שתף קטע נבחר
 

10 טיפים לשיפוץ מושלם

שיפוץ הוא תקופה מורכבת וחשוב להתכונן אליה כראוי. איך צופים תקלות מראש, איך מתמודדים איתן ומתי בדיוק מתקשרים לקבל עדכון מהשיפוצניק? מדריך המקצוענים לשיפוץ חלק

אוטוטו בעל המקצוע שבחרתם דופק בדלת, תכנית העבודה כבר מוכנה ואתם נרגשים מהשינוי המתקרב. מהם הדברים שאתם צריכים לדעת על השיפוץ ועל מה חייבים להקפיד?

 

1. לוח זמנים - קודש

לוח זמנים הוא הרבה יותר מתאריך התחלה ותאריך סיום. מומלץ מאד לחלק את העבודה למקטעים, ולתזמן במדויק כל אחד מהם. למשל: מתי מתחילים ונגמרים הריצוף או הצביעה. לוח זמנים מדוקדק יהווה עבורכם מדד להערכת התקדמות העבודה, ישמור אתכם עם האצבע על הדופק ויזהיר אתכם מעיכובים ואיחורים, שעלולים לעלות לכם כסף.

 

2. סליחה, מי אחראי כאן?

קבלני שיפוצים רבים הם הבוסים שמנהלים את העניינים, אחרים נעזרים במנהל עבודה שיהיה אצלכם כל יום, כל היום. שאלו את קבלן השיפוצים מי יהיה אחראי על פתיחת יום העבודה וסגירתו, מי יפקח על קבלני המשנה (חשמלאי, צבע, אינסטלטור) בעת עבודתם ולמי להתקשר אם מתעוררת בעיה. חשוב שיש גורם אחראי אחד שמרכז את כל השאלות ויודע לספק לכם תשובות ברורות.

 

עוד בנושא:

הפעם הראשונה לא חייבת להיות כואבת

מהשפעות בועת הנדל"ן – משפצים במקום לעבור דירה

אל תשכחו לנסח את הסיכומים עם בעל המקצוע בחוזה

 

 

3. תנאי מגרש

פנו מראש מהאזור המיועד לשיפוץ את כל חפצי הערך, התמונות והרהיטים. פינוי כזה ינגיש את השטח לבעלי המקצוע ויחסוך זמן יקר בתחילת יום העבודה. במקרה שאתם נשארים לגור בבית במהלך השיפוץ, יש לתאם מול מנהל העבודה כיצד יבודד אזור השיפוץ משאר הבית, ואיך ניתן יהיה לשמור על אורח חיים תקין בזמן העבודות.

לתזמן כל חלק בתוכנית (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לתזמן כל חלק בתוכנית(צילום: shutterstock)

4. שמרו על קשר

סכמו מול בעל המקצוע על אופן ותדירות קבלת עדכונים. לקבלן השיפוצים יש את הדרך המועדפת עליו להיות אתכם בקשר - מייל יומי, סמסים או פשוט שיחות טלפון בערב, אולם התעקשו על דרך שנוחה גם לכם. כמו כן, פגישה שבועית בדירה המשופצת היא בגדר חובה, כך תפגשו את הקבלן האחראי באופן אישי, ותקבלו הסבר ופירוט לגבי התקדמות השיפוץ. לפגישות אלו מומלץ להזמין גם את האדריכל או מעצב הפנים שהכין את תכנית העבודה, על מנת שיוכל לתת הערות מקצועיות וללוות את הפרויקט מקרוב.

 

5. פגישה, חצי פגישה

גם אם קבעתם פגישה שבועית, עדיין יכול להתעורר צורך בפגישות נוספות עם הקבלן האחראי. בנוסף, כדאי לפגוש את קבלני המשנה או בעלי המקצוע השונים. להחליף מספר מילים עם החשמלאי או לפגוש את הרצף לא יזיק.

 

6. ענה לי

חשוב לדעת איך למצוא את קבלן השיפוצים שלכם במקרה חירום, ובמקביל להיות זמינים עבורו. החליפו ביניכם את כל מספרי הטלפון - משרד, סלולרי וביתי, כך שיצירת קשר תהיה פשוטה ומהירה.

 

מומלץ לפגוש גם את קבלני המשנה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מומלץ לפגוש גם את קבלני המשנה(צילום: shutterstock)
 

7. הפתעה- סטייה מהתוכנית המקורית

תמיד קחו בחשבון חריגה תקציבית של 10-20 אחוזים. לעתים בעיות מסוימות מתגלות רק בעת העבודה כמו שיפוע בריצוף או בעיה באינסטלציה. שיחה על נושאים אלו מול הקבלן האחראי וחישוב התרחישים הגרועים ביותר, היא הדרך הטובה ביותר להתמודד עם מה שעלול לקרות בעתיד.

.

8. שינוי לטובה

בכל מקרה של שינוי מתוכנית העבודה המקורית חשוב מאוד לציין זאת בבירור מול הקבלן המבצע. הדרך הבטוחה לתיעוד הוראות שינוי היא בכתב, בנספח לחוזה המקורי, בו מציינים את היקף השינוי והעלות. על הנספח לפרט מה השינוי שנערך, הבדלי התמחור, תאריך השינוי והשפעת השינוי על לוח הזמנים של השיפוץ. 

 

9. סדר וארגון

ישנן דרכים רבות לעקוב אחרי שינויים והחלטות שמתבצעים תוך כדי השיפוץ: מגליון אקסל מתעדכן, דרך יומן שיפוץ ועד רשימות ופתקים על גבי לוח שנה. כל אלו הם אמצעים להשגת אותה מטרה- מעקב אחר התקדמות העבודה.  

 

10. תעודת גמר

השיפוץ נגמר אבל יש כמה פינות שחשוב לסגור. עליכם להקפיד לקבל בתום העבודה קבלות ותעודות אחריות, תוכניות מתאר ומערכות צנרת ועותקים של דו"חות בדיקה. בנוסף יוכלו לסייע לכם עלוני השימוש לציוד שהותקן (והדרכה אישית על הוראות הפעלה ותחזוקה שלהם), רשימה של קבלני המשנה שעבדו בבית ופרטי יצירת קשר עמם, הוראות לטיפול בעץ, שיש או מרצפות. 


מחירון שיפוצים מומלץ לצרכן, אתר המקצוענים
מחירון שיפוצים מומלץ לצרכן, אתר המקצוענים
תאור העבודה מחיר מומלץ
הריסה ופינוי (כולל בלוקים, גבס וכו') 110-90 שקל למ"ר
ריצוף, כולל פירוק ריצוף קיים 280-180 שקל למ"ר
תקרת גבס כולל צבע ושפכטל 260-220 שקל למ"ר
עבודת גבס, כולל צבע, שפכטל ופנלים 300-240 שקל למ"ר
נקודת מים חדשה צנרת SP (לא כולל סגירת קיר/ ריצוף) 1200 שקל

 למחירון השיפוצים המלא לחצו כאן

 

הכתבה בשיתוף "המקצוענים" - בעלי מקצוע לבית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מי יפקח על הצבע?
צילום: shutterstock
מומלצים