GX7: איכות חדשה בגוף רטרו
המצלמה ללא-מראה של פנסוניק מציגה וידאו ותמונות איכותיים יחסית לקטגוריה, אך היא גם די יקרה ולא תצלם זמן רב, כשהיא רחוקה משקע חשמל
למצלמת GX7 של יש גוף יחסית קטן (122X71X53 מ"מ) אשר עשוי סגסוגת מגנזיום, הצלם ב-GX7 של פנסוניק חש שמדובר במצלמה איכותית ומוצקה ביד אך גם קלה יחסית (כ-400 גרם). היא מגיעה בשחור או בשחור כסוף ומציגה מראה נקי עם נגיעות עיצוב בכיוון הוינטג' אופנתי שמספק תוצאה יפה ואלגנטית. היא מזכירה את המצלמות הקלאסיות מסגנון ה- Range Finder.
ה- GX7 יחודית בזכות העינית המתכוונת שלה שבולטת בשובבות מחוץ לגוף המצלמה בצדה השמאלי העליון. שם ישנם לחצנים נוספים, פלאש קופץ ומחבר לפלאש חיצוני או אבזרים אחרים שעדיין שמשתלבים יפה בגוף המצלמה ושומרים על קו עיצובי נקי.
המבנה של המצלמה מאפשר אחיזה נוחה לידיים שהן לא קטנות, אך גם לא גדולות מידי, כמו גם גישה נוחה לבוררי הערכים וכן ללחצן הצילום. לחצן צילום הוידאו נמצא מאחורי לחצן המיקוד והוא מוגן בכדי למנוע לחיצה בטעות, אך גם פחות נוח להפעלה ולכיבוי של הוידאו. גוף המצלמה כולל כמות נכבדת של לחצנים כמו גם שני בוררי ערכי צילום עבור שימוש במצב ידני ולחצנים נוספים אותם ניתן להגדיר בהתאם לרצון הצלם.
העינית ניתנת לכיוון מטה מעלה בכדי לאפשר זווית נוחה לשימוש בה תוך החזקת המצלמה (בדומה למה שמקובל במצלמות וידאו). מעבר לכך, הפלסטיק מסביב לעינית (eyecup) היינו קטן להצמדה נוחה לעין וזה חבל היות שעינית אלקטרונית זו בטכנולוגיית OLED החדשה עם רזולוציה של 2,764,800 שמכסה 100 אחוז מהתמונה, מראה כבר בשלות טכנולוגית ומציגה באופן חי את האובייקט המצולם, כולל פרטי מידע נוספים, כל זאת ללא הרגשה של השהיה או מריחות. בנוסף, העינית מציגה מראש את תוצאה הצפויה בצילום התמונה לפי הגדרות הצילום הנבחרים כולל איזון הלובן (WB).
עוד ב-dtown
- LG מציגה בישראל את טלוויזית ה-OLED הקעורה
- מסך 4K במחיר שפוי: Hisense 55" ב- 2,000$
- אנדרואיד 4.4 קיטקט מגיעה לטאבלטים של נקסוס
- אנדרואיד 4.4 קיטקט מגיעה לטאבלטים של נקסוס
מסך מגע גמיש
כמו כל מצלמה מודרנית גם מצלמה זו כוללת מסך 3'' עם רזולוציה של 1,040,000 חד וברור אשר מעביר היטב את הגוונים בתמונה, רק שלדעתי הוא קצת מבריק ובזווית מסוימות קשה לצפות בו. המסך ניתן ניתן להזזה כלפי מעלה ומטה - נקודה שעוזרת לצלם בזווית נמוכות וגבוהות.
זהו מסך מגע שמסייע בתפעול ומאפשר אף לקבוע את נקודות הפוקוס בנגיעה וכן לשנות הגדרות, לטעמי האישי, הייתי מעדיף אייקונים גדולים יותר על המסך לשיפור נוחות השימוש.
צבעים קרובים למקור
איכות התמונה של המצלמה התגלתה כמרשימה מאוד עם צבעים קרובים מאוד למקור, גוון עור טוב, כאשר ה- GX7 מספקת פרטים רבים בגוונים הכהים מה שמביא עומק נהדר לתמונה. היכולת שלה לקלוט פרטים בתאורה חלשה מרשימה וגם הטווח הדינמי אינו רע בכלל: בעיבוד במחשב לאחר הצילום ניתן למצוא הרבה פרטים באזורים הכהים וקצת פחות בבהירים.
איזון הלבן האוטומטי של המצלמה עושה עבודה טובה וגם בתאורה חמה לא ממש מתבלבל, רק צריך לתת למצלמה שנייה או שתיים להציג על הצג או בעינית את הגוון הנכון (כאמור, זהו אחד היתרונות של העינית האלקטרונית).
בתאורה חלשה, ניתן לצלם עד ערך של ISO 3200 ולקבל תמונה טובה יחסית (מעל לזה, מנגנון טשטוש הרעשים נהיה מודגש יותר). יש רעש רקע מסוים שמופיע כבר ב- ISO נמוך (פנסוניק בחרה לבצע ניקוי רעשים עדין יחסית שמותיר יותר פרטים בתמונה), אבל אופי הרעש הדיגיטלי אחיד ונעים לעין (ניתן להוריד אותו בקלות יחסית בעזרת תוכנה במחשב).
גוונים טובים בווידאו - אבל לא מצלמה מקצועית
גם בוידאו מתקבל תוצר עם גוונים טבעיים עם הרבה פרטים שיוצרים תחושת עומק. המצלמה מסוגלת לצלם ברזולוציה של 1080 עד קצב של 50p בדגם ה- Pal – מה שמביא לוידאו בעל תנועה חלקה במיוחד (ומתאים גם עבור מקרים בהם רוצים ליצור הילוך איטי).
המצלמה יכולה לשמור את הוידאו בפורמט AVCHD או MP4 בקצב מקסימלי של 28mbps, כמו כן ניתן לשנות את הגדרות הצילום וכן לצלם במספר מצבי צילום כולל מצב ידני מלא ובמצבים חצי אוטומטיים המקובלים (A,T), היעדר בכניסת ואוזניות וכניסת מיקרופון חיצוני עוצרת את המצלמה הזו הזאת מלהפוך למכונת צילום וידאו מקצועית.
כ-200 תמונות על הסוללה
למצלמה ממשקי USB 2.0, מיני HDMI, תמיכה ב Remote Cnotrol וכמו כל מצלמה מודרנית מתקדמת, יש לה גם חיבור WIFI בתקנים 802.11b/g/n – כולל חיבור אלחוטי בנגיעה במכשירים תומכים עם NFC.
המצלמה שומרת את התמונות על כרטיס SD אחד שמוכנס בצמוד לסוללה מסוג Lithium-ion שהספיקה בתקופת הבדיקה לפחות מ- 200 תמונות. זהו נתון מאכזב למדי, כך שאם אתם מתכוונים לשאת מצלמה זו לטיול מרוחק מנקודות חשמל למטען או ליום צילומים אינטנסיבי כדאי לכם לקחת גם סוללה נוספת.
מייצב רעידות מובנה ותריס שקט
פנסוניק הטמיעה ב- GX7, לראשונה במצלמות ה-"ללא מראה" שלה, מנגנון מובנה של יצוב רעידות (בשני צירים) - שאמור לספק תמונות חדות יותר אם אתם או המצלמה קצת רועדים. התוספת מתקבלת בברכה בזכות העובדה שהמנגנון עובד גם בעת שימוש בעדשות שאין להן מנגנון כזה. כאשר מחברים למצלמה עדשה עם מנגנון יצוב רעידות, ה- GX7 תעבור לשימוש במנגנון של העדשה. חבל שהמייצב המובנה במצלמה לא פועל במצב וידאו (ונסמך על זה הקיים בעדשה).
ה- GX7 כוללת מנגנון תריס (Shutter) רגיל (מכני) וגם אלקטרוני עבור מצב שקט. כמה שקט? מאוד. מה שמאפשר לצלם במקומות רגישים. בנוסף, במצב צילום Time Lapse בו מצלמים מאות תמונות במקטע אחד, השימוש בתריס אלקטרוני מביא לחיסכון בחיי התריס המכני, יתרון.
תריס המצלמה מאפשר לצלם במהירות סגר מקסימלית מכובדת של 1/8000 שנייה ובקצב צילום רציף של חמש תמונות בשנייה. אגב, מומלץ לבחור במצב תריס אלקטרוני שקט רק במקרה הצורך ולא להשתמש בו כל הזמן, הוא תומך ב- ISO מקסימלי של 3200, מציג מעט יותר רעש דיגיטלי בתמונה (ב-ISO גבוה) ובצילום בתאורת פלורוסנט עלולים להופיע פסים צבעוניים בתמונה. בצילום וידאו, יש גם אפקט Rolling Shutter ("תנועת ג'לי") מוגבר.
כל מצבי הצילום
מנגנון פוקוס המצלמה עובד על פי שיטת "זיהוי ניגודיות" בכ- 23 שטחי פוקוס שתומכים במספר מצבי תפעול כמו פוקוס קבוע, פוקוס בודד, פוקוס מתמשך וכן זיהוי פנים. ניתן להגדיר בקלות את סוג הפוקוס וכן להשתמש במסך המגע עבור בחירת נקודות הפוקוס (בעת צילום תמונות וגם וידאו – נוח מאוד). המצלמה הפגינה מהירות פוקוס טובה מאוד וכן יכולת מיקוד גם בתאורה לא אופטימלית. בכל מקרה למצלמה יש נורית עזר לפוקוס עבור תאורה חלשה. הפוקוס העוקב של המצלמה (מעקב אחר גופים נעים) פחות מוצלח ולא ברמה של שאר המצבים.
המצלמה מספקת את כל מצבי הצילום המוכרים ובהם בחירה אוטומטית של סוג הצילום המתאים בהתאם לסצינה. ישנם גם מצבים חצי אוטומטים ומצב ידני מלא. בנוסף היא מאפשרת מספר מצבים מוגדרים מראש למצבים מסוימים כמו צילומי אוכל, נוף מצב שחור לבן - מונוכרום, שלמרבה ההפתעה מאוד אהבתי את התוצאה שלו.
תפריטי המצלמה מחולקים לחמישה עיקריים עם מספר רב של תת תפריטים - עד שמונה במספר. במצב זה לא תמיד קל למצוא את ההגדרה הנדרשת ולפעמים יש צורך לקרוא את המדריך כדי לדעת איך להפעיל את ה"פלייסטיישן" הזה. לדוגמה, על מנת להפעיל את פיצוי החשיפה בפלאש צריך לגשת לתפריט REC > FLASH > AUTO EXPOSURE COMP = ON.
לצלם המתקדם מומלץ ללמוד את ההגדרות המצלמה היות והיא מספקת שלל אפשרויות שינוי פרמטרים ושליטה: לדוגמה, אפשר לשייך מדידת אור לנקודת פוקוס (בדומה למצלמות העילית) אבל יש כאן עוד משהו: הפרדת מדידת האור מנקודת הפוקוס וקביעה שלה ע"י לחיצה במסך ולחיצה במסך על נקודת פוקוס. ברגע שנמדד אור בנקודה אחת מד האור יתקבע ואפשר לשנות את החשיפה של שאר הפריים ע"י פיצוי חשיפה מבלי לפגוע במדידת האור הנקודתית שנבחרה מקודם. כך אפשר למדוד אור מפנים של מצולם ולפקס מנקודה אחרת ולשנות את מדידת האור של הסביבה מבלי לפגוע בתאורה שנמצאת על פני המצולם. זה עובד כמו קסם.
למי והאם כדאי
פנסוניק GX7 מציגה מספר מכובד מאוד של תכונות מתקדמות, גודל נכון (לא גדול מדי ועם זאת נוח לאחיזה), אפשרויות שליטה בעזרת מסך מגע מפרקי ועינית מתכווננת מוצלחת. לכך נוסיף איכות תמונה וגם וידאו מעולה שמתחרה במצלמות DSLR לא מעטות, צפוי שמצלמה זו תקסום לצלמים שישמחו לקבל בגוף קטן מצלמה איכותית, עם שלל מצבי צילום ידניים ואטומטיים.
היא יכולה להתאים גם לצלמים מתקדמים רבים שמחפשים תחליף בגודל שפוי למצלמת ה- DSLR הגדולה והכבדה שלהם. מנגד, יש לקחת בחשבון זמן סוללה קצר יחסית, העדר חיבור למיקרופון חיצוני ומחיר שמשתווה לזה של מצלמת DSLR מתקדמת.
בשורה התחתונה, השילוב בין גודל מצלמה וביצועים ותכונות מתגלה כמוצלח מאוד במקרה של ה- GX7.
מחיר
מצלמה: 5,390 שקלים (בגימור שחור או כסוף)
מצלמה + עדשת 20 מ"מ F1.7 תעלה 5,790 שקלים
מצלמה + עדשת 14-42 מ"מ F3.5-5.6: תעלה 6,390 שקלים
אחריות: 3 שנים של יורוקום תקשורת דיגיטלית.
בעד: איכות תמונה, איכות וידאו, תמונות ב- ISO גבוה (ביחס למצלמות בעלות חיישן בגודל דומה), מייצב רעידות פנימי, איכות בניה, עינית מפרקית, מסך מגע מפרקי, קישוריות WiFi / NFC, אפשרויות נרחבות של הגדרות.
נגד: זמן סוללה, המייצב הפנימי לא עובד במצב וידאו, אין כניסת מיקרופון חיצוני, לא זולה.
עזר בהכנת הכתבה: ליאור דרזי. לסקירה המלאה ב-dtown