בראנץ' בטבע: בוהריים צמחוני
הישר מהגליל - 5 מנות בראנץ' חגיגיות, שעושות כבוד לירקות ולפירות העונתיים: סלט סלק וקינואה, דלורית צלוייה, שומר ביין לבן, מרק שורשים ולקינוח - גויאבות אפויות בקרמל
ירקות צלויים, פשטידות, שלל סלטים, לחמים וממרחים - מה אפשר לבקש יותר כשזה מגיע לבראנץ'? רק נוף גלילי וחברה טובה.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
"בית וקיט" ממוקמת בבית ההארחה של קיבוץ לוחמי הגטאות ועושה כבוד לארוחה החשובה ביום. מוגשות כאן רק ארוחות בראנץ' על טהרת הצמחונות והבופה כולל לא פחות מ-50 מנות וסלטים, כולם טריים ומחומרי גלם מהגליל ועל טהרת הצמחונות. הנה 5 מנות מהבראנץ':
שומר ביין לבן
המרכיבים:
5 ראשי שומר טריים
1 כוס יין לבן
3 כפות שמן זית איכותי
מלח, פלפל
להגשה:
חומץ בלסמי מצומצם
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
- פורסים את השומר לפרוסות עבות ומשרים ביין, מלח ופלפל למשך שעה.
- מסדרים את פרוסות השומר בתבנית אפיה, מזלפים טיפות שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות או עד להזהבה.
- הגשה: מסדרים בצלחת שטוחה, מזלפים חומץ בלסמי ולימון. מגישים פושר או חם.
מרק שורשים בניחוח אורנים
המרכיבים:
500 גרם ראשי סלרי ואו פטרוזיליה
1 בצל גדול, חתוך לרבעים
גרידת לימון אחד
200 מ"ל שמנת לבישול 10%
קורט מלח, ומעט פלפל לבן
צרור טימין
מחטי עץ אורן שטופים – לא חובה
מגישים עם קרוטונים או פיסות פיתה קלויה – לא חובה
אופן ההכנה:
- מבשלים את השורשים במים רותחים במשך 20 דקות על אש בינונית.
- מסננים ומעבירים רק את השורשים אל מעבד מזון. שומרים בכלי 500 מ"ל ממי הבישול.
- מוסיפים את רבעי הבצל ואת קליפת הלימון וטוחנים עד לקבלת מחית במרקם חלק.
- מוסיפים את המחית חזרה למים הרותחים כמו כן את השמנת, מחטי האורן והתבלינים ומבשלים על אש בינונית עד להסמכה . מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ושולפים החוצה את מחטי עץ האורן. מגישים חם מאד.
מדליוני דלורית
המרכיבים:
2 דלוריות
1/8 כוס שמן זית
1 כוס מיץ תפוזים
2 כפות סוכר חום
2 כפות חומץ בן יין
ענף מרווה
מלח גס – לפי הטעם
אופן הכנה:
- חותכים את הדלוריות לעיגולים ומסדרים בתבנית. זולפים שמן זית ומלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל-180-190 מעלות כחצי שעה או עד לריכוך.
- מכינים את הרוטב: בסיר קטן מחממים את מיץ התפוזים, הסוכר החום וענף מרווה. מצמצמים את הרוטב ובסוף מוסיפים כף חומץ בן יין אדום.
- הגשה: מסדרים את עיגולי הדלורית בתבנית הגשה, מזלפים את הרוטב ומקשטים בעלי מרווה.
סלט קינואה, סלק וצנוברים
המרכיבים:
1 כוס קינואה מבושלת
1 סלק מבושל עד לריכוך, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1/3 כוס מיץ לימון
1 כפית שטוחה של מלח
קורט פלפל
5 כפות שמן זית
100 גרם צנובר קלוי
אופן ההכנה:
מערבבים את הסלק והקינואה. מתבלים במלח, פלפל, שימון ושמן זית ומקשטים בצנובר קלוי
גויאבות צלויות
המרכיבים:
6 גויאבות פרוסות בעובי 1/2 ס"מ
1/2 כוס יין אדום מתוק
1/3 כוס חומץ בלסמי
2-3 מחטי רוזמרין
1 כף גדושה סוכר חום
1 כף שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל
אופן ההכנה:
- מסדרים את פרוסות הגויאבות בתבנית, מערבבים את שאר המצרכים ומזלפים מעל.
- מעטרים עם מחטי רוזמרין ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 20 דקות או עד לקירמול. מגישים חם.
- ארוחת הבוקר של "בית וקיט": מוגשת בימים שני-שישי בשעות 08:00-12:00 ומחירה 70 שקלים לסועד. בימי ראשון בתיאום מראש בלבד. מומלץ להזמין מקום : 04-9933271