שתף קטע נבחר
 

כתום עולה: דלורית צלויה וסלט פירות עם טוויסט

אורי שביט חזרה מסיור בשוק עם סל ססגוני ומלא בפירות הדר ודלוריות. בבית היא מכינה מהם 2 מתכונים טבעוניים של דלורית שלמה בתבלינים ותפוזים על אורז מלא וקינוח חגיגי של סלט אנונה והדרים

כשאני חושבת על מתכון חדש, הרבה פעמים הרעיון הראשון מתחיל בתמונה שיש לי בראש. ככה נולדה גם המנה הזאת - דמיינתי לעצמי תבנית גדולה, צבעונית וריחנית, שאפשר להביא למרכז השולחן בארוחת שישי או חג. מנה שאפשר לפרוס ולהגיש לעיני הסועדים כשהניחוחות של התבשיל המהביל מתפרצים לכל עבר, כזאת שהנשימה של האורחים תיעתק מול המראה שלה ורק אחר כך שגם יתמוגגו מהטעם.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

היום כבר ברור לי שאת ה"וואו" הזה אפשר לבצע גם בלי להזדקק למוצרים מן החי. עם ירקות שאפשר לצלות ולהגיש בשלמותם, עם השפע הצבעוני של חומרי הגלם מן הצומח, שמוכיחים לי שוב ושוב שאין דבר רחוק יותר מלומר על אוכל טבעוני שהוא דל, אפור, עצוב או משעמם.

 

 (צילום: אורי שביט )
(צילום: אורי שביט )

 

יצאתי לסיבוב הקניות הסתווי שלי בשוק, שזרח כולו בצבעים כתמתמים של פירות הדר והמון סוגים של דלועים יפהפיים, והמנה פשוט הופיעה לנגד עיני כאילו מעצמה. כדי להשלים את התמונה  - הוספתי גם קינוח כיפי ומרענן.

 

דלורית מתובלת בתפוזים על אורז מלא

דלורית צלויה בשלמותה בעלת טעם עמוק ומתקתק ונימוחות נפלאה, עטופה בניחוח תבלינים והדרים. מנה שעושה וואו.

 

המרכיבים ל-6-8 סועדים:

 

2 דלוריות גדולות, קלופות בשלמותן

 

לתערובת התבלינים:

1 כפית פלפל שחור שלם או גרוס גס

1 כפית מלח ים

1 כפית תרמילי הל

1/2 כפית זרעי כמון

1/2 כפית זרעי שומר

1/2 כפית גרגרי פלפל אדום - לא חובה

2 כוכבי אניס

2 מסמרי ציפורן

קליפה מגורדת מתפוז אחד

1/2 כוס שמן זית איכותי

 

לאורז:

1/2 1 כוסות אורז בסמטי מלא

3-5 כוסות מים רותחים

1/2 כוס שקדים פרוסים, קלויים

חופן חמוציות קצוצות

חופן עלי מרווה קצוצים

חופן עלי טימין טריים

מיץ מתפוז קטן

3 כפות שמן זית

מלח ים

1 תפוז, פרוס דק

1 בצל גדול, פרוס לטבעות

8 שיני שום שלמות

 

להגשה:

פטרוזיליה קצוצה

 

 (צילום: אורי שביט )
(צילום: אורי שביט )

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את ציפוי התבלינים: כותשים גס את כל התבלינים, רצוי במכתש ועלי. מעבירים לקערית ערבוב, מוסיפים את שמן הזית וקליפת התפוז המגורדת ומערבבים היטב.
  2. מתבלים את האורז: שוטפים את האורז, מסננים ומניחים בקערה. מוסיפים שקדים, חמוציות, מרווה, טימין, מיץ תפוזים, שמן זית ומלח ומערבבים היטב.
  3. משמנים תבנית גדולה בשמן זית ומשטחים על התחתית את טבעות הבצל. עליהן משטחים את האורז המתובל בשכבה אחידה, מוסיפים את שיני השום ומניחים עליו את פרוסות התפוזים.
  4. עוטפים היטב את הדלוריות הקלופות בתערובת השמן והתבלינים ומניחים על האורז שבתבנית. יוצקים בזהירות 3 כוסות מים רותחים ומכסים היטב - רצוי במכסה אטום או בשתי שכבות מהודקות של נייר אלומיניום. מידת האיטום של התבנית תשפיע על מהירות בישול האורז.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות וצולים במשך שעה. מוציאים, פותחים את הכיסוי ובודקים אם האורז רך. במידה ולא, מוסיפים 1-2 כוסות מים רותחים, מכסים ומחזירים לתנור לחצי שעה נוספת. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

 

 (צילום: אורי שביט ) (צילום: אורי שביט )
(צילום: אורי שביט )

 

סלט אנונה והדרים

סלט פירות מרענן וממכר, שילוב של המתיקות והמרקם החלק של האנונה עם העסיסיות והחמצמצות ההדרית. עיקר העבודה הוא ניקוי האנונות, מאמץ קל ששווה כל ביס.

 

המרכיבים ל-4 מנות:

4-6 אנונות בשלות, מפורקות לנתחים ומנוקות מגרעינים

2 תפוזים מפולטים לפלחים - ללא הציפוי הלבן

1 אשכולית אדומה, מפולטת לפלחים - ללא הציפוי הלבן

קליפה מגורדת ומיץ מתפוז קטן

מיץ מלימון קטן

 

להגשה:

חופן עלי נענע טריים, פרוסים לרצועות

 

 (צילום: אורי שביט )
(צילום: אורי שביט )

 

אופן ההכנה: 

מניחים בקערה את נתחי האנונה, פלחי התפוז והאשכולית, מיץ לימון ותפוז וקליפת התפוז. מערבבים.

מעבירים לקעריות הגשה, מפזרים רצועות נענע ומגישים.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי שביט
יפהפייה. רוסט דלורית בתבלינים ותפוזים על אורז מלא
צילום: אורי שביט
מומלצים