שתף קטע נבחר
 
צילום: גיל יוחנן

פלוג מונתה רשמית: 'נמשיך להגביר התחרות'

כשבועיים לאחר האישור בממשלה, הנשיא פרס מינה את ד"ר קרנית פלוג לתפקיד נגידת בנק ישראל ואמר לה: "יש לנו תחושת אמון עמוקה כלפייך". פלוג: "אעשה כל מאמץ להצדיק האמון שנתנו בי", "עלינו להמשיך ולבצע רפורמות שיפחיתו את הריכוזיות ויגבירו את התחרות"

השלב האחרון במינויה של קרנית פלוג  לתפקיד הכלכלי החשוב ביותר במדינה יצא לדרך. בטקס שנערך הערב (ד') בבית הנשיא בירושלים ערך הנשיא פרס את טקס המינוי הרשמי לנגידת בנק ישראל הנכנסת, ד"ר קרנית פלוג בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר יאיר לפיד. הטקס הועבר בשידור ישיר ב-ynet.

 

צפו ברגעים מטקס המינוי: 

צילום: אורי דוידוביץ'

צילום: אורי דוידוביץ'

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לאחר שחתמה פלוג על כתב המינוי, בירך אותה הנשיא פרס ואמר: "עצם השימוש בתואר 'נגידת בנק ישראל' היא תקדים הגורם לי נחת. האחריות העליונה לניהול המדיניות המוניטרית הופקדה בידיך המיומנות. הן מלוות בתחושת אמון עמוקה כלפייך (...) המשק והחברה זקוקים למנהיגות שתמשיך במאמץ ליצירת גם מקומות עבודה חדשים וגם מקומות עבודה ששכרם גבוה. מנהיגות שחייבת בדחיפות ליצור דיור בר השגה לכל".  

 

פלוג מציגה את כתב המינוי (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
פלוג מציגה את כתב המינוי(צילום: גיל יוחנן)

 

נתניהו אמר כי התרשם בחצי שנה האחרונה מהנהגתה של פלוג: "מנהיגות קרה ומחושבת אך לא קרה בלב, מותאמת לצרכי המשק ושל יציבות פיננסית. עכשיו אנחנו נבחן כולנו במה ששר לשעבר היה קורא 'מבחן התוצאה' - להמשיך את הצמיחה ואת האבטלה הנמוכה בעולם המערבי. זה לא דבר של מה בכך כי מדינת ישראל משופעת בצרכים".

 

עוד אמר ראש הממשלה: "במדינת ישאל נבנתה ריכוזיות לא קטנה אבל לפני כמה שנים הקמתי את ועדת הריכוזיות ונעסוק בזה ונבטיח את יסודות ההוגנות והתחרות היותר שיוויונית. אני מאמין שאנו מסוגלים להשיג את היעד הזה בהכירי אותך בזמן האחרון אני חושב שהמשימה בידנו. אנחנו נבדלים בכלכלה העולמית, אנחנו לא יכולים להתנתק ממנה אלא להצטיין בתוכה". 

 

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 

לאחר נתניהו עלה שר האוצר לפיד לבמה ואמר כי "היתרון היחיד שיש לדרך שבה התנהל המינוי הזה, ואמרתי את זה לקרנית - זה שהיא לא חייבת לנו כלום, לא לי ולא לראש הממשלה, זה טוב כי ככה מדינה צריכה את הנגידה שלה - עצמאית ונטולת חשבונות אישיים, מחוייבת רק למה שטוב לאזרחי ישראל".

 

עוד אמר לפיד כי "הצמרת הכלכלית הישראלית היא חבורה חכמה ואכפתית. קרנית היא הדוגמה הכי מובהקת לזה. מנהיגים הם לא רק אנשים שצולחים את התעלה, גם להיות אישה מנומסת עם קול שקט שתמיד מתעקשת לעשות את הדבר הנכון - גם זו מנהיגות".

 

לבסוף עלתה פלוג לשאת דברים, ואמרה בפתח דבריה כי מודה על המינוי ותעשה כל מאמץ על מנת להצדיק את האמון שממשלת ישראל ונשיא המדינה נתנו בה. לאחר מכן פירטה את משימותיה: "בראש ובראשונה, עלינו למצוא את הדרכים להגדיל את קצב הצמיחה של הפריון במשק הישראלי. העובד הישראלי טומן בחובו פוטנציאל גדול, אולם התוצר לעובד אינו מצליח להדביק את זה של המשקים המפותחים ביותר, וכתוצאה מכך המשק אינו מצליח לאפשר לאזרחים רמת חיים כמו זו של אזרחי המדינות המתקדמות ביותר.

 

"עלינו למצוא את הדרך להגדיל את האטרקטיביות של ההשקעה במשק ולהגדיל את מלאי ההון; לשפר את הסביבה התחרותית בה פועל המגזר העסקי, ולהקטין את הנטל הבירוקרטי. עלינו להמשיך במאמץ להגביר את ההשתתפות בתעסוקה של אותם מגזרים המתאפיינים, עדיין, בשיעורי תעסוקה נמוכים. המגמות הדמוגרפיות הצפויות אינן תומכות בקצב צמיחה גבוה בשנים הבאות, ויהיה עלינו לפעול לקיזוז השפעתן של אותן מגמות על הצמיחה כדי להמשיך לצמוח בקצב משביע רצון".

 

לדברי פלוג, "בשנים האחרונות, עלתה לראש סדר היום הציבורי גם סוגיית יוקר המחיה. השיפור בפריון ובקצב הצמיחה יביא אתו, בהכרח, גם שיפור בכוח הקנייה של העובד הישראלי, בפרט אם הצמיחה תתחלק בצורה שוויונית יותר. בחלקה האחר, קשורה סוגיית יוקר המחיה למבנה המשקי, למידת התחרותיות ולרמת הריכוזיות של המשק. עלינו להמשיך ולחתור למשק עם סביבה תחרותית, שבה יכול כל יצרן להסתמך על יתרונותיו היחסיים ולהציע את המוצרים והשירותים הטובים ביותר, ושבה לכל צרכן יש גישה ויכולת לבחור במוצר ובשירות הזולים והמתאימים לו.

 

"בשנים האחרונות היינו עדים לרפורמות חשובות בתחום זה, ועלינו להמשיך ולבצע רפורמות שיפחיתו את הריכוזיות ויגבירו את התחרות. גם במגזר הבנקאות מתרחשים שינויים המגדילים את מידת התחרותיות ואת יכולתו של הצרכן להשוות ולבחור בשירות הטוב ביותר והזול ביותר. לצד שינויים אלה חשוב להמשיך את צעדי התייעלות של מערכת הבנקאות, כך שהגברת התחרותיות תתרחש תוך שמירה על יציבות המערכת - יציבות שהנה תנאי הכרחי לקיומו של משק צומח ומשגשג".

 

בעניין הנדל"ן אמרה פלוג: "מחירי הדיור עלו בשנים האחרונות בקצב מואץ והיוו גם הם מרכיב משמעותי בעליית יוקר המחיה. בנק ישראל, במסגרת הייעוץ הכלכלי לממשלה, מסייע באבחון החסמים ובהמלצות למדיניות הנדרשת לצורך הגדלת היצע הדיור, בקצב שיוכל לענות על הביקוש. במסגרת קביעת המדיניות המוניטרית, ואחריותו על היציבות הפיננסית ויציבות המערכת הבנקאית, מתמודד בנק ישראל עם ההשלכות של סביבת ריבית נמוכה, הנגזרת במידה רבה מהמדיניות המוניטרית הננקטת במשקים הגדולים בעולם. הצעדים הרגולטוריים בהם נקט בנק ישראל סייעו להפחית את הסיכון, אליו נחשפים הן הלווים והן המערכת הבנקאית. בסופו של דבר, הפתרון יצטרך לבוא מהתאמת היצע הדירות לביקוש הבסיסי לשירותי דיור, ויש לקוות שהצעדים הננקטים כעת על ידי הממשלה בתחום זה יישאו פרי".

 

פלוג - הפייברוטית של פישר

ב-20 באוקטובר החליטו נתניהו ולפיד כי הנגידה הבאה של בנק ישראל, התשיעית במספר, תהיה פלוג. היא תהיה האישה הראשונה שתכהן בתפקיד בכיר זה. הם העדיפו אותה, למרות שמועמדותה נפסלה בעבר, ובחרו בה על פני המועמדים פרופ' צבי אקשטיין, ויקטור מדינה ופרופ' מריו בלכר. שבוע לאחר מכן אישרה הממשלה פה אחד את מינויה.

 

פלוג (58) מילאה את מקום הנגיד מאז עזיבתו של סטנלי פישר את התפקיד, והיא זכתה להמלצתו כבר כשהודיע על פרישתו. היא עובדת בבנק ישראל 25 שנים, מתוכן שימשה 10 שנים כמנהלת המחקר בבנק וכשנתיים משנה לנגיד וחברה בוועדת

המוניטרית ובמועצה המינהלית. מזה כארבעה חודשים היא משמשת כממלאת מקום הנגיד.

 

פלוג הצטרפה לבנק ישראל ב-1988 ככלכלנית במחלקת המחקר, לאחר שעבדה חמש שנים בקרן המטבע הבינלאומית. בין השנים 1996-1994 שימשה פלוג ככלכלנית בכירה בבנק הבין-אמריקני לפיתוח בוושינגטון. פלוג למדה לתואר ראשון ושני בכלכלה באוניברסיטה העברית בירושלים, ואת הדוקטורט שלה קיבלה באוניברסיטת קולומביה בניו-יורק.


פורסם לראשונה 13/11/2013 19:33

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
ד"ר קרנית פלוג
צילום: גיל יוחנן
מומלצים