שתף קטע נבחר

Black Friday: כך תצאו בשלום מחג הקניות

היכן תמצאו רשימות מבצעים, אילו אתרים עורכים השוואות מחירים, וכיצד כדאי לשלם? כדי להגיע מוכנים לטירוף הרכישות הגדול המתרחש פעם בשנה, ריכזנו עבורכם 8 וחצי טיפים שימושיים, שיסייעו לכם להשיג את הדיל המבוקש

כבכל שנה, אירועי ה-Black Friday (בלאק פריידי - יום שישי השחור) בארה"ב מתחילים בחלומות גדולים על עסקאות משתלמות. מקורא הספרים האלקטרוני Kindle Fire עם מסך 7 אינצ' ו-16 ג'יגה זיכרון ב-99 דולר, דרך טלוויזיית LED, מסך 65 אינץ' של סמסונג ב- 999 דולר, ועד לחנות ליווייס שלמה ב-30% הנחה - את הכל ויותר תוכלו למצוא בשבוע הקרוב.

 

 

טירוף הקניות, שהחל ביום שני, יגיע לשיאו בסוף שבוע של רכישות ומבצעים, המכונה Black Friday, או יום שישי השחור. מדובר ביום השישי שלמחרת חג ההודיה, אשר פותח את עונת המכירות לקראת חג המולד. השבוע הצרכני יסתיים בשבוע הבא, ביום שני המכונה "סייבר מאנדיי".

 

בשנת 2012 דווח כי במהלך סוף השבוע של Black Friday ביקרו בחנויות ובאתרי האינטרנט למעלה מ-139.4 מיליון מבוגרים, ורכשו בסכום שיא מצטבר של כ-59.1 מיליארד דולר. מדובר בעלייה של כ-13% לעומת שנת 2011, בה נרשמו רכישת בסכום של 52.4 מיליארד דולר. אתר הרכישות אי.ביי דיווח, כי מספר הרכישות של ישראלים עלה פי שלושה, ובממוצע נמכר אותו בסוף שבוע סמארטפון אחד בכל שלוש שניות.

 

אז כדי להגיע מוכנים לחגיגת הרכישות הגדולה, ריכזנו עבורכם 8 וחצי טיפים שימושיים שיסייעו לכם לפני היציאה לקרב:

 

טיפ ראשון: גבשו רשימת מטרות ואלטרנטיבות

כמו שלא הולכים למסעדה רעבים, כך כשנכנסים לסופרמרקט ענק בגודל של רשת האינטרנט - חשוב להכין רשימה. במהלך הימים הקרובים, כל המחירים אטרקטיביים, הכמויות מוגבלות והביקושים אדירים. לכן כדי להשיג את המוצר שאתם מחפשים, עליכם להיות יעילים ולהכין רשימה מדוייקת של מוצרים רצויים ויעדי רכישה מבוקשים.

 

לצורך העניין, אספנו עבורכם כמה מאתרי הקניות והמותגים אשר הובילו את המכירות בשנים הקודמות, וגם כיכבו בחרושת השמועות על מבצעים שהודלפו מראש לרשת:

 

 

טיפ שני: חפשו מבצעים באתרים הכלליים

אם אתם לא מעוניינים להיכנס לאתר מסוים, או לרכוש מותג מסויים, ומטרתכם היא לרכוש מוצר כלשהוא במחיר הטוב ביותר, כדאי שתבדקו באתרי המבצעים הייעודיים בהם תוכלו לקבל התראות ופירוט על מבצעי רכישה, לעתים מיד ברגע שבו הם עולים לאוויר:

 

 

אתרים אלו לא רק יפרסמו הצעות קנייה כלשונן, אלא גם יערכו השוואות ורשימות עבורכם. כך למשל, הם ידרגו את חמש ההצעות הכי טובות ב-Best Buy, או יזהירו ממה שאסור בשום פנים לרכוש ממבצעי Walmart. זוהי ההתמחות של אתרים אלה, ולכן כדאיה לשים לב להמלצותיהם.

 

טיפ שלישי: למדו מניסיון גולשים אחרים

חפשו כתבות השוואה ברשת. אומנם, האתרים שציינו למעלה נותנים מידע מקיף, אך לא פחות חשוב לבדוק אתרי בלוג. הנה דוגמאות לכמה כתבות השוואה שנערכו ב-Mashable, ב-Huffington-post, או ב-Paste-magazine. בייחוד כשמדובר ברכישות רשת, חשוב מצד אחד להחליט מהר על הרכישה, אך לשם כך כדאי שיהיה בידכם כמה שיותר מידע.

 

טיפ רביעי: אפשר גם בסמארטפון

כבר בימים אלו תוכלו לאתר אפליקציות המיועדות להמלצות על מבצעים, חלקן עם התמחות נקודתית במבצעי Black Friday. אלו אפליקציות ממוקדות מטרה, והן מעניקות כלים להשוואה ומאפשרות קבלת החלטה מהירה, אם מצאתם משהו שנמצא ברשימה שהכנתם (ראו טיפ מספר 1). דוגמאות לאפליקציות מסוג זה:

 

 

טיפ חמישי: לקבוע מראש תקציב

חשוב שתחליטו מראש על תקציב מקסימלי, אליו אתם מוכנים לשאוף אך מקווים לא להגיע. בלהט הרכישה אתם עלולים לשכוח פתאום שדולר אחד שווה כ-3.5 שקלים, ולהתחייב לסכומים גבוהים ממה שתכננתם לשלם.

 

טיפ שישי: אשראי או מזומן?

לאחר שמצאתם את המוצר המבוקש עם המחיר הרצוי, עומדות בפניכם שתי דילמות עיקריות: 1. האם הרכישה מאובטחת? 2. איך תרגישו את הרכישה בחשבון הבנק?

 

לבעיה הראשונה מענה פשוט. כדי להשיג אבטחה מרבית, כנסו לאתרים מוכרים בלבד, בידקו שחלון הזנת פירטי התשלום הוא חלון מאובטח (צבוע בירוק /מתחיל ב-httpS ולא רק ב-http/ כולל מנעול המופיע בחלקו התחתון).

 

    (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

בנושא אופן התשלום, כדאי להחליט על כך מראש, ולמצוא אפיקי תשלום כדאיים. הנה כמה דוגמאות:

1. חברות האשראי הישראליות מציעות לעתים מסלול המאפשר לחלק את התשלום בחו"ל למספר תשלומי קרדיט הנקבע מראש.

 

2. אופציה נוספת של חברות האשראי היא קביעת גג לחיובים החודשיים. כך, אם למשל תגדירו (שוב, מראש) תקרת גג של 2,500 שקלים בחודש עבור חיובים בכרטיס, זה הסכום המקסימלי בו יחוייב חשבונכם כל חודש, ואם תישאר יתרה היא תגולגל לחודש הבא. אם גיהצתם מעל הסכום שקבעתם מראש (למשל ב-3,500 שקל), אלף השקלים העודפים יחויבו רק בחודש שאחרי.

 

3. השירות של PayPal מאפשר לכל אדם בעל כתובת מייל לשלם בצורה בטוחה יותר, מבלי לחשוף את פרטי כרטיס האשראי שלו בפני המוכר. בנוסף, אין צורך להקליד שוב ושוב את פרטי כרטיס האשראי בכל פעם שקונים באינטרנט - פשוט מקלידים כתובת מייל וסיסמה והתשלום מתבצע. בנוסף הקונה לא צריך לשלם עמלת פתיחת חשבון ולא תשלומים חודשיים.

 

4. חברות שילוח מציעות אפשרויות תשלום, עליהן נפרט בהמשך.

 

טיפ שביעי: שימו לב למס

על רכישות ששויין מתחת ל-75 דולר לא תשלמו שום מס - כשהמחיר הזה אמור לגלם בתוכו גם את עלות המשלוח. על רכישות ששויין נע בין 75 ל-325 דולר -תתבקשו לשלם מע"מ: הכפילו את עלות המוצר ב-1.18 וגלו כמה תשלמו.  כשמדובר במוצרים ששויים גבוה מ-325 דולר, תשלמו לעיתים מע"מ, מכס ומס קנייה למעט מוצרים מסוימים: על צעצועים למשל - אין מכס.

 

כדי שלא תהיו מופתעים כשתתבקשו לשלם מע"מ, מכס, או מס קנייה, בדקו באתר רשות המסים את פירוט המסים הנדרשים עבור כל רכישה, ובייחוד עבור הרכישה אותה אתם מעוניינים לבצע (כולל עבור עלות המשלוח).

 

אם הזמנתם מאתר אינטרנט שעורך משלוחים לארץ - תוכלו לשלוח את החבילה באמצעות חברות השילוח השונות (דואר ישראל, UPS, DHL ופדאקס). מוצרים ששוויים עד 1,000 דולר משוחררים בהליך קולקטיבי, למעט מוצרים ששחרורם דורש אישור של משרד הבריאות, או משרד החקלאות.

 

לדאר ישראל כמו גם לכל חברות השילוח תתבקשו לשלם אגרות, דמי הקצאת אשראי (רק בדואר ישראל) ודמי עמילות/שחרור ממכס. כל זה יכול להוסיף לעלות המוצר 200-60 שקל. עבור פריטים שמשקלם נמוך מ-2 ק"ג או לספרים שמשקלם נמוך מ-5 ק"ג מאתרים שמשלחים לישראל - השתמשו בשירות הצרורות של דואר ישראל שלא כולל מיני תשלומים נוספים. חבילות ששוויין גבוה מאלף שקל או חבילות שעוכבו במכס, יידרשו באגרות שונות שיוסיפו לעלות המוצר כ-400-200 שקל.

 

לא רוצים להסתבך בחישובים שמרחיקים אתכם מקנייה? בכל אתרי חברות השילוח וכן באתרים ששולחים חבילות עבורכם מאתרים שאינם משלחים לישראל כמו BUY2USA, או מאסטופ - יש מחשבונים שמחשבים את עלות שילוח המוצר ארצה.

 

טיפ שמיני: כך תבחרו את המשלוח

אחרי שחקרתם, בדקתם, השוותם מחירים של מוצרים ושל עלויות השילוח והגעתם להחלטה, כל שנותר הוא להביא את זה הביתה (תרתי משמע).

 

רבים מהאתרים האמריקאים אינם מבצעים משלוחים ארצה (אלו שכן – פותרים לכם את הבעיה. פשוט שלמו את דמי המשלוח, אם נדרשתם לכך, וחכו לחבילה). לשם כך ישנם אתרים ששולחים את החבילה לכתובת בארה"ב ומשם ארצה. הנה כמה דוגמאות לחברות שמציעות פתרונות משלוח:

 

 

eBay, למשל, יצאו במבצע Black Friday, שנותן לכם מחיר סופי למוצר המשקלל בתוכו את כל המסים ועמלות השחרור(תוכנית GSP - Global Shipping Program). בנוסף לכך, המשלוח "עליהם" (ניתן בחינם) עד סוף ימי הרכישות.

 

אתר BUY2USA יצא אף הוא במבצע, המאפשר רכישות ישירות דרכו (או דרך אתרים עמם הוא עובד) ונותן פריסה ל-3 תשלומים ללא ריבית ברכישות מעל ל-1,000 שקל (למי שלא עבר על טיפ 6) .

 

וחצי טיפ אחרון: תהנו! 

 

הכותב הוא שותף ומנכ"ל בחברת Acovado המתמחה בניהול פרויקטים וייעוץ בתחום האופטימזיציה והניתוח של בסיסי נתונים גדולים

 

מירב קריסטל השתתפה בהכנת הידיעה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים