גורמה מקופסה: מתכוני טונה
תנו למיונז חמשוש: צבי אבישר ("רוטשילד") מפציר בכם לשדרג את הטונה מהקופסה ומכין איתה רטטוי, משדך אותה לקרואסון ובכלל - עושה לה גוד טיים כמו שמעולם לא עשו לה
סלט טונה עם עגבניות שרי, בצל סגול וזיתים
המרכיבים:
2 קופסאות של טונה קוקה/אורטיז, איכותיות - ניתן להשיג במעדניות
20 עגבניות שרי, חצויות לאורכן
1 בצל סגול, פרוס דק
4 כפות זיתי קלמטה מגולענים
4 כפות עלי כוסברה
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מסננים את הטונה ומערבבים עם כל שאר המרכיבים. מתבלים במלח ופלפל ומתקנים תיבול במידת הצורך.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- סטוקהולם-בגדד: קיבוץ גלויות של קציצות
- איטליאנה אצל חיים כהן: 4 מתכונים איטלקיים
- מר מרק: מיטב מתכוני המרקים
קרואסון במילוי טונה, גבינת שמנת וביצה עלומה
המרכיבים:
4 יחידות קרואסון חמאה, גדולים
2 קופסאות טונה
4 כפות גבינת שמנת
4 ביצים
4 כפות בצל ירוק קצוץ
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
2 כפות חומץ
אופן ההכנה:
- ממלאים סיר ב-2 ליטר מים חמים ומתבלים ב-2 כפות מלח דק וב-2 כפות חומץ. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לאש קטנה. שוברים בעדינות פנימה את הביצים ומבשלים במשך 3 דקות. מוציאים בזהירות ומניחים בצד.
- חותכים את הקרואסון לאורכו, מורחים מעט גבינת שמנת, ומפזרים בצורה אחידה את הטונה.
- מניחים במרכז הקרואסון את הביצה העלומה, מפזרים מעל כף בצל ירוק ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
קנלוני מוס טונה עם אבוקדו וסלט עגבניות שרי
המרכיבים:
4 קופסאות טונה בשמן זית
2 חלמוני ביצה
2 כפיות חרדל חלק
10 מ"ל (2 כפיות) חומץ תפוחים
100 מ"ל (מעט פחות מ-1/2 כוס) שמנת מתוקה להקצפה
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
2 אבוקדו חצויים וקלופים, ללא החרצן
1 כפית מיץ לימון
לסלט:
20 עגבניות שרי חצויות
1/2 בצל סגול, פרוס דק
4 כפות עלי כוסברה
2 כפיות מלח אטלאנטי
פלפל שחור - לפי הטעם
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
- מסננים את הטונה היטב ושומרים בצד את השמן.
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים יחד בכלי עמוק וצר את החלמונים עם חרדל וחומץ, ומוסיפים בהדרגה את שמן הטונה עד לקבלת ממרח אחיד.
- טורפים בקערה את השמנת המתוקה עד למרקם קצפת רך, מחברים עם תערובת החרדל בתנועות קיפול ומוסיפים פנימה את הטונה.
- מעבירים את המסה שהתקבלה לשק זילוף ושומרים במקרר.
- פורסים את חצאי האבוקדו לרוחב לפרוסות דקות ככל האפשר, ושומרים עליהן צמודות אחת לשנייה. פותחים ניילון נצמד על משטח העבודה ועליו מטפטפים מעט מיץ לימון (בכדי למנוע מהאבוקדו להשחיר). משטחים על הניילון את פרוסות האבוקדו ומזלפים עליהן את מוס הטונה. בעזרת הניילון מגלגלים לצורת רול (בדומה למאקי), ויוצרים קנלוני מושלם.
- מערבבים את העגבניות, הבצל והכוסברה ומתבלים עם מלח, פלפל שחור ושמן זית.
- הגשה: מניחים בצלחת הגשה את הקנלוני ולצידו מעט מהסלט.
רטטוי טונה וחצילים
המרכיבים:
1בצל לבן, חתוך לקוביות
2 פלפלים צהובים, חתוכים לקוביות
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
1 קישוא, חתוך לקוביות
1 חציל, חתוך לקוביות
4 עגבניות טחונות לרסק
שמן זית, לטיגון
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
2 חצילים, פרוסים דק לאורך
2 קופסאות טונה
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן ומאדים את הבצל והפלפלים עד לריכוך. מוסיפים את קוביות הקישואים והחצילים וממשיכים לאדות.
- מסננים את העגבניות המרוסקות (בכדי למנוע את כניסת זרעי העגבניה) ומוסיפים פנימה לתבשיל. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לאדות על אש קטנה עד שכל הנוזלים הצטמצמו.
- ממליחים מעט את פרוסות החציל ומטגנים קלות במחבת עם שמן זית.
- יוצרים מארבע פרוסות חציל צורת ריבוע, מניחים במרכזו 3 כפות רטטוי ומעל מפזרים חצי מתכולת קופסת טונה. מקפלים את דפנות הריבוע ומכסים עם ארבע פרוסות חציל נוספות עד להיווצרות רביולי.
- צבי אבישר הוא השף של מסעדת מלון רוטשילד, רוטשילד 96. תל אביב