שתף קטע נבחר
 

עוד פיטורים: שימוע ל-50 מעובדי מפעל פלסן

עשרות מעובדי פלסן, המייצר מיגון לרכבים צבאיים, זומנו לשימוע לקראת פיטורים. המפעל, הנמצא בבעלות פרטית של קיבוץ סאסא, כלל בשיא גודלו אלף עובדים, שצומצם בחצי בשלוש השנים האחרונות. בהנהלתו סירבו להגיב

גל הפיטורים במשק נמשך, והפעם שוב במפעל פלסן שבקיבוץ סאסא בגליל, המייצר אמצעי מיגון לכלי רכב. אחרי שידע מספר גלי פיטורים בשלוש השנים האחרונות ומצבת כוח האדם שלו התדלדלה ל-500 איש, היום זומנו כ-50 מעובדיו לשימוע טרם פיטורים.

 

 

על פי אחד העובדים במפעל, יעד כוח האדם המיוחל אליו שואף המפעל המצטמצם הוא כ-250 איש. עובדת אחרת סיפרה שהמנהלת שלה מסרה לה את הודעת השימוע, ושתיהן יחד פוטרו שעות לאחר מכן, בשל קשיים אליהן נקלע המפעל.

 

מפעל פלסן בקיבוץ סאסא (צילום: אפי שריר) (צילום: אפי שריר)
מפעל פלסן בקיבוץ סאסא(צילום: אפי שריר)

 

אחת הגרסאות לסיבת קשייו הכלכליים של פלסן נעוצה בשוק הצבאי האמריקני. לאחר שאחרון החיילים האמריקאי עזב את עיראק ב-2011, אחרי 9 שנות נוכחות צבאית שם, ירד הגרסה גם הביקוש למיגון כלי רכב, כדוגמת האמרים צבאיים, כמו אלה המיוצרים בפלסן.

 

המפעל, שבבעלות פרטית של קיבוץ סאסא, ידע בשיאו כוח אדם של 1,000 עובדים. הבוקר זומנו למשרדי ההנהלה עשרות עובדים נוספים, להתבשר על שידעו ככל הנראה עוד קודם, להליך רשמי שתוצאותיו ידועות הן לעובד והן להנהלה.  

 

עובדת שפוטרה: "זה כואב, אבל אין לי דברים רעים להגיד על הארגון" 

השמצות לאו דווקא היו בקרב המפוטרים. אחת העובדות שעבדה במחלקת אבטחת האיכות של המפעל בשמונה השנים האחרונות, פוטרה יחד עם מנהלת המחלקה שלה. "אמרו לי שהמצב בפלסן קשה, ושהפיטורים הם לא על רקע אישי או מקצועי. זהו, עשר דקות והייתי בחוץ", אמרה העובדת, בת 37, מנהריה. "זה כואב, אבל אין לי דברים רעים להגיד על הארגון. נהנתי לעבוד שם, הנוף הירוק של המירון, הציפורים צייצו, זה לא טריוויאלי", הוסיפה.

 

תקוות גדולות העובדת לא תולה בהצלחת פלסן להתרומם מהמשבר אליו נקלע. "זה לא נראה טוב, לא נראה שיש עתיד באופק. היו כל הזמן גלי פיטורים בשלוש השנים האחרונות, בשנה האחרונה זה החריף", אמרה.

 

גם ס' התבשר היום על פיטוריו. "הכוונה היא לפטר חצי מפעל", אמר. "אלו פיטורי קיצוצים". הוא עובד בתחום ההנדסה, למעלה מארבע שנים במפעל. "בשימוע נאמר לי שאני מפוטר כי המפעל בקשיים. שאלו אותי אם יש לי משהו להגיד, אמרתי שאני מוכן לחזור לתפקיד הקודם שלי כדי לא לאבד מקום עבודה", אמר.

 

בין מפעל פלסן לבין קיבוץ סאסא (שבבעלותו המפעל) שוררת כנראה הפרדת רשויות טוטאלית. מזכיר הקיבוץ אינו יודע על הפיטורים ומפנה את האצבע אל הנהלת המפעל. אלו, מצידם, סירבו להגיב. "בקשר לפיטורים צריך לשאול את מפעל פלסן", אמר מזכיר קיבוץ סאסא, יוני צורן. "המפעל הוא חברה בע"מ, הוא מתנהל כיישות עצמאית, למרות שהוא שייך לסאסא, ומה שקורה במפעל – נשאר במפעל. אנחנו לא מגיבים בעניין שלו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רכב צבאי עם מוצרי מיגון מתוצרת פלסן
מומלצים