חם בכוס: סנגרייה וסיידר תפוחים
איילת הירשמן מכינה משקאות חורף משמחים ללילה סתווי: סנגרייה ספרדית חמה עם הדרים וסיידר תפוחים חם ושופע קינמון
סנגרייה חמה
גרסת חורף חמימה של המשקה הספרדי, ארומטית ומסבירת פנים. כזאת שממלאת את הבית בריח טוב ואת הלילות הקרים בשמחה. מכינים בקלות בכלי קיבול גדול, מניחים ליד כוסות ומוזגים בנדיבות לאורחים ולעצמכם.
המרכיבים ל-12-14 כוסות:
2 בקבוקי יין אדום (1500 מ"ל יחד) שאתם אוהבים - מומלץ להשתמש ביינות ריוחה
1 כוס (200 מ"ל) ברנדי
1/4 כוס (50 מ"ל) מיץ תפוזים
4 מקלות קינמון
4 כפות סוכר
סליל קליפה כתומה, קלוף בקולפן מ-1 תפוז כתום
2 תפוזים, חתוכים עם הקליפה לשמיניות
1 לימון, חתוך עם הקליפה לשמיניות
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול, שמים את היין, הברנדי, מיץ התפוזים, מקלות הקינמון, הסוכר וקליפת התפוז מבשלים מעל להבה נמוכה כ-10 דקות, או עד שהסוכר נמס. מוסיפים פנימה את התפוזים והלימון החתוכים ומבשלים 5 דקות נוספות מעל להבה בינונית-גבוהה, ברתיחה עדינה. מכבים את הלהבה.
2. מעבירים לכלי גדול חסין חום או יוצקים ישר לכוסות חסינות חום. מגישים.
סיידר חם עם תפוחים ודבש
זה היה לפני הרבה שנים, בטיול לנורמנדי שבצפון צרפת. התאהבתי בשילוב של סיידר חם וברנדי ומאז, כשרק מתחילה לנשוב רוח קרירה שמרמזת סתיו, אני מבשלת בבית גרסה פרטית וחמימה של סיידר עם הרבה תפוחים וקינמון וגם לימון ודבש. נשאר להיט.
המרכיבים ל-12-14 כוסות:
1.5 ליטר סיידר תפוחים
1 כוס (200 מ"ל) ברנדי
4 כפות דבש
3 מקלות קינמון
1 לימון, חתוך לרבעים
2 תפוחים, מכל זן וצבע שאתם אוהבים, מגולענים וחתוכים לשמיניות (אין צורך לקלף)
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול, שמים את מיץ התפוחים, הברנדי, הדבש ומקלות הקינמון ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. מוסיפים את התפוחים והלימון מבשלים 10 דקות נוספות מעל להבה בינונית-נמוכה.
2. מעבירים לכלי גדול חסין חום או יוצקים ישר לכוסות חסינות חום. מגישים.