מעצר דומרני: מה קרה בפגישה בבית הרנטגן?
יממה לפני הבחירות המקומיות הגיע ראש ארגון הפשע לבית הרב בנתיבות. מי ליווה את דומרני? מי נשאר מחוץ לחדר? יחידת להב 433 ליוותה את האירוע מקרוב. מקורבי הרנטגן: "איש לא איים עליו". סנגוריו של דומרני: "טמנו לו פח". מאחורי הקלעים של סדרת המעצרים
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
דומרני והרב אברג'ל תמכו בבחירות המקומיות בראש העיר המכהן יחיאל זוהר, ופעולותיהם כוונו על פי החשד נגד תומכיו של המועמד המתחרה אייל מסיקה. במשטרה ידעו שכדי "לבשל" את החקירה ולהפוך את המעצרים לאפקטיביים היא צריכה עוד זמן ועוד שעות רבות של הקלטות ומעקבים. אבל מסיבה שטרם התבררה החליט מי שהחליט שהחקירה תהפוך גלויה דווקא בשבת אחר הצהריים. השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' הודיע בשידור חי בערוץ 2 על המעצר, ומחול השדים יצא לדרך.
על פי התוכנית המקורית, אנשי להב 433 כלל לא התכוונו לעצור את הרב אברג'ל. חקירתו הייתה אמורה להתבצע בשלב מאוחר יותר של הפרשה, לכל הפחות אחרי כמה ימי מעצר של דומרני וחבורתו. יתרה מכך: אילו הדבר היה תלוי בחוקרי היחידה בלבד, הם היו מכבדים את הרב, מזמינים אותו למשרדי להב 433 ומשחררים אותו לאחר חקירה בתנאים מגבילים.
אלא שרגע אחרי יציאת המבצע לדרך, בשבת ב-17:00, כשהחוקרים המצוידים בצווי מעצר כבר עשו דרכם לדומרני וחייליו,
צוות בלשים הצליח להגיע בזמן לשדה התעופה ועצר בעצמו את הרב לחקירה. שעות ארוכות לאחר מכן, ב-3:00 בבוקר, הודיעו לו שהוא נשאר במעצר ואף יובא להארכתו בצהריים בראשון לציון.
מעצרו של הרב טרף את הקלפים. דיון בבית משפט של דמות מסוג זה דורשת היערכות שונה, ולכן מאז שעות הבוקר התפרסו עשרות בלשים בפיקודו של רפ"ק אבי סיקסיק סביב בית משפט השלום בראשון לציון כדי למנוע הפרה של הסדר הציבורי – בין של אנשי דומרני ובין של חסידי הרב אברג'ל. בסופו של דבר נשארו סיקסיק ובלשיו מחוסרי עבודה, והשתלבו בקהל הצופים ואנשי התקשורת שגדשו את בית המשפט.
הפגישה בבית הרנטגן
אף שאין קשר ישיר בין מעצר שלום דומרני ואנשי ארגונו לבין החיסולים בשבועות האחרונים בדרום, אי אפשר להתעלם מהאווירה הציבורית והלחץ והביקורת שתחתם כרעה משטרת ישראל. אבל משפט שאמר השופט מנחם מזרחי שהאריך אתהשופט האריך בארבעה ימים את מעצרו של הרב אברג'ל ובשמונה ימים את מעצרו של דומרני. המשטרה מייחסת לאברג'ל עבירות של סחיטה באיומים והפרעה לבחירות המקומיות בנתיבות. לדומרני היא מייחסת עבירות של פגיעה במתקן בזק במזיד, הפרעה לבחירות, שיבוש מהלכי משפט וסחיטה באיומים.
מתברר שמהרגע הראשון שבו התקבל מידע מודיעיני על כך שדומרני מעורב בסכסוך בין חצרות הרבנים בנתיבות, ישבו המאזינים של 433 על קווי הטלפונים של מרבית המעורבים בפרשה. הם תיעדו שיחה שבמסגרתה התקשרה אחותו של הרב איפרגן, הרבנית ברוריה זבולוני, לטלפון של דומרני: "אתה רוצה להרוג את אחי" היא שאלה, ודומרני השיב לה: "חס וחלילה".
יממה לפני הבחירות לעירייה הגיע דומרני לפגישה עם הרב איפרגן – פגישה שאנשי להב 433 פיקחו עליה באמצעים מיוחדים. הוא תועד מגיע במכונית סקודה ובה מקורבו מומי קסנטיני, אבי וטורי והמאבטח אבנר אברג'ל. דומרני נכנס אל הפגישה עם הרב יחד עם קסנטיני, ושם המתינו לדומרני הרנטגן, עוזרת הבית והבת שלו. מחוץ לדלת המתין המאבטח של הרנטגן ששמר על הדלת.
בתחילת הפגישה שלף הרב רנטגן עיתון ואמר לדומרני, "תראה איך מכפישים את השם שלי", והתכוון לחצר הרב אברג'ל. דומרני ענה: "זה לא צריך להיות הדבר הזה. אני אדבר עם מי שאחראי על הפצת הדברים האלה".
אלא שלטענת חוקרי המשטרה, בפגישה הזאת נאמרו גם דברי איום שנסובו על המאבק בין החצרות. החוקרים כבר גבו עדויות מהאחות ברוריה והעוזרת שנכחה בפגישה. מאידך, בסביבתו של הרב איפרגן הבהירו: "אף אחד לא איים עליו, והוא לא מרגיש מאוים".
פרקליטיו של דומרני, עו"ד מוטי בניטה ומשה שרמן: "המשטרה טמנה לשלום דומרני פח".