ת"א ננעלה ביציבות; אפריקה צללה ב-7%
המדדים ת"א 25 ות"א 100 ננעלו סביב רמת הבסיס. מחזור המסחר - 1.2 מיליארד שקל. אפריקה לא תוכל לבצע פירעון מוקדם לאג"ח. אופקו קפצה ב-11.8%. הלמן אלדובי: "יש הזרמת ביקושים מצד משקיעים זרים שמממשים רווחים בשווקים מפותחים"
המסחר בבורסה של תל אביב ננעל היום (ה') ביציבות לאחר רמות השיא של מדד ת"א 25 שנקבעו אתמול בנעילת המסחר. מחזור המסחר הסתכם ב-1.2 מיליארד שקל. בשעת הפעילות האחרונה נסחרה ת"א במקביל לעליות שנרשמו בפתיחה בוול סטריט.
מדדי מניות
מדד תל-אביב 25 יורד ב-0.14% ל-1,342.48 נקודות. מדד תל-אביב 100 יורד ב-0.15% ל-1,211.64 נקודות. מדד הבנקים יורד ב-0.39% ל-1,301.57 נקודות. מדד הנדל"ן יורד ב-0.6% ל-379.39 נקודות.
לפני פתיחת המסחר פקעו האופציות על מדד ת"א 25 על רמה של 1342.03 נקודות.
ברקע המסחר
זמן קצר אחרי הדחת יו"ר ומנכ"לית הבורסה בטענה לאחריותם להתייבשות שוק ההון, ובשעה שיו"ר רשות ניירות ערך מותקף על הרגולציה המכבידה על החברות הציבוריות, מדד ת"א־25 שבר אתמול את השיא של כל הזמנים בנעילה, עם עלייה של כ־0.7% ל־1,344 נקודות. ניתוח הגורמים לזינוק בבורסה מגלה שעליות השערים לא מלוות בסממנים האופייניים לבועות פיננסיות, כגון הנפקות של חברות קש ומכפילי רווח גבוהים. מנגד, הסתערות המשקיעים על קרנות הנאמנות המנייתיות והריבית שנמצאת ברמת שפל עלולים להוות את הזרעים לפורענות שתגיע בהמשך.
המועד הקובע לעדכון הרכב המדדים יהיה בסוף החודש, וכבר עתה ניתן להצביע על מרבית השינויים הצפויים בהרכבי המדדים. בעדכון הרכב המדדים הבורסה מדרגת את כל המניות העומדות בקריטריוני מאגר המניות לפי ערך השוק הקובע שלהם – הערך נקבע לפי ממוצע המחירים מיום ה-15 בחודש ועד יומו האחרון של החודש כפול כמות המניות הרשומות בסוף החודש). דירוג זה קובע אילו מניות יחליפו מדדים. בזירת מדד ת"א 25 מניית בזן צפויה לעזוב את המדד לטובת מדד ת"א 75, כאשר המדד המוביל מכיל כעת 26 מניות ולכן אף מניה לא תכנס במקום בזן.
בעלי השליטה באדגר בצעו אתמול הפצת מניות על מנת להכניס את המניה למדדי יתר 50 ויתר מאגר. בשל כך, ביטוח ישיר וישיר איי.די.אי יכנסו לתל אביב 100 ואדגר תכנס ליתר 50 וליתר מאגר. היום בנעילה, יזרימו תעודות הסל ביקוש של 4 מיליון שקל למניית מר (בעקבות הנפקת המניות לקרן פימי) ו-3.2 מיליון שקל לסאפיינס (בעקבות השלמת הנפקת המניות).
מניות במרכז
יו"ר ובעל השליטה באופקו, פיליפ פרוסט, רוכש מניות ללא הפסק. החברה דיווחה היום כי פרוסט רכש כ-20 אלף מניות ביום שלישי, במחיר של 9.5 דולר למניה. מתחילת אוקטובר רכש פרוסט 360 אלף מניות, במקביל זינקה המניה כ-20%.
ההצעה לתיקון שטר הנאמנות של אפריקה ישראל (המניה ירדה ב-7%) על מנת לבצע פירעון מוקדם לא עברה אתמול בהצבעה בין המחזיקים. לפי תוצאות ההצבעה בעלי אג"ח כז' הצביעו בעד ובעלי אג"ח כו' הצביעו נגד. אג"ח כז' נושאת ריבית קבועה של 6.8% צמוד ואילו אג"ח כו' נושאת ריבית משתנה בשיעור של 6.5% שתעלה בהמשך ל-10.75%. ברורית פיין, אנליסטית כלל פיננסים ברוקראז', אומרת היום בתגובה כי בעקבות ההחלטה עומדת החברה במצב בעייתי ביותר: "פירעון מוקדם היה תנאי הכרחי לעמידת אפריקה בהתחייבותה בזמן. ללא פירעון המוקדם וללא הסכמות חדשות, אנו מעריכים כי החברה תכנס כבר בשנתיים הקרובות לסחרור נוסף".
אבוג'ן השלימה בהצלחה את הליך התמחור לקראת הנפקת מניותיה לציבור בארה"ב. בכוונת החברה להנפיק 5 מיליון מניות רגילות של החברה במחיר של 14.75 דולרים למניה. בנוסף, החברה העניקה לחתמים בהנפקה אופציה לרכישת עד 750 אלף מניות רגילות נוספות במחיר זהה למחיר שנקבע, אשר ניתנת למימוש תוך לא יותר מ-30 יום.
גם סרגון נטוורקס, תמחרה הלילה את 14 מיליון המניות שלה במחיר של 2.4 דולרים למניה. החברה צפויה לקבל סכום של 31.4 מליון דולר, לאחר ניכוי עמלות חתמים והוצאות הנפקה צפויות. כמו כן החברה העניקה לחתמים אופציה לרכישת 1.6 מיליון מניות נוספות תוך שלושים יום במחיר ההנפקה. ההנפקה צפויה להסגר ב-26 בנובמבר.
ענת לוין מונתה למנכ"לית חברת מגדל אחזקות במקומו של יונל כהן. לוין שמשה על היום כמשנה למנכ"ל בנק הפועלים ובעברה כיהנה כמנהלת ההשקעות הראשית של מגדל. לוין תכהן גם כיו"ר מגדל ביטוח. לוין סוגרת בכך מעגל לאחר שמרץ 2010 עזבה את תפקידה במגדל כמנהלת ההשקעות הראשית ועברה לכהן כמשנה למנכ"ל בנק הפועלים.