שתף קטע נבחר
 

"רשלנות במעקב הרפואי של חולים גורמת למותם"

מדי שנה, מאות ישראלים לא מאובחנים כראוי במעקב אחר מחלות קשות. בשל האיחור באבחון נידונים לגזר דין מוות. שלושה מקרים

מאות ישראלים אשר הרופאים גילו אצלם ממצאים מחשידים למחלה, לא זוכים למעקב רפואי נאות. כתוצאה מכך ממשיכה המחלה ומאות חולים נפטרים בשנה בשנה.

 

לכתבות נוספות - היכנסו למדור רשלנות רפואית  

 

שלושה מקרים מצערים שכאלה מובאים לפניכם.

 

את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד

 

עוד כתבות

גילה מתה מ-CT - והליקויים בברזילי נחשפים

במיון שיחררו החולה - והתוספתן התפוצץ בבטנו

הרופא התעקש ליילד בוואקום - התינוקת נותרה עם פיגור

 

החולה שוחרר לביתו תוך התעלמות ממצבו הבריאותי - ונפטר

כבר בינואר 2005 הגיע ד' לרופא לאחר שסבל מחולשה, חום, שיעול וכאבי בחזה. האיש נשלח לצילום ריאות, ולמרות ממצא בריאה הימנית, הוא לא הופנה להמשך בירור. לאחר תקופה קצרה חזר ד' להתלונן על חום ושיעול, והופנה לבדיקת דם שהעידה על הפרעה בתפקודי כבד. 

 

לאחר שנתיים, על רקע המשך שיעול שלא חלף והיה מלווה בעליות חום, פנה המנוח למוקד של קופת חולים והופנה לחדר מיון. רק אז אובחן כי הוא סובל מסרטן ריאות בשלב מתקדם. בנובמבר 2007 לאחר שעבר טיפולי כימותרפיה קשים ועל רקע סיבוכים של מחלת הסרטן, הוא נפטר כשהוא בן 63 בלבד.

 

"גילוי מוקדם של סרטן הריאות בו לקה המנוח יכול היה לאפשר לו לקבל טיפול אפקטיבי ולהביא להחלמתו" , מסביר עו"הד שתבע את קופת החולים הלאומית.

 

החשש לסרטן לא נבדק - המחלה התפשטה לעצמות

כבר ביולי 2003 הגיע א' לרופאת המשפחה והתלונן על שיעול שמלווה בחום. הוא נשלח לצילום רנטגן של הריאות, ובפענוח הצילום הועלתה על ידי הרדיולוג סברה כי התובע סובל מגידול סרטני גרורתי.

 

באוקטובר 2003 הופנה התובע לרופא מומחה במרפאת ריאות, שקבע כי הממצאים הרנטגניים אינם אופייניים לזיהום חיידקי רגיל והמליץ על צילום רנטגן בעוד שלושה שבועות על מנת לוודא שהזיהום חלף.

 

בנובמבר 2003 ביצע התובע צילום רנטגן, בו נצפה שיפור קל במצבו של החולה. גם הפעם לא מצא הרופא סיבה לשלוח את התובע לבדיקות מקיפות יותר, וזימן אותו לביקורת בעוד שלושה חודשים.

 

בינואר 2004 נשלח התובע לבדיקת טומוגרפיה ממוחשבת שהעלתה כי לא חל שיפור במצבו של א'. למרות זאת החליט הרופא כי מדובר בדלקת ריאות ממנה הבריא התובע, והמליץ על מעקב בעוד תשעה חודשים.

 

בפברואר 2005 הגיע התובע שוב אל הרופא, ולמרות שמצבו לא השתפר שיחרר אותו הרופא עם המלצה לבדיקת טומוגרפיה ממוחשבת נוספת בעוד כשנה וחצי. במועד זה הופסק המעקב אחר התובע, ובפעם הבאה שהוא הגיע לרופא במאי 2007 כשסבל מחום. למרות שנשלח לצילום רנטגן בו התגלתה הצללה בריאה הימנית, החליט הרופא, שמדובר בדלקת ריאות וזימן את החולה לביקורת רק בעוד חמישה שבועות.

 

כחודש מאוחר יותר, בדיקת טומוגרפיה ממוחשבת שביצע התובע, התגלה כי הוא סובל מסרטן שהתפשט בריאות. ביולי 2007 עבר התובע ביופסיה אשר אישרה את האבחנה, ואחריה הוא החל לקבל טיפול כימותרפי. כיום מצבו של התובע קשה מאוד – המחלה התפשטה בכל גופו ושלחה גרורות לעצמות השלד.

 

עו"ד שהגיש את התביעה נגד קופ"ח כללית אומר: "סיכויו של התובע להבריא לו סרטן הריאות היה מאובחן אצלו בשלב הראשוני של המחלה, בשנת 2003, היו גבוהים ויכלו להגיע אף ל-,95% , כעת, 4 שנים מאוחר יותר, קיימים סיכויים נמוכים ביותר שהחולה יחלים ממחלתו".

 

המעקב הרפואי הופסק, והסרטן חזר

ב', חולה סרטן בן 68, שעבר כריתת כליה לאחר שאובחן בו סרטן ב-1996, היה נתון למעקב רפואי במשך שלוש שנים. מעקב זה הופסק בשלב מסוים בלי כל הסבר רפואי, והמחלה אשר שבה והתפתחה, אובחנה בשלב מאוחר מדי.

 

הרופאה האונקולוגית, אשר טיפלה בתובע, ציינה בפניו שלוש שנים לאחר הכריתה, כי הוא בריא לגמרי והוא לא זקוק לשום ביקורת או מעקב, וזאת בניגוד לספרות הרפואית שהיתה קיימת באותה העת.

 

בין השנים 2002 ל-2007 הגיע התובע עשרות פעמים לרופא המשפחה ולרופאים מומחים נוספים של הקופה עם תלונות אופייניות להישנות של המחלה, אולם למרות ההיסטוריה הרפואית שלו הוא לא נשלח לבירור אונקולוגי.

 

רק בשנת 2007 הוא נשלח לבדיקות שהעלו גרורות של סרטן הכליה בבלוטות הלימפה. "אם הישנות המחלה היתה מתגלית בשלביה הראשוניים היה ניתן לטפל בחולה בטיפול מקומי, להסיר את הגידול בשלמותו ולאפשר לו תוחלת חיים רגילה, וזאת בסבירות גבוהה ביותר", אומר העו"ד שתבע את קופ"ח מאוחדת.

 

"התופעה הזו מקוממת מפני שהיא לא נובעת מחוסר בציוד או ברופאים מוסמכים, אלא מכישלון חוזר ונשנה במשימה פשוטה בתכלית – מעקב רפואי בסיסי אחר חולים מתוך מתן תשומת לב לתלונותיהם ולממצאי הבדיקות", מסביר עורך הדין.

 

   

התביעות הוגשו על ידי עו"ד דוד פייל






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: shutterstock
האם אתם זוכים למעקב רפואי נאות?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים