שתף קטע נבחר

אצלנו בבית: עוגת פקאן-ליים

הסתיו הקסום בעיצומו והטבע, שטוף ורענן מגשמים ראשונים, מרעיף עלינו באהבה שלל ממתקים מהעצים, פירות ראשונים של העונה. נויהאוז מלמדת אתכם שלב אחר שלב כיצד מכינים אינגליש קייק של סתיו, פקאן ליים

אומרים שאלוהים נותן אגוזים למי שאין לו שיניים ושאם החיים נותנים לך לימונים אז תכין מהם לימונדה ואני שואלת - למה שלא נאפה מהם עוגה?

 

 

בחושה רכה ונהדרת, מבושמת במיץ ליים טרי וקליפת לימון ארומטית, בטעם אגוזי ומתוק של פקאנים. בתום האפייה, כשהריח כבר ממש מטריף אתכם, אתם יוצקים עליה סירופ לימון חמאה ויודעים שעשיתם משהו טוב היום.

 

זה סימן שהסתיו כאן - עוגת פקאן-ליים (צילום: נעמה נויהאוז) (צילום: נעמה נויהאוז)
זה סימן שהסתיו כאן - עוגת פקאן-ליים(צילום: נעמה נויהאוז)

 

עוגת פקאן ליים

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק) 

4 ביצים גודל M

1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר לבן

100 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס (100 מ"ל) שמן קנולה

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

100 מ"ל מיץ ליים סחוט

1 כפית תמצית וניל איכותית

קליפה מגוררת מלימון שלם

2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח

2 כפיות (6 גרם) אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

כוס (100 גרם) פקאנים טחונים דק במעבד מזון

 

לזרייה באמצע העוגה ולציפוי:

כוס (100 גרם) פקאנים קצוצים

 

לסירופ ליים בתום האפייה:

1/2 כוס מיץ ליים סחוט

25 גרם חמאה

4 כפות סוכר

 

  • במקום ליים ניתן כמובן להשתמש ב-לימון, תפוז או קלמנטינה.
  • במקום פקאנים תוכלו לבחור כל אגוז אחר שאתם אוהבים-פיסטוק, לוז, מלך, בוטנים.
  • הכנת העוגה עם חמאה וגם שמן נותנת טעם משובח ועסיסיות מובטחת
  • במקום 2 תבניות אינגליש אפשר להכין עוגה אחת בקוטר 24 ס"מ או כ-12 מאפינס

 

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון עם להב מתכת: קוצצים גס 100 גרם פקאנים ומניחים בקערית נפרדת בצד.
  2. קוצצים דק 100 גרם פקאנים - משאירים במעבד בצד.
  3. מערבבים יחד את כל המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה ומלח, ומוסיפים את הפקאנים הקצוצים דק.
  4. מוסיפים את השמן ומיץ הליים, החמאה המומסת ותמצית הווניל.
  5. מקציפים בקערה נקייה את הסוכר ואת הביצים יחד במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח (כ-4 דקות). מורידים את מהירות ההקצפה לבינונית ומוסיפים באיטיות את כל הנוזלים: שמן, חמאה, מיץ ליים, גרידת לימון, וניל והשמנת החמוצה.
  6. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את תערובת החומרים היבשים.
  7. מקפלים ידנית את כל החומרים בעזרת לקקן עד שהבלילה חלקה ונוזלית מעט. לא לערבב יתר על המידה, חצי דקה תספיק.
  8. יוצקים מהבלילה לתבניות עד שליש מגובהן, מפזרים מעל כל עוגה חופן של פקאנים קצוצים גס (לא לשכוח להשאיר אגוזים לציפוי) ומעליהם יוצקים את יתרת הבלילה לתבניות עד לסנטימטר מהשפה.
  9. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לטמפ' של 150 מעלות טורבו.
  10. מוציאים בזהירות מהתנור ומפזרים בזריזות מהפקאנים הקצוצים גס על שתי העוגות.
  11. אופים עוד כחצי שעה.
  12. מכינים את הסירופ: מבשלים את חומרי הסירופ בסיר קטן על אש קטנה, מערבבים עד להמסת החמאה והסוכר ומכבים את האש.
  13. מוציאים את העוגות כשהן זהובות ותפוחות ויוצקים עליהן את הסירופ שהספיק להצטנן. 
  14. ניתן לשמור בהקפאה, עד חודש, אחרי קירור מוחלט כשהן עטופות היטב בניילון נצמד. בטמפרטורת החדר בעונת בסתיו, עד שבוע.

 

 (צילום: נעמה נויהאוז) (צילום: נעמה נויהאוז)
 (צילום: נעמה נויהאוז) (צילום: נעמה נויהאוז)
סדר הרכבת העוגה (צילום: נעמה נויהאוז) (צילום: נעמה נויהאוז)
סדר הרכבת העוגה(צילום: נעמה נויהאוז)
 

 

  • בואו להכיר את הקונדיטורית נעמה נויהאוז
  • כל הטיפים הכי שווים מחכים לכם אצלנו בבית

     


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: נעמה נויהאוז
    סתיו מתוק - עוגת פקאן-ליים
    צילום: נעמה נויהאוז
    צילום: נעמה נויהאוז
    נעמה נויהאוז
    צילום: נעמה נויהאוז
    מומלצים