זה אני: הסלפי הראשון בעולם
174 שנים לפני שנבחרה למילת השנה בגלל פייסבוק ואינסטגרם, צולמה תמונת ה-Selfie הראשונה על ידי אחד מחלוצי הצילום שנאלץ להמתין דקות ארוכות מול העדשה. זה לא נורא, זה לא שהיה לו לאן להעלות אותה
אי שם ב-1838 צולמה "דאגרוטיפ של שדרות דו-טמפל" על ידי לואי דגאר, מחלוצי פיתוח טכנולוגית הצילום. זוהי תמונה של הרחוב, שצולמה מחלון בפריז ונחשבת לראשונה בהסטוריה שמציגה בן אדם - אם כי הוא קטן ולא ממש ניתן לזהות אותו. שנה לאחר מכן כבר צולמה תמונת ה-Selfie הידועה הראשונה על ידי רוברט קורניליוס (בעברית: צילום עצמי, או תלצומי מטעם האתר דורבנות, או עצמוש של העמוד עברית קשה שפה)
על אף שפורטרטים עצמיים קיימים לאורך הסטוריית הצילום והציור, הסלפיים חדרו לתרבות בשנים האחרונות בזכות המצלמות הקדמיות בסלולרים, ורשתות חברתיות פופולריות כמו פייסבוק ואינסטגרם אליהן עולות התמונות. התמונה של קורניליוס לא נחשפה כעת, אלא קיבלה הגדרה חדשה של "סלפי" במקום "דיוקן עצמי" על רקע בחירתה של המילה "Selfie" - כמילת השנה של אוקספורד. ההגדרה: "תמונה בה מישהו צילם את עצמו, בדרך כלל באמצעות טלפון חכם או מצלמת רשת ומעלה לרשת חברתית"
הצילום העצמי של קורניליוס זמין באתר ספרית הקונגרס האמריקני והוא נעשה ככל הנראה באוקטובר או נובמבר 1839. לפי הרישום קורניליוס נעזר בתיבה שבה הציב עדשה מלקח ממשקפת לצופי אופרה. הוא נאלץ לשבת בין שלוש לחמש עשרה דקות מול המצלמה באור היום, על מנת לאפשר לתמונה להיצרב על הדגראטייפ, החומר ששימש לצילום לפני הפילם.
השימוש הראשון במילה המתועד ברשת נעשה ב-2002 בפורום שבו גולש בשם Hopey התייעץ עם גולשים אחרים האם מסוכן ללקק תפרים של שפתיים פצועות והעלה תמונה של פניו. "מתנצל על הפוקוס", הוא כתב, "מדובר בסלפי".