שתף קטע נבחר
 

עוד פיטורים: 130 ברותם אמפרט, 50 בסרגון

רותם אמפרט מקבוצת כימיקלים לישראל, הודיעה על תוכנית התייעלות שתכלול גם הפחתות שכר ופיטורים באמצעות פרישה מרצון של עשרות עובדים. ההסדרות בתגובה: "לא נאפשר צעדים חד צדדיים". גם יצרנית התקשורת סרגון הודיעה על פיטורי 200 עובדים, 50 מהם בישראל

רותם אמפרט, חברת בת של קבוצת כי"ל (כימיקלים לישראל), תפצח בתוכנית התייעלות, שתכלול גם פיטורי כ-130 עובדים. בהודעה ששיגרה היום (ג') הנהלת כי"ל נמסר כי התוכנית תכלול בין היתר הפחתות שכר וצמצום כוח האדם באמצעות פרישה מרצון של עשרות עובדים.

 

 

"חברת רותם אמפרט נגב נמצאת באחד מרגעי המשבר הקשים ביותר בשנים האחרונות", נמסר בהודעה. "החברה, שמייצאת את רוב מוצריה, חשופה לשוק הגלובאלי של דשני הפוספט שנמצא בשפל ועלות היצור ברותם אמפרט נגב גבוהה ביחס למתחרותיה הבינלאומיות.

 

"כל אלה מחייבים את החברה להוביל תוכנית התייעלות מיידית כדי לשמר את זכות קיומה הכלכלי וכדי לאפשר לה להתחרות בהצלחה מול מתחרותיה הגדולות בשווקים הבינלאומיים תוך הבטחת מקום עבודתם של מעל 1,200 עובדים ישירים ופרנסתם של עוד כ-8,000 עובדים עקיפים.

 

"תוכנית ההתייעלות כוללת מרכיבים שונים, כגון דחייה של השקעות, ביטול חוזים של ספקים חיצוניים, הפחתת שכר לבכירים ועובדים, וכן גם יוזמה לצמצום כוח האדם - בעיקר באמצעות פרישה מוקדמת של עשרות עובדים ובכירים. החברה תציע לעובדיה הוותיקים שיצאו לפנסיה מוקדמת תנאי פרישה משופרים, מהטובים ביותר במשק, שיכללו גם תשלום חודשי קבוע בנוסף לפיצויים ומענקים מיוחדים".

 

בחברה מציינים כי תוכנית הפרישה שתציע לעובדים תכלול שלושה מרכיבים, בהם תשלום חודשי קבוע פי שתיים מהשכר הממוצע במשק, מענקים ופיצוים מוגדלים והמשך הפרשות מלאות לפנסיה. "ניכנס למומ עם העובדים מתוך תקווה שנגיע להסכמה על תנאי התוכנית", ציינו בחברה.

 

עיצומים במפעלי כי"ל

אתמול פצחו בעיצומים עובדי מפעל רותם אמפרט ומפעלים נוספים בקבוצת כיל - תרכובות ברום, מפעלי תובלה, מפעל המגנזיום ופריקלאס, במסגרתם הפסיקו את העבודה, זאת על רקע חשש מתוכניות ההתייעלות שמגבשת ההנהלה וחשש מפיטורי עובדים.

 

"ההנהלה כבר החלה ליישם צעדי צמצומים במפעלים, והראשונים לשלם את המחיר הם העובדים", מסר משה חדד, יו״ר ועד עובדי רותם אמפרט נגב. "לצערי, ההנהלה אינה משתפת אותנו בתוכניותיה והסתפקה בהצגת מצגת כללית ועמומה שאינה מפרטת את צעדי הצמצום. לא נאפשר להנהלה לזרוק עובדים, שעבורם,המפעלים הללו הם צינור החמצן היחיד להם ולמשפחותיהם.

 

"אני רואה בתוכניות אלו הפרה יסודית של הסכמי העבודה בכיל ודורש מההנהלה לנהל איתנו מו"מ באופן מיידי", הוסיף. "אני רוצה להזכיר להנהלה שכלל העובדים במפעלי החברה, מאוחדים ונחושים להגן על זכויותיהם ופרנסתם. על כן, פגיעה באחד ממפעלי החברה, תהווה מבחינתנו פגיעה בכלל המפעלים, ונראה עצמנו חופשיים להגיב על פי החוק". 

 

במכתב ששיגר מנכ"ל רותם אמפרט לעובדים, ניסים אדר, הוא ציין כי קרא לוועד העובדים לשבת בדחיפות למו"מ על יישום תוכנית ההתייעלות. "הרקע לפנייה זו הינו מצבו העסקי הקשה של החברה", ציין. "פנינו לוועד וביקשנו ממנו לקיים עימנו מו"מ על הסכם שיכלול צמצום מצבת כוח אדם עודף, כוונה היא שבמסגרת ההבכם יזכו הפורשים בתנאי פרישה הוגנים וראויים. כמו כן אנו מעוניים להסכים עם הועד על הפחתת שכר בשיעור מינימלי לתקופה מוגבלת".

 

יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, אמר בתגובה להודעת החברה, כי "לא נאפשר להנהלת כי"ל לבצע שינויים אירגוניים באופן חד צדדי. ההסתדרות תעמוד על זכויות העובדים ולא תאפשר פגיעה במאות משפחות ותפעל במלוא עוצמתה למניעת הגזרות. אני קורא להנהלה להיכנס למו"מ מידי ולהגיע להבנות בשיתוף פעולה עם ההסתדרות ווועד העובדים" . 

 

פיטורים בסרגון

גם סרגון, יצרנית ציוד התקשורת, הודיעה היום על פיטורים: החברה תפטר כ-200 עובדים ברחבי העולם, מהם כ-50 בישראל. זאת במסגרת תוכנית להורדת הוצאת התפעול בשנה הקרובה בכ-25 מיליון דולר. החברה סיימה את הרבעון השלישי עם ירידה של 21% בהכנסות ל-92.1 מיליון דולר. ההפסד הנקי המתואם הסתכם ב-4.5 מיליון דולר לעומת רווח מתואם של 1.6 מיליון דולר ברבעון המקביל.

 

תוכנית ההתייעלות תכלול קונסולידציה של פעילות המו"פ ברחבי העולם, אך היא לא תכלול פיטורים בקרב עובדי החברה שעובדים מול לקוחותיה. החברה צופה כי עלויות תוכנית האגון מחדש יגיעו ל-13-11מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2012, כאשר בהמשך יהיו עלויות נוספות בהיקף של 7-8 מיליון דולר וימשכו במחצית הראשונה של 2014.

 

סרגון סובלת מכך ששולי הרווח בתחום תשתיות הסלולר נמוכים באופן טבעי, כאשר במקביל לכך היא סובלת מירידה בהכנסותיה ברבעונים האחרונים. החברה רכשה את נרה הנורבגית ב-2011 תמורת 48.5 מיליון דולר, כאשר נרה עסקה בעיקר בפעילות שטח של התקנת תשתיות סלולרית. כחודשיים אחרי הרכישה נפרדה סרגון מ-200 מעובדי נרה, כאשר מרבית העובדים בסבב הפיטורים הנוכחי מפוטרים מכוח האדם הקשור לפעילותה של נרה. 

 

בהכנת הידיעה השתתפו אילנה קוריאל וכתב כלכליסט, ניר צליק


פורסם לראשונה 12/11/2013 10:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים