שתף קטע נבחר
 

חיפוש עבודה: בחברה גדולה או קטנה?

חולמים לעבוד בחברת ענק בינלאומית? לא בטוח שזה ישרת את הקריירה שלכם. כיצד אפשר לוודא לפני ראיון העבודה כי מדובר בחברה יציבה שתאפשר לכם להתקדם ומה היתרונות הקיימים בחברות משפחתיות וקטנות? מדריך

עבודה בחברה רב לאומית נחשבת לחלום הרטוב של עובדים רבים בשל אפשרויות הקידום, התנאים הסוציאליים מעולים והתוספת הנאה לקורות החיים. עם זאת, חברות ענק רבות מצויות כעת במשבר שמשפיע על יציבותן ותדמיתן  - דבר המתבטא בהפסדים ובמהלכי התייעלות וצמצומים מאסיביים בכוח אדם.

 

 

בתקופה זו, המשפט "לא כל הנוצץ זהב" נכון מתמיד. אז אילו מהלכים ניתן לוודא בטרם תיגשו לראיון עבודה, כדי לדעת מראש אם החברה יציבה או לא? ואילו יתרונות יש בעבודה בחברה קטנה על פני חברת ענק? לפניכם טיפים חשובים: 

 

סקירת השוק - לפני שניגשים לראיון עבודה מומלץ לבצע סקירה מהירה אודות השוק בו החברה הספציפית פועלת. במידה שומדובר בשוק מבוקש, גדול, צומח ומתפתח עם יכולת להכיל מגוון חברות העוסקות בו, מדובר בשוק יציב.

 

אבל אם מדובר בשוק קטן ודורסני, הפועל בתחרות אגרסיבית מול חברות נוספות המתמודדת על כמות לקוחות זהה פחות או יותר - מדובר בשוק פחות יציב העשוי לאיים על פעילותן של החברות הפועלות בו.

 

בחינת החברה עצמה - לאחר שבחנתם את השוק ווידאתם כי הוא יציב, יש להתמקד בבחינת החברה עצמה ולדלות עליה את כל האינפורמציה האפשרית - כמות הלקוחות, מי הלקוחות, מה מנוע הצמיחה העיקרי שלה, הכנסותיה, האם צמחה בפעילותה העסקית במהלך השנה האחרונה והאם צמחה גם במצבת כח האדם, האם פיטרה עובדים לאחרונה ועוד. את הפרטים ניתן לאתר בקלות באינטרנט, רשתות חברתיות ובלוגים למיניהם.

 

חפשו כתבות ברשת - לאחר שווידאתם כי מדובר בשוק יציב ובחברה יציבה - כעת מומלץ לאתר כתבות שפורסמו לאחרונה בכלי התקשורת אודות החברה.

 

נניח שאתם ניגשים לראיון עבודה בארגון רב-לאומי גדול ופורסם כי ההנהלה שלו הודיעה במהלך השנה האחרונה שבכוונתה לצמצם בכח האדם ברחבי העולם לטובת התייעלות. סביר להניח שהצמצומים יגיעו גם לשלוחה הישראלית של הארגון במוקדם או במאוחר כך שהפיתוי לעבוד באותו הארגון גדול אמנם, אבל הסיכון גדול עוד יותר.  

 

האם עדיף לעבוד בחברה קטנה?

קיימת דעה רווחת לפיה כי עבודה בחברה קטנה-בינונית עשויה להיות מסוכנת בשל משאבים מצומצמים בהשוואה לגופים הגדולים. עם זאת, בעולם החדש והתחרותי, המחייב גופים להתנהל בגמישות, אפשר לטעון כי החברות היותר יציבות הן דווקא הקטנות והבינוניות, הפועלות במודלים זריזים, המאפשרים להן להשתנות תוך כדי תנועה ולהתאים את עצמן לתכתיבי העולם החדש.

 

אמנם קיימים ארגונים גדולים שהדאגה לעובדים שלהם מהווה נדבך מרכזי בליבת הפעילות שלהם, כמו בנק לאומי, הפועלים ומייקרוסופט. עם זאת חברות המחזיקות במצבת עובדים קטנה יותר והכנסות צנועות יותר, מגלות יציבות לאורך זמן ומחויבות אבסולוטית כלפי העובד. אז אילו יתרונות טמונים בעבודה בחברה קטנה?

 

משאב חברתי - בעוד שהעובדים בארגון גדול מרוחקים אחד מהשני ומכירים באופן אישי רק כעשירית מכלל המועסקים בו, ארגון קטן בינוני נחשב ל"משפחתי" יותר והעובדים בו מכירים לרוב את כולם. הסיכוי לייצר מאגר חברים חדש גבוה יותר כשאתה עובד בארגון קטן-בינוני מאשר ארגון גדול.

 

אפשרות להתפתח - בחברה קטנה-בינונית יש יכולת שימור גדולה של העובדים ויכולת גבוהה יותר להתפתח, גם בתקופות קשות. העובדה כי הארגון מכיר בגודלו הקטן-בינוני, מעניקה לעובדים תמריץ עמוד ביעדים העסקיים שהוצבו בפניהם כדי לצמוח יחד איתה. כלומר יש לאן לשאוף.

 

זמינות של ההנהלה -  יתרון משמעותי נוסף מתבטא בזמינות של הנהלת החברה עבור כל עובד ועובד. לעומת חברות הענק, בהן עובד המעוניין להגיע לחברי ההנהלה צריך לעבור "בצינורות המקובלים" הכוללים משוכות כמו בקשה לפגישה, סיבה והמתנה ארוכה לתשובה המסתיימת לרוב ב"לא". בגופים הקטנים-בינוניים לעומת זאת, העובד יכול להרים טלפון ישירות למנכ"ל במידת הצורך.

 

מחויבות של העובדים - העובדה כי חברי ההנהלה הבכירה מכירים באופן אישי כל עובד ועובד מסייעת לו להרגיש חלק בלתי נפרד מהפאזל המרכיב אותה ומגבירה אצלו את המחויבות כלפיה.

 

אסף בר הוא מנכ"ל חברת התוכנה איטרניטי, המספקת פתרונות מגוונים בתחום הבינה העסקית (BI) והפורטלים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים