מנותח לב בן 80 - צלח את הכנרת 58 פעמים
בן עמי איצקוביץ בן ה-80 נותח בלבו לפני 20 שנה, אבל זה לא עצר בעדו מלהמשיך ולצלוח את הכנרת, כמו בכל שנה מאז שהיה בן 21, ואפילו לזכות בשיא גינס. "הלב החדש לא מגביל אותי בכלל, הוא נתן לי חיים חדשים", הוא אומר
לפני 20 שנה עבר בן עמי איצקוביץ ניתוח מעקפיםב. הוא חשש שהניתוח לא יאפשר לו לעשות את מה שהוא כל כך אוהב, לטייל בעולם ובכל שנה לצלוח את הכנרת. אבל לשמחתו הרבה, לא רק שהוא לא נאלץ להפסיק את כל הפעילויות שלו, הוא המשיך בהן במרץ רב יותר.
את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד
פרופ' ארם סמולינסקי, מנתח הלב שניתח אותו, לגמרי לא מופתע. "ניתוחי לב מאפשרים לאנשים להמשיך את כל מה שהם עשו קודם. צריך להבין שלא מדובר בנקודת סיום, אלא בהתחלה מחדש של החיים", הוא אומר ומסביר: "ניתוחי לב יכולים להיות מאוד אופטימיים, הם מחזירים למטופלים את תוחלת החיים כמו לאנשים הבריאים".
לחיות עם לב חדש
40 שנה להשתלת הלב ה-1 בישראל: כך זה קרה
נולדו מחדש: 5 אנשים קיבלו לב חדש השנה
לראשונה בישראל: השתלת לב מלאכותי זעיר
פרופ' סמולינסקי שניהל שנים רבות את מחלקת ניתוחי הלב בשיבא, מסביר כי במהלך הניתוח קיבל בן עמי מעקפים לכל עורקיו החולים. "ללבו לא חסר דם בשום מקטע, ולכן הוא ממשיך חופשי בפעילותו הספורטיבית".
"מתכוון להמשיך ולצלוח את הכנרת"
התחביב של צליחת הכנרת התחיל אצל בן עמי לגמרי במקרה. "בשנת 1954 כשהייתי קצין צעיר, קיבלתי חופשה בת יום אחד. היות שלא היה לי זמן ללכת הביתה נסעתי לביתו של חברי לגדוד, איני עבאדי, לקיבוץ דגניה. זה היה ממש ביום של הצליחה, והחלטנו להצטרף. מאז זו מסורת שנתית, ואנחנו לא מפספסים אף צליחה".
לא רק זאת. בן עמי שהצליח להיכנס לספר השיאים של גינס על מספר הצליחות הרציפות, פיתח טכניקה שגורמת לצליחה להיות אתגרית יותר. "אני שוחה רק עם הידיים, וזה נותן יותר עניין לצליחה. בפעם האחרונה זה לקח לי 88 דקות לצלוח את הכנרת, כי היא הייתה מלאה באנשים", הוא מסביר.
הגיל, הוא מסביר בחיוך, לגמרי לא משחק תפקיד, וגם לא הלב החדש. "כשלפני 20 שנה הרגשתי כאבים בלב, והבנתי שאין ברירה ואצטרך לעבור ניתוח מעקפים, חששתי. עסקתי שנים רבות בהדרכת טיולים והייתי בטוח שאני אצטרך להוריד הילוך".
אבל לבן עמי אין שום כוונות להפסיק. "אני מתכוון להמשיך לצלוח את הכנרת עוד פעמים רבות, אין לי כל כוונה להפסיק לעשות את זה", הוא אומר. "אני ממשיך גם בפעילות גופנית יומיומית וממשיך אפילו לטייל בעולם. אמרו לי אז שתוחלת החיים עומדת על 7 שנים, אבל לי אין כל כוונה להפסיק".
פרופ' סמולינסקי מסכם ואומר כי אנשים רבים מגלים אחרי ניתוחי לב שהם יכולים להתחיל ולהיות אפילו פעילים יותר מאשר היו. "יש כאלה שמגלים סוגי ספורט חדשים, יש כאלה שממשיכים לעסוק בספורט שהם עסקו בו גם קודם בלי שום בעיה. ניתוחי לב מאפשרים לאנשים להתחיל בחיים חדשים ללא ספק".