"תינוקות הטייפון" בפיליפינים בסכנת חיים
בסביבה רפואית שכוללת הסבת כנסייה למרכז רפואי ואלתור בגדים ושמיכות, מנסים הצוותים הרפואיים שחשו לאזור האסון בטקלובן לשמור על חייהם של הרכים הנולדים. שישה תינוקות מתו כבר בימים שאחרי הטייפון וקרב ההישרדות נמשך
התינוקת הקטנה בת ארבעה ימים בלבד. היא נעה בקושי, עטופה בבגדים מאולתרים עשויים שאריות בדים ושקיות. המזרן שעליו היא הונחה גדול מדי, אבל במציאות שנוצרה סביבה, נדמה שאיכות מיטתה גולשת לעיסוק במותרות. "תינוקות הטייפון" בפיליפינים בסך הכול מנסים לשרוד. רשת CNN מדווחת על הקורבנות הקטנים של סופת הענק.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
השבוע לפני: כשערפאת הגיע לאו"ם עם אקדח
"הניו יורק טיימס" מסמן רמטכ"ל עתידי?
מניין ההרוגים בעקבות סופת הטייפון שהיכתה בתחילת השבוע בפיליפינים הגיע ל-3,633 (הערכת האו"ם האמירה ל-4,460 בני אדם), והתנאים הרפואיים בעיר טקלובן - שספגה כמעט חצי מהקורבנות - רחוקים מלהספיק. משלחות הסיוע הבינלאומיות תורמות ככל יכולתן - וזו הישראלית אף יילדה בסוף השבוע תינוק - אך סיכויי ההישרדות באזור עדיין נמוכים מאוד.
מצבה של התינוקת בלתי יציב, הסבירו רופאיה, והיא תיאלץ להילחם על חייה ביחידה לטיפול נמרץ. זו ממוקמת בכנסייה המקומית, סמוך למאגר מים שחורים, שריד מהסופה. אמצעיה מוגבלים, אינקובטורים אינם בנמצא וגם אם היו זמינים, לא ניתן היה לחברם לחשמל.
בקומה השנייה של הכנסייה שעברה הסבה שוכנים תינוקות בריאים וחולים באותו חלל, שוכבים על דרגשי העץ לצד אמהותיהם. רוב המשפחות ניסו להימלט מהסופה וללדת באזור בטוח יותר, אך הדרכים המוגבלות, העומס והמתח הרב הובילו בסופו של דבר ללידה בגיהנום הרפואי שהוא דרום הפיליפינים.
כמעט שבוע לאחר שהסופה היכתה באזור, פועלות הרשויות ללא הפסק והצליחו כבר לפנות באופן חלקי הריסות מהרחובות. המצב בבתי החולים המקומיים, עם זאת, עדיין גרוע ומסוכן. שישה תינוקות מתו כבר בימים שאחרי הטייפון, והצוותים הרפואיים - שתוגברו באנשי רפואה מרחבי המדינה ובצוותים בינלאומיים - עדיין ממתינים לשינוע גנרטור שיסייע לשיפור תנאי המטופלים. "בינתיים, אנחנו בעיקר מאלתרים", אמר אחד הרופאים.
"אנו מודאגים מיכולתה של התינוקת לשרוד בבית החולים ההרוס והמלוכלך", אמרו בני משפחתה של אחת היולדות, שהביעו דאגה גם מכך שייאלצו לשלם עבור הטיפול. "אנו לא יודעים לאן נלך מכאן ומה אנו אמורים לעשות הלאה".
בין אלפי המתנדבים שפועלים באזור, נמצאים גם שני צוותי רפואה וחילוץ של עמותות "פירסט" ו"ישראייד" הישראליות.
"מדובר בעיר שחרבה עד היסוד. התמונות שמוצגות בתקשורת לא מצליחות להראות את רמת ההרס", הסביר ניתאי רייש, מחלץ וחובש מיחידת מגילות. "אנשים שם הלכו ברחוב כמו זומבים בחיפוש אחר מים ואוכל, ובמטרה למצוא דרך לברוח מהעיר. הוצבנו באחד מבתי החולים שניתן היה לקבל בו חולים, וכרגע נראה שהמצב בשליטה".
אחד הצוותים עבר לעיר אורמוק ובדרכו, על פי רייש, נתקל בכפרים הרוסים ובתורים ארוכים למזון. "אנשים רעבים מחכים למשאיות. הם ממתינים לטיפת מים או מנת אורז. זה פשוט מחזה קורע לב", סיפר.