שתף קטע נבחר

אפשר לתקן: עובדיה חממה בסינגל חדש

עובדיה חממה חוזר לחומרים שאפיינו את יצירתו לפני כעשור - ומוציא כעת את "אפשר לתקן", שיר חדש בביצועה של טל גורדון. הזמרת מצטרפת לשורה של אורחים שישירו באלבומו החדש: "אין איש יודע מתי להבת חייו תכבה - וכל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן", מסביר המוזיקאי את המילים. האזינו לו בבכורה

באלבומו העשירי, העתיד לצאת במהלך 2014, מארח עובדיה חממה חברים כמו קרני פוסטל, שרון רוטר, חמי רודנר ואחרים, לדואטים ולשירים בהפקתו. האלבום, שיוצא כמעט במקביל ליום הולדתו ה-50, מהווה עבור חממה חזרה לחומריו האישיים, חומרים מהסוג שאפיינו את יצירותיו המוקדמות מלפני עשור. היום (ד') הוא מוציא את "אפשר לתקן", שיר ראשון מתוך פרויקט האירוח החדש שלו, אותו הלחין למילותיה של סופרת הילדים והתסריטאית ציפי פינגלה, ואשר מבוצע על ידי הזמרת טל גורדון.  

 

"מעת לעת ולנוכח שלל המאורעות המתרגשים ובאים לעולם, על כל הרע והטוב לתפארת, אדם נתפס במצב רוח מהורהר משהו, נדרש באופן טבעי לשאלות הגדולות של הקיום", מספר חממה במיוחד ל-ynet. "פעם חשבתי לעצמי ששורש העניין הקיומי הוא בעצם ההבחנה האם העולם הוא טוב ויש בו איים אפלים של רוע, או שהעולם הוא רע ויש בו איים של אור טוב וחסד.

 

"היום אני כבר יודע שטוב ורע משמשים בו בערבוביה ושמה שחשוב אל נוכח כל קלקולי העולם שזורעים באדם גועל ,אימה ויאוש (חלילה) היא ההבנה הפשוטה שאפשר לתקן. אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן - דרשו חז"ל וחידש רבי נחמן, ועוד רבים וטובים כמו רבי ישראל מסלנטר שהוסיף ואמר: 'כל עוד שהנר דולק אפשר לתקן'.

 

"הנשמה היא הנר הדולק באדם, היא ניצוץ אלוה ממעל. בלעדיה אין חיים, אין חיות. כל זמן שהנשמה בקרבנו עלינו לתחזק אותה במצב מאיר ומואר. אין איש יודע מתי להבת חייו תכבה - ומכאן חשיבות כל רגע בחיים, והעובדה שכל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן, אחר כך, כבר לא.

 

אם קלקלת, אתה יכול גם לתקן. עובדיה חממה (יח"צ) (יח
אם קלקלת, אתה יכול גם לתקן. עובדיה חממה(יח"צ)

"האור נמצא מכל עבר רק לעיתים בהסתרה. ענני מלחמה לפעמים שועטים אלינו ועננים צהובים ממטירים עלינו דינים. אוי לשומע ואבוי לרואה. אתה חש אבוד ובודד בעולם. ייאוש חלילה וחס. מה שמבדיל כפסע בין הנפילה לתהום הייאוש היא האמונה בבורא עולם, האמונה בטוב שבאדם תכלית ונזר הבריאה. לא נולדנו מושלמים מכיוון שהישג אמיתי ושאיפה לשלמות היא עניין נרכש. אנו לא רק יכולים לתקן אלא גם מצווים לתקן. לא להתייאש. ליפול ולקום מהתחלה. נס החנוכה הרי הוא דגל ומופת לעניין האמונה ולכך שאין ייאוש בעולם".

 

משהסביר את השקפת העולם שלו, מתפנה חממה להסביר באופן פרקטי, כיצד נולד השיר: "הסופרת ציפי פינגלה כתבה את זה כל כך מדויק ויפה, היא אפילו הורידה את כל הרעיונות הנשגבים הללו למישור של 'אני ואתה', 'אני ואת'. כשקיבלתי ממנה את הטקסט הזה באימייל לפני כשנה, מיד ידעתי שהוא יהפוך לשיר. בהתחלה שרתי זאת בדואט עם טל גורדון, אבל לנוכח תעצומות קולה של טל העדפתי לשתוק ולתת את כל הבמה לשירת הנשים המאירה, הצנועה והחכמה הזו.

 

"זהו שיר ראשון מתוך אלבום אישי שבדרך, ואין מועד מתאים יותר להשיק אותו מאשר ימי החנוכה, בהם אנו הולכים ומוסיפים באור. באנו חושך לגרש, וחושך לא מגרשים במקלות אלא באור, ולו מעט מהאור דוחה הרבה מן החושך".

 

 

אפשר לתקן

מילים: ציפי פינגלה, לחן: עובדיה חממה

 

אתה, אתה של צלילים, אני של מילים, אבל שנינו של שיר

אתה, אתה של לילות, אני של ימים, אבל שנינו של זמן

ואפשר לתקן, הסתכל על הנר הוא דולק הוא דולק

 

אתה, אתה של גשמים, אני של שמשות, אבל שנינו של רוח

אתה, אתה של חיבוק, אני של מבט, אבל שנינו של קשר

ואפשר לתקן, הסתכל על הנר, הוא בוער הוא בוער

 

הסתכל על הנר, הוא בוער... הוא בוער

כאן ועכשיו, הוא דולק זה הזמן

לפני שייחדל, לפני שחבל...

לפני שחבל...

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא הכט
עובדיה חממה. מתחבר למקורות
צילום: גיא הכט
לאתר ההטבות
מומלצים