חנוכה ארגנטינאי: צ'ורוס כהלכתם
ויקטור גלוגר מגיש לרגל חנוכה מתכון שכולו שיר הלל למאכל הרחוב הכי ארגנטינאי: צ'ורוס מטוגנים ופריכים
צלם: אמיר לוי
צ'ורוס
המרכיבים:
315 מ"ל מים
1/2 כף חמאה
250 גרם קמח
5 גרם סוכר
5 גרם מלח
2 גרם אבקת אפייה
שמן לטיגון
לקישוט:
סוכר
שוקולד חם
כלים: סיר, מיקסר, קערה לבצק, שק זילוף
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר מים וחמאה. שמים במיקסר את החומרים היבשים וכשתערובת המים והחמאה מגיעה לרתיחה, מוזגים ממנה בעדינות למיקסר.
- מפעילים את המיקסר עם ראש גיטרה עד שהבלילה נעשית אחידה, מוציאים את הבצק לכלי, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לעשר דקות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים לשק זילוף. מזלפים חתיכות מעל שמן רותח ומטגנים עד להזהבה.
- מוציאים מהשמן, מגלגלים בסוכר, טובלים בשוקולד ואוכלים.
צ'ורוס
צילום: תום להט
מומלצים