שתף קטע נבחר

 

"נחשפתי לזמרת - והתאהבתי". אדל בעלייה

850 הורים נתנו לבנותיהם את השם אדל בשנה שעברה. שתי אמהות מסבירות את הבחירה: "המשמעות היא - תודה לאלוהים". ולמה סאני נקרא סאני? אלו 400 השמות הפופולריים לבנים ובנות

מזמרת השנה לקפיצת השנה: ב-2011 כיכבה אדל בכל המצעדים האפשריים, זכתה בתואר זמרת השנה ושירה "Someone Like You" נבחר לשיר השנה. אתמול (ב') התברר כי בשנה שאחרי אחראית אדל גם לזינוק הגדול של השנה - במספר הבנות היהודיות שנקראו בשמה. "נחשפתי לראשונה לשם בזכות הזמרת ומיד התאהבתי בו", סיפרה מירי לייפמן, בת 27 מכרמיאל, אחת מ-850 אמהות שנתנו לבתן שם זה ב-2012. בשנה שלפני כן, לשם השוואה, היו פחות מ-300 אדליות, ב-2010 רק 150 בנות נקראו בשם זה.

 

לרשימת השמות המלאה - לחצו כאן

 

"לפני הלידה התלבטנו בין כמה שמות", סיפרה לייפמן על תהליך הבחירה. "כשביררתי את משמעות השם אדל בעברית אמרו לי שזה מעין תודה לאלוהים, ראשי התיבות של 'אש-דת-למו'. בגלל שהייתה לי לידה קשה, במהלכה חבל הטבור נכרך סביב הצוואר שלה, לא היה לנו ספקות שנקרא לה אדל כתודה לאל שהיא נולדה בריאה ושלמה".

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הזמרת אדל (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
הזמרת אדל(צילום: gettyimages)

אדל לייפמן (צילום: מירי לייפמן) (צילום: מירי לייפמן)
אדל לייפמן(צילום: מירי לייפמן)
 

אדל נוספת נולדה ב-22 במאי 2012, ביחד עם אחותה התאומה. "בעלי גיא אדם מאמין ובחרנו את השם אדל מסיבות דתיות", סיפרה האם אתי צהלון. "לבת של רבי נחמן קראו אודל, אבל בתעודת הזהות נכתב שמה אדל. לפני לידת התאומות עברנו תקופה לא קלה כאשר נאלצתי לעשות הפלה בחודש החמישי. המשמעות לאודל זה מודה לאל, זה שם קצת יותר עתיק, אז החלטנו ללכת על אדל שהוא יותר מודרני. זו הייתה ההזדמנות שלנו להודות לו על כך שאחרי מה שעברנו הוא הביא לנו שתי בנות במתנה".

 

לבת השנייה בחרו בני הזוג צהלון לקרוא אמה. "האמת שאין סיפור מאחורי השם הזה. אנחנו פשוט אוהבים אותו מאוד. מהרגע שידענו שיש לנו תאומות היה לנו ברור שנקרא להן אדל ואמה. התייעצנו עם רב, הוא אמר לנו שאלה שמות תקניים וידענו שבחרנו נכון". 

"כמו שמש זורחת". סאני קורן (צילום: ליאור קורן) (צילום: ליאור קורן)
"כמו שמש זורחת". סאני קורן(צילום: ליאור קורן)

1.39% מהבנות שנולדו ב-2012 נקראו אדל, אבל למרות העלייה הגדולה השם עדיין דורג במקום השמיני ברשימת הבנות היהודיות. במקום

הראשון, זה השנה ה-14, נמצאת נועה, ואחריה שירה, תמר, טליה, מאיה ויעל. בקרב הבנים היהודים השם נועם היה הנפוץ ביותר. בשנה הקודמת היה איתי בראש הרשימה, והשנה הוא היה השלישי בשמות הנפוצים, אחרי אורי שבמקום השני. אחריהם בטבלה נמצאים יוסף, דוד, יהונתן ודניאל.

 

ברשימה שפרסם הלמ"ס מצוינים לא פחות מ-400 השמות הפופולריים לבנים ובנות יהודים. אבל יש מי שבחר שם שדווקא לא נכלל ברשימה. זוג שכזה הוא ליאור וקורל קורן, שקראו לבנם בן השלושה חודשים - סאני. "חשבנו בהתחלה על שמות די שגרתיים והשם המוביל היה שחר, אך בסוף אמרנו שחייבים למצוא שם מקורי עם משמעות", מספרת קורל. "הסתכלנו באינטרנט, ראינו את השם סאני ומיד התאהבנו בשם הזה. סאני מלשון סאן, שמש, ככה שיש לו שם מיוחד עם הרבה משמעות". וליאור מסכם: "סאני קורן, כמו שמש זורחת". 


פורסם לראשונה 18/11/2013 23:24

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אדל צהלון
צילום: מירי לייפמן
אדל לייפמן
צילום: מירי לייפמן
מומלצים