שתף קטע נבחר

החילוץ מהשבי: שבועות של טלפונים בסתר

בריטניה מזועזעת מפרשת כליאתן של שלוש נשים יותר מ-30 שנה בבית בדרום לונדון. העמותה שסייעה לשחרר אותן: "באופן כלשהו הן הגיעו לטלפון. היינו צריכים לתאם איתן מראש את השיחות כדי לדבר לעומק בחשאי, הן הרגישו בסכנה גדולה". שכן של החשודים בכליאתן: "הם נראו לי זוג נורמלי"

אניטה פרם, מייסדת עמותת Freedom Charity שהביאה לחשיפת בית הזוועות בלונדון, שממנו חולצו שלוש נשים שנכלאו בתנאי עבדות במשך 30 שנה ויותר, סיפרה אמש (יום ה') פרטים חדשים על הפרשה שנחשפה מוקדם יותר. היא דיברה על ימים ארוכים של שיחות חשאיות עם שלוש הנשים: "היינו צריכים לתאם איתן מראש כדי שיוכלו להתקשר אלינו, זה צריך היה להיעשות בחשאיות רבה, מפני שהן הרגישו שהן נמצאות בסכנה גדולה מאוד".

 

עוד חדשות מהעולם :

 

אתמול בערב הודיעה משטרת בריטניה כי חילצה את שלוש הנשים, כשהן מוכות טראומה, מבית שבו הוחזקו בדרום לונדון. לפי המשטרה בלונדון מדובר באישה מלזית בת 69, אישה בת 57 מאירלנד וצעירה בת 30, בריטית. האחרונה הוחזקה שם כנראה מאז יום היוולדה, ולא באה מעולם במגע עם העולם שמחוץ לבית. החוקרים עצרו גבר ואישה בני 67 בחשד שכלאו אותן.

 

מסיבת העיתונאים שבה נחשפה הפרשה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מסיבת העיתונאים שבה נחשפה הפרשה(צילום: EPA)

 

שלוש הנשים הוחזקו כולן בבית במשך 30 שנה לפחות, ונמצאות כעת במקום בטוח. החוקר קווין היילנד אמר כי סרט תיעודי או כתבה בטלוויזיה בנוגע לעבודתה של אגודת הצדקה Freedom Charity גרמו לאחת הנשים להתקשר אליה ולהזעיק עזרה, דבר שהוביל לחילוצן. היילנד אמר כי לנשים ניתן חופש מסוים בתוך גבולות שהוגדרו להן, אולם כולן הוחזקו בניגוד לרצונן במשך שנים.

 

אמש סיפרה פרם כי מי שהתקשרה לעמותה שלה - הפועלת נגד התעללות בילדים, נישואים בכפייה ורצח על כבוד המשפחה - היא האישה האירית. "זה נראה כמו בית רגיל ברחוב רגיל", סיפרה. למשטרה לקח זמן למצוא את הבית ברובע למבת', שכונת מגורים מעורבת מדרום לנהר התמזה. פרם אמרה כי הנשים היו מסוגלות לעזוב את הבית - תחת השגחת המשטרה - רק אחרי שיחות הטלפון עמן.

 

פרם סיפרה כי האישה האירית התקשרה לעמותה שלה אחרי שראתה אותה בטלוויזיה. "אני חושבת שכל שלוש הנשים ראו אותי בחדשות וקיבלו החלטה בגלל שם העמותה ובגלל שהן ראו אותי בטלוויזיה - זה נתן להן את האומץ לעשות את שיחת הטלפון הזאת. אני לא יכולה למסור יותר מדי פרטים אבל הן הצליחו להגיע לטלפון ולהתקשר אלינו. התחלנו לדבר איתן לעומק כשיכולנו. צריך היה לתאם מראש מתי הן יוכלו להתקשר אלינו וצריך היה לעשות זאת באופן חשאי מאוד מפני שהן הרגישו שהן נמצאות בסכנה גדולה מאוד". היא סיפרה כי שני העצורים היו "ראשי המשפחה", וכי שלוש הנשים היו "לחלוטין מבועתות מהם".

 

הנשים חולצו מהבית ב-25 באוקטובר, אולם מעצרם של בני הזוג בוצע רק אתמול בבוקר. היילנד סיפר כי הייתה דחייה במעצרם של שני החשודים - שאף אחד מהם אינו בריטי - משום שהמשטרה פעלה לגיבוש העובדות בתיק וכדי להבטיח שלנשים לא תיגרם טראומה נוספת מעבר לזו שחוו. "כשסיימנו לגבש את העובדות, ביצענו את המעצרים", אמר היילנד. משטרת לונדון מסרבת לחשוף לפי שעה את מיקומו המדויק של הבית.

 

כתבי "סקיי ניוז" שוחחו עם שכן של בני הזוג שנעצרו, ותיאר אותם כ"נחמדים מאוד". הוא סיפר: "הם פשוט חיו את חייהם ואני חייתי את חיי. היו לנו יחסים של שלום-שלום. הם נראו לי זוג נורמלי לגמרי". השרה לביטחון פנים של בריטניה, תרזה מיי, אמר כי היא "בהלם מהמקרה המזעזע".

 

התקשורת הבריטית במסיבת העיתונאים. הכליאה - סיפור היום בבריטניה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
התקשורת הבריטית במסיבת העיתונאים. הכליאה - סיפור היום בבריטניה(צילום: EPA)

 

מוקדם יותר הערב סיפרה פרם כי עברו כמה שבועות עד שהרשויות הצליחו לרכוש את אמונן של הנשים וניתן היה להוציא לדרך את מבצע החילוץ. "הן ניסו במשך כמה שנים למצוא דרך לצאת משם", סיפרה לסוכנות הידיעות רויטרס. "אנשים יהיו המומים מכך שדבר כזה יכול

לקרות בבריטניה ובעיר בירה כמו לונדון".

 

פרם אמרה כי האישה הצעירה הוחזקה שם "מגיל צעיר מאוד". השכנים לא דיווחו על שום דבר חריג שקרה בבית. החוקר היילנד הוסיף: "היחידה לטיפול בסחר בבני אדם של משטרת לונדון מתמודדת עם הרבה מקרים של שעבוד ועבודה בכפייה. ראינו כמה מקרים שבהם אנשים הוחזקו לאורך תקופה של עד עשר שנים, אבל מעולם לא ראינו דבר בממדים כאלה". המשטרה אינה מאמינה שיש קשר בין הנשים, ומסרה כי אין ראיה המצביעה על כך שהן עברו התעללות מינית. לא ברור אם הצעירה שהעבירה כמעט את כל חייה בבית גם נולדה בו.


פורסם לראשונה 21/11/2013 22:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים