הייתכן שהאיסלאם אינו חוקי יותר באנגולה?
כלי תקשורת אפריקניים דיווחו בימים האחרונים כי המדינה, שברובה נוצרית, הוציאה מחוץ לחוק את האיסלאם ואף הורתה על סגירת מסגדים. אך בכירים בשגרירות אנגולה בארה"ב הכחישו את הדיווח וטענו: מאמינים בחופש דת
האם ייתכן שבצעד חריף, שעלול להיות בעוכריה ולהפוך אותה ליעד מפני טרור, אנגולה הורתה להוציא מחוץ לחוק את דת האיסלאם? אתמול (יום ב') דווח בכלי תקשורת אפריקניים כי שר התרבות של אנגולה, רוסה כרוז אי-סילבה, אמר ש"חוקיות האיסלאם לא אושרה על ידי משרד המשפטים וזכויות האדם ולכן המסגדים במדינה ייסגרו עד הודעה חדשה".
עוד חדשות בעולם:
'רק המוות יפריד בינינו'. רומיאו ויוליה של ערב
אובמה ורוחאני תחת מטרייה אחת. קריקטורות
לפי הידיעה הראשונית של אתר החדשות "אינטרנשיונל ביזנס טיימס", השר ציין כי דת האיסלאם תיאסר בתרבות האנגולית ובמנהגי האזרחים במדינה. בעקבות האיסור, פורסמו דיווחים לא מאומתים לפיהם כמה מסגדים נהרסו.
עם זאת, שעות לאחר מכן שוחח בכיר בשגרירות אנגולה, שביקש להישאר אנונימי, עם מערכת האתר "אינטרנשיונל ביזנס טיימס" וטען כי מדובר בדיווחים שקריים. לדבריו, "הרפובליקה של אנגולה אינה מדינה שמתערבת בנושאי דת. יש לנו המון דתות במדינה ויש חופש דת. יש לנו קתולים, פרוטסטנטים, בפטיסטים, מוסלמים ואוונגליסטים".
הדיווחים על האיסור האנגולי על דת האיסלאם, שמקורם בכלי תקשורת אפריקניים, אף ציטטו את נשיא המדינה ושר התרבות מדברים בגנות האיסלאם. באתר הכלכלי צוטט הנשיא ז'וזה אדוארדו דוש סאנטוש
אומר כי "זה הזמן לשים קץ להשפעה האיסלאמית על המדינה".
בכיר נוסף ששוחח עם מערכת האתר אמר כי המשלחת הדיפלומטית לארה"ב לא מודעת לאיסור כלשהו על דת המוסלמים במדינה. "מה שאנחנו יודעים זה מה שקראנו באינטרנט", ציין הבכיר, "אין לנו שום מידע לגבי אמיתות הדיווחים".
באנגולה שבה חיים 16 מיליון תושבים, יש רוב נוצרי. 55% הם קתולים ושאר האוכלוסייה מתחלקת בין זרמים שונים בנצרות. לפי מחלקת המדינה האמריקנית, במדינה האפריקנית ישנם רק 80 עד 90 אלף מוסלמים. חשוב לציין כי הנשיא סאנטוש, השולט במדינה עם מפלגתו MPLA מאז 1979, שולט גם על רוב אמצעי התקשורת המקומיים.