ליברמן: לחפש בני ברית אחרים פרט לארה"ב
לדברי שר החוץ החדש-ישן, הקשר עם ארה"ב "הולך ופוחת", ולכן על ישראל לחפש שותפות אחרות: "מספיק לקטר ולהגיד 'הם צריכים לבוא אלינו'"
שר החוץ, אביגדור ליברמן, אמר היום (ד') בכנס שדרות לחברה כי "בעוד הקשר עם ארצות הברית הולך ופוחת", על ישראל "לחפש בני ברית נוספים עם אינטרסים משותפים". ליברמן הוסיף כי האמריקנים מתמודדים עם אתגרים רבים: "בעיות בצפון קוריאה, בפקיסטן, באפגניסטן, באיראן, בסוריה, במצרים, בסין ויש להם גם בעיות כלכליות משלהם - לכן אני שואל מה מיקומנו בזירה הבינלאומית?"
עדכונים נוספים בחדשות ynet:
כמעט 90 מעלות: מגלשת המים הגבוהה בעולם
חמינאי לפני הסכם: על ישראל נגזר להיעלם
בהתייחס לבעיות של ישראל בזירה הבינלאומית, הזכיר: "יש מדינה יהודית אחת ו-57 מדינות מוסלמיות. מראש אנחנו במצב נחות ביותר. כל מדינה מחפשת השקעה או סיוע חוץ". הוא סיפר על פגישתו עם ראש ממשלה באירופה שבעבר היה באופוזיציה, אשר לדבריו "אז דיבר על ישראל ועל המזרח התיכון כאילו הוא היה באגף הימני של ישראל ביתנו. והנה היום אני רואה שהוא אימץ עמדות אנטי ישראליות.
"שאלתי חבר משותף, 'איך זה קרה?', אז הוא ענה: 'מה אתה רוצה ממנו, יש לו אבטלה, יש לו בעיות והוא מחפש השקעות ותורמים'. כל אלה מגיעים ממדינות המפרץ הפרסי, סעודיה או טורקיה. אז מה אני יכול לרצות ממנו? אני יכול להבין אותו, לא להסכים, אבל בהחלט להבין".
לדברי ליברמן, "לנו אין מנופים כלכליים כאלה. הקשר עם ארצות הברית הולך ופוחת. יש להם בעיות בצפון קוריאה, בפקיסטן, באפגניסטן, באיראן, בסוריה, במצרים, בסין ויש להם גם בעיות כלכליות משלהם, בתחום הגירה למשל. לכן אני שואל מה מיקומנו בזירה הבינלאומית? על ישראל לחפש בני ברית נוספים עם אינטרסים משותפים".
בדברים שנאמרו בכנס שדרות לחברה הנערך במכללת ספיר, שר החוץ הציע "להבין את האחרים ולא לבכות ולקטר. צריך לחשוב איך אנחנו משפצים את עצמנו בזירה הבינלאומית. צריך להיות קונספט ברור. אנחנו חייבים לחפש את אותן מדינות שלא מחפשות כסף, שלא זקוקות לעולם המוסלמי. אלא מדינות שמחפשות ידע בתחום הטכנולוגיה, חקלאות היי-טק, את זה אנחנו יכולים לתת להן. מדיניות החוץ צריכה להיות מגוונת, לחפש בעלי ברית עם אינטרסים משותפים. מספיק לקטר ולהגיד 'הם צריכים לבוא אלינו'".
ליברמן, ששב למשרד החוץ לפני מעט יותר משבוע נוכח זיכויו בבית המשפט השלום בירושלים בפרשת השגריר, הצהיר עם חזרתו לתפקיד: "היחסים עם ארה"ב הם האבן המרכזית ובלי זה לא נוכל לתמרן בעולם העכשווי", ובכך הציג עמדה מתונה יחסית בנוגע למחלוקת החריפה בין ישראל לארה"ב בסוגיית ההסכם המתגבש בין המערב לאיראן.
Read this article in English