שתף קטע נבחר
 
צילום: index open

בראנץ' בטבע: בוהריים צמחוני

הישר מהגליל - 5 מנות בראנץ' חגיגיות, שעושות כבוד לירקות ולפירות העונתיים: סלט סלק וקינואה, דלורית צלוייה, שומר ביין לבן, מרק שורשים ולקינוח - גויאבות אפויות בקרמל

ירקות צלויים, פשטידות, שלל סלטים, לחמים וממרחים - מה אפשר לבקש יותר כשזה מגיע לבראנץ'? רק נוף גלילי וחברה טובה.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

"בית וקיט" ממוקמת בבית ההארחה של קיבוץ לוחמי הגטאות ועושה כבוד לארוחה החשובה ביום. מוגשות כאן רק ארוחות בראנץ' על טהרת הצמחונות והבופה כולל לא פחות מ-50 מנות וסלטים, כולם טריים ומחומרי גלם מהגליל ועל טהרת הצמחונות. הנה 5 מנות מהבראנץ':

 

 (צילום: אלי פרכטר)
(צילום: אלי פרכטר)

 

שומר ביין לבן

 

המרכיבים:

5 ראשי שומר טריים

1 כוס יין לבן

3 כפות שמן זית איכותי

מלח, פלפל

 

להגשה:

חומץ בלסמי מצומצם

מיץ מחצי לימון

 

 (צילום: אלי פרכטר) (צילום: אלי פרכטר)
(צילום: אלי פרכטר)

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את השומר לפרוסות עבות ומשרים ביין, מלח ופלפל למשך שעה.
  2. מסדרים את פרוסות השומר בתבנית אפיה, מזלפים טיפות שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות או עד להזהבה.
  3. הגשה: מסדרים בצלחת שטוחה, מזלפים חומץ בלסמי ולימון. מגישים פושר או חם.

 

 

מרק שורשים בניחוח אורנים

 

המרכיבים:

500 גרם ראשי סלרי ואו פטרוזיליה

1 בצל גדול, חתוך לרבעים

גרידת לימון אחד

200 מ"ל שמנת לבישול 10%

קורט מלח, ומעט פלפל לבן

צרור טימין

מחטי עץ אורן שטופים – לא חובה

מגישים עם קרוטונים או פיסות פיתה קלויה – לא חובה

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את השורשים במים רותחים במשך 20 דקות על אש בינונית.
  2. מסננים ומעבירים רק את השורשים אל מעבד מזון. שומרים בכלי 500 מ"ל ממי הבישול.
  3. מוסיפים את רבעי הבצל ואת קליפת הלימון וטוחנים עד לקבלת מחית במרקם חלק.
  4. מוסיפים את המחית חזרה למים הרותחים כמו כן את השמנת, מחטי האורן והתבלינים ומבשלים על אש בינונית עד להסמכה . מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ושולפים החוצה את מחטי עץ האורן. מגישים חם מאד.

 

 

מדליוני דלורית

 

המרכיבים:

2 דלוריות

1/8 כוס שמן זית

1 כוס מיץ תפוזים

2 כפות סוכר חום

2 כפות חומץ בן יין

ענף מרווה

מלח גס – לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  1. חותכים את הדלוריות לעיגולים ומסדרים בתבנית. זולפים שמן זית ומלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל-180-190 מעלות כחצי שעה או עד לריכוך.
  2. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מחממים את מיץ התפוזים, הסוכר החום וענף מרווה. מצמצמים את הרוטב ובסוף מוסיפים כף חומץ בן יין אדום.
  3. הגשה: מסדרים את עיגולי הדלורית בתבנית הגשה, מזלפים את הרוטב ומקשטים בעלי מרווה.

 

 (צילום: אלי פרכטר)
(צילום: אלי פרכטר)
 

 

סלט קינואה, סלק וצנוברים

 

המרכיבים:

1 כוס קינואה מבושלת

1 סלק מבושל עד לריכוך, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1/3 כוס מיץ לימון

1 כפית שטוחה של מלח

קורט פלפל

5 כפות שמן זית

100 גרם צנובר קלוי

  

אופן ההכנה:

מערבבים את הסלק והקינואה. מתבלים במלח, פלפל, שימון ושמן זית ומקשטים בצנובר קלוי

 

 

גויאבות צלויות

 

המרכיבים:

6 גויאבות פרוסות בעובי 1/2 ס"מ

1/2 כוס יין אדום מתוק

1/3 כוס חומץ בלסמי

2-3 מחטי רוזמרין

1 כף גדושה סוכר חום

1 כף שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל

 

 (צילום: אלי פרכטר)
(צילום: אלי פרכטר)

 

אופן ההכנה:
  1. מסדרים את פרוסות הגויאבות בתבנית, מערבבים את שאר המצרכים ומזלפים מעל.
  2. מעטרים עם מחטי רוזמרין ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 20 דקות או עד לקירמול. מגישים חם.

 

 

  • ארוחת הבוקר של "בית וקיט": מוגשת בימים שני-שישי בשעות 08:00-12:00 ומחירה 70 שקלים לסועד. בימי ראשון בתיאום מראש בלבד. מומלץ להזמין מקום : 04-9933271

 

  • כל טורי שני צמחוני

     


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אלי פרכטר
    גויאבות צלויות
    צילום: אלי פרכטר
    מומלצים