שתף קטע נבחר

דו"ח חושף: 1 מכל 4 נשים בישראל - שמנה

כך עולה מהשוואה שערכה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בין ישראל לבין מדינות ה-OECD. עוד עולה מהדו"ח: בישראל מתים פחות מבעולם ממחלת הסרטן וממחלות לב, למרות שמספר הרופאים והאחיות בארץ הוא בין הנמוכים בעולם

ישראל נמצאת במקום ה-17 במדד ההשמנה - בדומה לממוצע מדינות ה-OECD: כך עולה מנתונים שאספה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בדיווח שהעבירה ל-OECD במסגרת דו"ח "מבט על הבריאות 2013". הנתונים, שמתייחסים לשנת 2011, מצביעים על כך ש-20% מהגברים בישראל ו-24% מהנשים סובלים מהשמנת יתר, בדומה לממוצע ה-OECD שעומד על 21% השמנה אצל גברים ו-23% השמנה אצל נשים. בסך הכל בישראל 15.7% מהאוכלוסייה המבוגרת סובלת מהשמנת יתר.

 

עוד על השמנה בישראל:

דו"ח: מהי המדינה השמנה בעולם, ואיפה ישראל?

דו"ח השמנה: ישראליות במקום 2 אחרי טורקיה

דו"ח: באיזו עיר בארץ בריאים יותר ושמנים פחות?

 

עוד עולה מהדו"ח כי הרופאים בישראל מבוגרים יותר, פחות סטודנטים מסיימים את בתי הספר לרפואה ולסיעוד, אך בכל זאת הישראלים חולים פחות מבעולם. שיעור הרופאים בישראל בני 55 ומעלה הוא הגבוה ביותר מבין כל המדינות החברות בארגון ועומד על 49% מכלל הרופאים. הממוצע ב-OECD הוא 32% בלבד.

 

בנוסף, בישראל יש רק 4.9 מסיימי בתי ספר לרפואה לכל מאה אלף תושבים, והיא נמצאת במקום האחרון מבין כל מדינות ה-OECD, כאשר הממוצע עומד על 10.6 למאה אלף. ישראל נמצאת בשנים האחרונות במגמת עלייה בתחום, לאחר שמספר הסטודנטים בכל שנה עלה ל-700. ממוצע הרופאים לכל אלף תושבים גבוה במעט מזה של ה-OECD, ועומד על 3.3.

 

גם בתחום הסיעוד המצב לא טוב, כאשר ישנם רק 11.4 אחים ואחיות שמסיימים את הלימודים לכל מאה אלף תושבים, ורק במקסיקו המצב גרוע יותר מבארץ. הממוצע במדינות ה-OECD גבוה בהרבה, ועומד על 42.8 לכל מאה אלף תושבים.

 

הדו"ח מראה  עוד כי קיים מחסור חמור ברופאים היא אחת הסיבות לכך שמערכת הבריאות בישראל מתקשה לספק שירותי רפואה זמינים ושיוויונים לכל. אנו מתריעים כי מחסור זה חמור שבעתיים מאחר שלהבדיל מרוב המדינות המפותחות בעולם, שיעור הרופאים בישראל נמצאה בירידה מתמדת ובשנים הקרובות צפויה פרישה לגמלאות של אלפי רופאים שהגיעו ארצה בתחילת שנות התשעים", נמסר מההסתדרות הרפואית.

 

יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, הוסיף כי "המחסור ברופאים הוא חלק מהבעיה של תת השקעה בבריאות, וזו אם כל החוליים במערכת הבריאות אשר עולה בבריאות ובחיים של התושבים".

 

יש לציין כי שנת 2012 הייתה הראשונה מזה שנים רבות בה נרשמה עלייה בשיעור הבוגרים בלימודי הסיעוד, לאחר שמספר הסטודנטים הוכפל. דאגה נוספת נובעת מכך שמספר נמוך כל כך של מטפלים אמור לטפל במספר גבוה יותר של חולים: בישראל התפוסה הממוצעת של מיטות בבתי החולים עומדת על 98%, המספר הגבוה ביותר מכל מדינות ה-OECD, בהן הממוצע עומד על 78%.

 

למרות המחסור בידיים עובדות ובמיטות אשפוז, התמותה בישראל ממחלת הסרטן היא נמוכה יחסית לשאר מדינות הארגון. 219 גברים ו-167 נשים לכל מאה אלף תושבים נפטרו מסרטן, לעומת 278 גברים ו-166 נשים בממוצע ב-OECD. בסך הכל ישראל נמצאת במקום השמיני מתוך 33 מדינות. ב-20 השנים האחרונות שיעור התמותה מסרטן ירד ב-10%, לעומת ירידה ממוצעת של 14% ב-OECD.

 

הבשורה הטובה: מתים פחות

ישראל נמצאת במקום ה-11 מתוך 33 מדינות הארגון בכל הנוגע לתמותה ממחלות לב, שעומדת על 79.5 לכל מאה אלף תושבים, לעומת 122.2 במדינות הOECD. שיעור התמותה ירד ב-20 השנים האחרונות ב-63%, לעומת 42% בממוצע ב-OECD. בסך הכל 82% מהאוכלוסייה בגילאי 15 ומעלה דיווחו על מצב בריאות טוב, הרבה יותר מהממוצע ב-OECD, שעומד על 68%.

 

עוד עולה מהדו"ח כי ל-80% מהציבור יש ביטוח משלים או פרטי, עלייה משמעותית מאז שנת 2000, אז רק 65% מהציבור רכשו ביטוח מסוג זה. רק בצרפת (96.1%) ובהולנד (89%) יש יותר תושבים שלא מסתפקים בשירותים שהמדינה מעניקה. 60.6% מהציבור האמריקני רוכש ביטוחים נוספים, 31.9% מהגרמני ו-29.5% מהשוויצרים.





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
השמנה בישראל. 1 מכל 5 גברים סובל מעודף משקל
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים