דיאטה בסיר: 4 מרקים להרזיה ושיפור העיכול
שמירה על תחושת שובע לאורך זמן, ניקוי רעלים, שיפור תפקודה של מערכת העיכול וגמילה ממתוקים - נסו ארבעה מרקים מזינים שיעזרו לכם לא להשמין במהלך החורף, ולהגיע לקיץ בריאים מתמיד. מה צריך לקנות?
מזג האוויר הקריר והחשכה המוקדמת גורמים לנו לזנוח ביתר קלות בסתיו ובחורף את עקרונות התזונה הבריאה, ולחשוק דווקא בכוס שוקו חם ובעוגיות שוקולד. התוצאה של נטישת הדיאטה ניכרת כבר כשמתקרב הקיץ, כשאנו מוצאים את עצמנו עם שלושה-ארבעה קילו מיותרים.
התחלתם דיאטה ? קראו עוד:
- שיפון או שאור? כל בעיית בריאות - והלחם שיועיל
- בדיאטה: 5 כריכים עם פחות מ-300 קלוריות
- סוד חילוף החומרים: 10 מזונות לזירוז דיאטה
איך אפשר לשמור על המשקל בעונה הקרה? הדרך הפשוטה ביותר היא שילוב של מרקים חמים, משביעים וטעימים בתפריט היומי, שיעזרו לנו לרזות ויועילו לגוף במגוון דרכים נוספות:
1. מרק ירוק לניקוי רעלים ולגמילה ממתוקים
מרק עלים ירוקים יאפשר לכם לרזות, להפחית את התשוקה למתוק, להוציא רעלים מהגוף, לסייע בגמילה מניקוטין ומאלכוהול, לשקם את מראה העור ולאזן את רמות הסוכר בדם.
תועלות אלו ואחרות של העלים ירוקים ניתן לזקוף לזכות התכולה הגבוהה של נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים, ובמיוחד לפיגמנט רב עוצמה המצוי בעלים הירוקים והנקרא כלורופיל.
מה מכניסים למרק? עלי מנגולד, תרד, חסה ערבית ומסולסלת, עלי סלרי, פטרוזיליה, נענע, כוסברה, כרוב סיני, עלי קייל ועוד ירקות עליים ירוקים.
2. מרק ירקות כתומים לעיכול תקין
המרק ישפר את תהליכי העיכול בגופכם, יחזק את ראיית הלילה ואת מערכת החיסון, ישפר את מראה העור, יקטין את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם, יאזן את לחץ הדם ויתרום לתחושת שובע לאורך זמן.
כל זה קורה הודות לסיבים התזונתיים המצויים בירקות הכתומים בשפע, ולנוגד חמצון בשם בטא קרוטן. שימו לב: התועלות הקשורות בבטא קרוטן הן מצריכתו במזון ולא כתוסף תזונה.
מה מכניסים למרק? גזר, בטטה, דלעת, דלורית ופלפלים כתומים וצהובים. אפשר לשחק עם הטעמים ולנסות לשלב פירות כתומים כמו מנגו.
3. מרק קטניות לתחושת שובע לאורך זמן
קטניות מכילות אחוז גבוה של חלבון צמחי, ושילובן עם דגנים מלאים יוצר חלבון המלא המקביל לערכי החלבון במוצרים מהחי. תכולת החלבון הגבוהה תורמת לתחושת שובע לאורך זמן ביחס לפחמימות ולשומנים.
מלבד זאת, קטניות מכילות כמות גדולה של סיבים תזונתיים מסיסים במים, התורמים לאיזון רמות הסוכר בדם ובעקבות כך לתחושת שובע לאורך זמן, להורדת רמות הכולסטרול, למניעת השמנה, להורדת הסיכון לחלות במחלות דרכי העיכול ובמחלות לב וכלי דם.
חשוב לציין שקטניות יכולות לגרום לגזים ולרגישות במערכת העיכול, לכן יש לצרוך אותן בהדרגה אם אינכם מורגלים בהן, ולשלב במרק תבלינים מחזקים כמו כמון או ג'ינג'ר. אפשרות נוספת היא לשלב עם אכילת המרק שתייה של חליטות מצמחי מרפא כמו נענע, קמומיל ומליסה, כדי לנטרל את השפעתן השלילית של הקטניות על מערכת עיכול רגישה.
מה מכניסים למרק? חומוס, עדשים, פול, סויה, שעועית, תורמוס, אפונה, מאש ולוביה.
4. מרק ירקות מצליבים לניקוי רעלים מהכבד
מחקרים רבים מצאו שירקות אלו מקטינים את הסיכון לחלות בסרטן, ובנוסף הם מכילים נוגדי חמצון המסייעים בנטרול רעלים ובחיזוק הכבד, המשמש כ"פילטר" של הגוף בסינון חומרים רעילים.
לירקות אלו תועלות רבות נוספות ובהן חיזוק השיער, הציפורניים והמפרקים הודות לתכולת הגופרית שבהם, חיזוק מערכת החיסון, שיפור הראייה ושיפור תפקודה של מערכת העיכול. עם זאת, שימו לב שבישול הירקות במשך חצי שעה יכול להקטין את השפעתם.
קחו בחשבון שירקות מצליבים אינם מתאימים לאנשים שסובלים מתת-פעילות של בלוטת התריס, כיוון שהם מכילים גוטרונים, רכיבים המעכבים את ספיגת היוד בגוף ועשויים לפגוע בתפקוד הבלוטה.
מה מכניסים למרק? כרוב, כרובית, ברוקולי, גרגר הנחלים, חרדל, צנון וצנונית.
הכותב הוא נטורופת, תזונאי ומאמן כושר אישי, הבעלים של בריאות מהטבע - קליניקה לרפואה משלימה