השוואת מוצרים: איזו פסטה בריא יותר לאכול?
לא יכולים לוותר על הפסטה בתפריט? אם תבחרו נכון, תוכלו ליהנות ממנה שתוסיף לכם לא מעט בריאות: סיבים תזונתיים, ויטמינים ותחושת שובע לאורך זמן. בדקנו מה עדיף לאכול - ויש גם מתכון
איזה פסטה עדיף לתת לילד? בדקנו בשבילכם איזו מבין הפסטות עשירה יותר בסיבים תזונתיים ודלה בקלוריות ובשומן:
סוג הפסטה | פחמימות (גרם) | סיבים תזונתיים (גרם) | שומן (גרם) | חלבון (גרם) | קלוריות | ערך מוסף |
פסטה רגילה 100% דורום (אסם)* | 71.1 | 3.5 | 1.2 | 10.8 | 338 | |
פסטה אורגנית מקמח מלא למחצה
(השדה) |
72 | 3.2 | 1.5 | 11.5 | 345 | אורגני |
פסטה אורגנית מקמח מלא
(השדה) |
65.5 | 8.5 | 2.2 | 12 | 330 | אורגני |
פסטה מחיטת דורום עם רסק עגבניות ומחית גזר (ברילה) | 68.3 | 4.5 | 2.5 | 13 | 357 |
ויטמין A ויטמין B3 |
*בפסטה הרגילה לא נרשם הבדל בין החברות השונות, כיוון שכולן עשויות 100% חיטת דורום. השתמשתי כדוגמה בפסטה פנה של אסם.
לשלב את הפסטה בתפריט:
- התוספת בצלחת: מה בריא, מה משמין ועל מה לוותר
- 10 מזונות שיכולים להיות בריאים ולא – תלוי איך מכינים
- זה דיאטטי? 15 סוגי המזון שמטעים אותנו בדיאטה
קמח רגיל, מלא למחצה או מלא?
הגיוני היה לחשוב שלפסטה העשויה מתערובת של קמח רגיל וקמח מלא יהיו יתרונות ניכרים על פני פסטה רגילה, לפחות בהיבט הסיבים התזונתיים, ומפתיע היה לגלות כי היא אינה מספקת שום יתרון הנראה לעין.
לעומת זאת, הפסטה מקמח מלא הכילה כמות סיבים גדולה משמעותית לעומת שאר הפסטה, ואילו ערכי הפחמימות והקלוריות היו הנמוכים ביותר.
הבעיה היחידה בפסטה כזו היא ההסתגלות לטעם, כיוון שלא כל הילדים - וגם לא המבוגרים - יקבלו בקלות את טעמה המעט "אדמתי" ואת מרקמה הקשיח יותר.
פסטה בתוספת ירקות של ברילה מעניקה יחסית ערך מוסף מיטבי, כיוון שהיא מספקת כמות לא זניחה של ויטמינים, וכמות גדולה יחסית של סיבים תזונתיים וחלבון. לפסטה גוון אדמדם קל, והיא מתקבלת היטב אצל ילדים בכל הגילאים.
פסטה פנה מקמח מלא ברוטב שמנת פטריות
מתכון מנצח שגם ילדים אוהבים. 360 קלוריות למנה
החומרים ל-6 מנות:
10 גרם חמאה
1 בצל, חתוך לקוביות
2 שיני שום, כתושות
1 סלסלת פטריות שמפניון, פרוסות
1 שמנת מתוקה לבישול 10%
1 כפית אבקת מרק ללא מונוסדיום גלוטמט
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט מגורד
1 חבילה פסטה פנה מקמח מלא
אופן ההכנה:
- ממיסים בסיר קטן את החמאה, מוסיפים את הבצל ומאדים מעט. מוסיפים את השום ומערבבים יחד עד שהבצל הופך שקוף.
- מוסיפים את הפטריות ומערבבים כשתי דקות, עד שהן מגירות נוזלים.
- מוסיפים את השמנת, אבקת המרק והתבלינים ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה מעט.
- במקביל, מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
- כשהפסטה מוכנה מסננים אותה מהמים ומערבבים מיד עם הרוטב החם.
הכותבת היא דיאטנית קלינית, סטודיו סי