שתף קטע נבחר

 

1,187 שקל בחודש: סייעות "ברחו" משימוע

עיריית שדרות תכננה לדון בפיטורי 30 מלוות בהסעות ילדים בעלי צרכים מיוחדים, אך בהוראת הוועד הן נמנעו מכניסה לשימוע. הסייעות הציגו תלושים שהעידו על שכרן הנמוך: "זאת הפרנסה שלנו, מה נעשה ביום שאחרי?"

מהומה בעירייה: 30 סייעות שזומנו הבוקר (יום ב') לשימוע לפני פיטורים בעיריית שדרות, סירבו להיכנס להליך בהוראת ועד העובדים. עשרות מעובדי העירייה באו לתמוך בסייעות שמשמשות כמלוות בהסעות של ילדים בעלי צרכים מיוחדים, ויחד מחו העובדים והסייעות במסדרונות העירייה. אחת הסייעות התעלפה ונזקקה לטיפול רפואי. נציגי הוועד פרצו לחדר גזבר העירייה ודרשו להקפיא את ההליך.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

התיק על ניצול מיני נסגר, הנשים תבעו ויפוצו

מפקד ההגנה האווירית עולה להתקפה

 

צפו: מחאת העובדים בעיריית שדרות    (צילום: רועי עידן)

צפו: מחאת העובדים בעיריית שדרות    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"ממה נתקיים?" אחת הסייעות מציגה את תלוש השכר. שדרות, הבוקר (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
"ממה נתקיים?" אחת הסייעות מציגה את תלוש השכר. שדרות, הבוקר(צילום: רועי עידן)

הסייעות זומנו לשימוע בשל מצבה הכלכלי הקשה של העירייה, שנמצאת בגירעון של 120 מיליון שקל. הבוקר המתינו להן היועץ המשפטי של העירייה, מנהל כוח אדם והגזבר. אלא שנציגי הוועד, בראשות מורדי אליאסי, מנעו מהעובדות להיכנס לשימוע ואף פרצו כאמור לחדר הגזבר. "ביקשנו לדון בהחלטה יחד, לבדוק אם יש צורך בכלל לפטר את העובדות, אבל החשב המלווה מתעלם", אמר אליאסי.

 

ראש הוועד הוסיף כי "לא נאפשר את ההליך הזה ללא הידברות והסכמה. העירייה לא יכולה לבצע מהלך חד-צדדי ללא אישור הוועד, ללא מעורבות של ראש העיר שנמצא בחו"ל וללא אישור מועצת העיר שלא התכנסה מאז הבחירות. אנחנו דורשים להקפיא את המהלך עד החלטה אחרת ולכן הורינו לסייעות שלא להיכנס לשימוע".

"בעירייה עוסקים כל הזמן במינויי בכירים". הסייעות המוחות (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
"בעירייה עוסקים כל הזמן במינויי בכירים". הסייעות המוחות(צילום: רועי עידן)

הסייעות, שרובן מועסקות בתפקידן יותר מ-10 שנים, הגיעו לעירייה מלוות בתלוש השכר שלהן. "המשכורת שלי היא 2,000 שקל בחודש ולא שקל יותר", אמרה דניס ביטון. "מה אעשה בלי ה-2,000 שקל האלה בחודש? ממה אתקיים? בעירייה כל היום עוסקים במינויים של בכירים עם משכורות עד השמיים ולי לוקחים את המשכורת הזעומה שלי. זה

ביזיון, הם רוצים שנגווע ברעב?"

 

מיטל אברג'יל, אם לשלושה, משתכרת 1,187 שקל בחודש. גם היא זועמת: "אני לא יודעת מה אעשה ביום שאחרי הפיטורים. זאת כל הפרנסה שלי, אנחנו חיים מהיד לפה. אני גם לא יודעת מה אעשה מחר, אם לבוא לעבודה או לא. הכול כאן כל כך לא ברור, אין עם מי לדבר".

 

בין לבין הסייעות גם חוששות מהפקרת הילדים המוגבלים שאותם הם מלוות מדי יום למוסדות שונים בדרום. "במי הם פוגעים כשהם מפטרים אותנו?" תהתה ביטון, "בילדים הנזקקים שצריכים אותנו בהסעה. מי יטפל בהם? מי ילווה אותם? הם לא יכולים לנסוע לבד, זה בלתי אפשרי. אז מה יעשו ההורים? הם ישאירו את הילדים בבית? זה אבסורד. בסופו של דבר נפגעים הילדים הקטנים".

 

ראש עיריית שדרות, אלון דווידי, הגיב לפיטורי הסייעות: "פיטוריי המלווים הוא מהלך שאינו קל לי כלל ועיקר. כל פגיעה בפרנסה של אדם היא מבחינתי עניין קשה מאוד. אעשה כמיטב יכולתי על מנת שאותם עובדים ייקלטו בחברת ההיסעים. לצד הקושי, חשוב לזכור כי יש לי אחריות כוללת על כלל תושבי שדרות. כל תקצוב עודף של מגזר אחד בא על חשבון תקצוב של שירות או מגזר אחר. לכן, בשל הגרעון הגדול של העירייה, אותו כידוע ירשתי מקודמי בתפקיד, אין לי את היכולת לשלם שכר הגבוה מתקצוב הפרויקט על ידי משרד החינוך. יחד עם זאת, העירייה תמשיך לפקח על הטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים, לא תאפשר שום פגיעה בהם ולא תתפשר על איכות השירות שהם מקבלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
הסייעות לא נכנסו לשימוע. שדרות, הבוקר
צילום: רועי עידן
מומלצים