חטפנו שוק: ארטישוק ירושלמי
גם אם תנסו לא תצליחו להתעלם מהפקעות המוזרות שמציפות את דוכני השוק ומשתלבות בתפריט של מיטב המסעדות. אורלי פלאי-ברונשטיין מטגנת וצולה ארטישוק ירושלמי בשלישיית מתכונים
אנטיפסטי ארטישוק ירושלמי בבלסמי
גם במנות מנצחות כמו אנטיפסטי חייבים להתחדש ואת הפלפלים והבטטות מחליף פה הארטישוק הירושלמי.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
העוף עשה סטריפטיז: תבשיל חלב קוקוס
עוף מעורר וגם קרם קרמל: מבשלים עם אספרסו
פירה פריזאי: מתכון וקווים לדמותה של המחית האהובה
גיוון:
במקום רוזמרין ובלסמי - ניתן להשתמש בלימונים כבושים וכוסברה.
המרכיבים ל-4 מנות:
10 ארטישוקים ירושלמייםשמן זית
מלח
פלפל שחור טחון, טרי
2 גבעולי רוזמרין
להגשה:
חומץ בלסמי - עדיף מצומצם, אבל אפשר להשתמש גם ברגיל
חופן עלי כוסברה קצוצים
1 לימון כבוש
1 בצל סגול, פרוס לעיגולים
אופן ההכנה:
- מבשלים את הארטישוק במים עד לריכוך, מצננים, מקלפים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ. מניחים בכלי גדול, מזלפים עליהם שמן זית, עלי רוזמרין או תימין, מלח ופלפל.
- מחממים פלאנצ’ה, מחבת גריל או גריל של תנור. צולים את הפרוסות עד שהן משחימות ומתרככות.
- מגישים עם זילוף של בלסמי מצומצם או רגיל, מפזרים מעל חופן עלי כוסברה קצוצים ומוסיפים לימון כבוש ובצל סגול.
מרק כרישה וארטישוק ירושלמי
וישיסואז בסגנון ירושלמי.
המרכיבים ל-4 מנות:
30 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית
4 גבעולי כרישה (החלק הלבן), קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות
3 גבעולי תימין
1/2 כוס יין לבן יבש
10 ארטישוקים ירושלמיים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 ליטר מרק צח או מים
מלח
פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט, מגורר טרי
1 מיכל שמנת 10% או שמנת של אלפרו
להגשה:
עירית קצוצה
אופן ההכנה:
- מאדים כרישה, שום ותימין בסיר גדול עם חמאה או שמן זית כ-5 דקות.
- מוסיפים יין לבן, מאדים אותו ומוסיפים ארטישוק ירושלמי, מרק או מים, פלפל, מלח ואגוז מוסקט. מכסים ומבשלים 40 דקות.
- מרסקים את המרק בבלנדר ומסננים. מחזירים לסיר לרתיחה.
- לפני ההגשה מחממים, מוסיפים שמנת, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם עירית קצוצה.
תבשיל פרגיות וארטישוק ירושלמי
לא רק שאפשר להכין מראש, אלא שהטעם אפילו משתבח.
גיוון:
למרקי קרם יש נטיה להיראות כמו גרבר, ולכן הם ממש מתחננים לקישוט או לתוספת פריכה שתצוץ עליהם בעת ההגשה - קרוטונים, אטריות פריכות, מקלוני חומוס (דבאייל) או צ’יפס דקיק, שמטגנים מאותו ירק שבו השתמשנו להכנת המרק, קולפים בקולפן ומטגנים עד שהוא מקבל גוון שחום ומסולסל.
המרכיבים ל-4 מנות:
נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם), חתוכים גס
2 כפות שמן זית
1 בצל, פרוס דק
3 שיני שום קצוצות
500 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף
1 כף פפריקה מרוקאית בשמן
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
קורט קימל
1 כפית ראס אל-חנות
אופן ההכנה:
- מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בו בצל ושום עד שהם הזהבה. מוסיפים ארטישוק ופרגיות ומטגנים עד שמתקבל גוון זהוב.
- מתבלים ומוסיפים מים עד לגובה הארטישוקים. מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
- בודקים את מצב ההתרככות של הארטישוק ומחליטים אם יש צורך בעוד מים לבישול נוסף.
- המתכונים
(הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון