האם פעילות גופנית בהריון באמת בריאה?
מחקר חדש מגלה כי פעילות ספורטיבית בהריון תורמת לא רק לאם, אלא גם לעובר. מהמחקר עלה כי תינוקות שנולדו לאמהות שעשו פעילות ספורטיבית בהריון היו בעלי פעילות מוחית רבה יותר
הנה עוד סיבה לשמור על כושר בזמן ההריון: חוקרים מצאו כי פעילות גופנית בתשעת חודשי ההריון משפרת את ההתפתחות המוחית של העוברים. המחקר הוצג בועידת Neuroscience בסן דייגו.
החוקרים מאוניבסיטת מונטריאול הצמידו אלקטרודות לראשם של תינוקות בני יומם. במקביל נשאלו האמהות האם ביצעו פעילות גופנית במהלך ההריון ובאיזו עוצמה ותדירות.
מהמחקר עלה כי תינוקות לאמהות שעסקו בפעילות גופנית היו בעלי פעילות מוחית רבה יותר בגיל שמונה ימים ו-12 יום. בנוסף נבדקו תגובות הילודים לקולות מוכרים וחדשים, ונמצא כי תינוקות לאמהות שעסקו בפעילות גופנית בהריון הצליחו לזהות טוב יותר קולות חוזרים, ובכך, לדעת החוקרים, הראו התפתחות טובה יותר של התפקודים המוחיים.
החוקרים הקנדים לא ידעו לומר האם הפעילות הגופנית יוצרת ילדים חכמים יותר, אבל במחקרים נוספים שיבוצעו בעתיד הם מתכוונים לבחון יותר לעומק את הפעילות המוחית ואת הקשרים בין איזורי המוח והתפתחותם.
על פי הנחיות האיגוד האמריקני למיילדות וגינקולוגיה מומלץ לנשים לבצע פעילות גופנית בת 30 דקות לפחות מדי יום. הפעילות הגופנית מסייעת לכאבי גב, מונעת סוכרת, ומשפרת גם את איכות השינה. על פי ההערכות, הפעילות הגופנית לא רק שמפחיתה שומנים ומשפרת מצב רוח, אלא גם משפרת את זרימת הדם לרחם וממנה גם לעובר.
לפני כחודשיים פורסם סיפורה של לי-אן אליסו, תושבת בריטניה בחודש התשיעי להריונה, שמתעקשת להמשיך ולהרים משקולות של עשרות קילוגרמים בחדר הכושר, חרף הבטן ההולכת וגדלה והעובר שצומח בבטנה. הסרטון שלה מרימה משקולות עם בטן הריונית גדולה עורר ויכוחים נוקבים ברשת, אבל רופאיה היו תמימי דעים שאין בכך כל סכנה לעובר.
פעילות גופנית בהריון. 30 דקות ביום
צילום: shutterstock
מומלצים