות.