שתף קטע נבחר
 

חשד: ברוקר שעבד באקסלנס גנב מלקוחות

הברוקר, אמיתי מצליח, נחקר על ידי רשות ניירות ערך בחשד שפיצל עסקאות שביצע, כך שההפסדים שויכו ללקוחות והרווחים שויכו לחשבונות מקורביו. הנזק ללקוחות מוערך ב-300 אלף שקל

רשות ניירות ערך חוקרת חשד לפיו ברוקר שעבד בבית ההשקעות אקסלנס גנב מלקוחות ורימה רותם - בהיקפים של מאות אלפי שקלים. 

 

הברוקר, אמיתי מצליח, ששימש עד לאחרונה כמבצע בחדר מסחר ניירות ערך זרים בבית ההשקעות, נחקר אתמול (ד') במשרדי הרשות בחשד לעבירות של גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה והפרת אמונים בתאגיד. שופטת בית משפט השלום, תרצה שחם קינן, שיחררה אותו בערבות עצמית של 500 אלף שקל וערבות אישית של 80 אלף שקל. כמו כן הוצא נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ ל-180 ימים.

 

אמיתי, 27, פוטר לאחרונה מבית ההשקעות, לטענת החוקרים לאחר שנחשפה פעילותו המרמתית. מעורבים נוספים צפויים להיחקר.

 

על פי ממצאי החקירה, בתקופה הרלוונטית (23.4-23.5), במסגרת תפקידו כסוחר, ביצע מצליח עסקאות בניירות ערך באמצעות "חשבון מרכזי" - חשבון המרכז את הפעילות בניירות ערך עבור כמה חשבונות ו/או לקוחות - תוך שהוא מנצל אותו לצרכיו ולצורך גריפת רווחים אישיים בחשבון מקורביו.

 

החוקרים חושדים כי פעילותו זו בוצעה בהיקפי מסחר משמעותיים בחשבונות הלקוחות באקסלנס, כאשר ביודעו את מידת הרווח/הפסד שנוצרו בשל העסקאות שביצע, פיצל את הפעילות כך שבאופן עקבי הרווחים שויכו לחשבונות מקורביו, וההפסדים שויכו לחשבונות הלקוחות שלא נתנו כל הוראה לביצוע העסקאות. על פי ממצאי החקירה, כתוצאה מפעילות זו נוצר ללקוחות נזק כספי בסך של כ-300 אלף שקל ולחשבון מקורביו רווח בסך 105 אלף שקל.

 

מצליח, כך החוקרים, הוא שיזם פתיחת חשבון מקורביו ופעל בו באופן בלעדי, תוך הסתרה כי מדובר בחשבון מקורביו. בפעילות זו, טוענים החוקרים, ניצל מצליח את תפקידו, מעמדו והאמון שניתן לו בחברה אשר הקנה לו חופש פעולה ושיקול דעת להעברת כספים לחשבונות מקורביו.

 

בא כוח הרשות, עו"ד ערן שחם שביט, אמר בדיון: "תחילתו של האירוע הוא כמובן בבדיקה שערך בית ההשקעות אקסלנס כשנחשף לאירועים. אירוע מעין זה הוא משמעותי מאוד לשוק ההון ולכן הוא מגלם התנהגות חמורה ביותר, הכל כמובן לכאורה".

 

אקסלנס הגיש תביעה אזרחית נגד מצליח לפני כחודשיים בהיקף של 250 אלף שקל. עיקר הטענות של בית ההשקעות נגדו דומות לאלה שהרשות חוקרת. בכתב ההגנה שהגיש מצליח הוא טוען כי הפעולות שמייחסים לו בחשבונות הלקוחות הן תוצאה של תקלות במערכות המחשוב של בית ההשקעות - תקלות שלטענתו בית ההשקעות מסתיר מלקוחותיו. הוא טוען כי התביעה היא "ניסיון של התובעת להטיל על הנתבע אחריות למחדלים שלה עצמה, תוך הסתרת התנהלות פסולה שלה, והתעלמות ממעשיה ומחדליה וניסיון להטיל אשמה על אחרים".

 

מאקסלנס נמסר בתגובה: "מדובר במקרה שהתרחש לפני למעלה מחצי שנה. כבית השקעות בעל מערכות בקרה, עם גילוי המעשה הנושא דווח לרשות ניירות ערך ולבורסה ועבודתו הופסקה באופן מיידי. יודגש כי לאור מהירות הבקרה הפגיעה צומצמה ללקוחות בודדים שפוצו מיידית".


פורסם לראשונה 20/11/2013 22:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים