שתף קטע נבחר

צוות פיתוח לטייבה? התושבים שבעי אכזבות

איש עסקים תולה תקווה בהחלטה הממשלתית לפתח תוכנית העצמה לעיר, גם ח"כ טיבי מברך, אבל תושבים מזהירים: עד שלא ישתפו אותנו, היוזמות ייכשלו

"אף אחד מבחוץ לא יוכל לעזור לטייבה, רק התושבים שלה". זו התחושה של רבים מתושבי בירת המשולש, גם לאחר החלטת הממשלה שהתקבלה השבוע, בנוגע להקמת צוות גיבוש תוכנית לפיתוח ולהעצמה של העיר. התושבים חוששים שהצעד לא יעזור לחלץ אותה ממצבה הקשה.

 

עוד דיווחי חדשות ב-ynet:

בשל מצוקה כלכלית: 20% מוותרים על אוכל

דו"ח: אבו מאזן יתקשה לחתום על הסכם

 

הוועדה תורכב ממנכ"ל משרד הפנים, ראש אגף התקציבים במשרד האוצר וממנהל הרשות לפיתוח כלכלי במגזר המיעוטים במשרד ראש הממשלה. גם הרשות לפיתוח כלכלי תיטול בה חלק. 

 

עיריית טייבה מנוהלת כבר שבע שנים על ידי ועדה קרואה. רק לפני חודשיים מינה משרד הפנים את אריק ברמי מהליכוד לעמוד בראשה, וזאת למרות ההפגנות והמאבקים נוכח דרישת התושבים לקיים בחירות בעיר. 

 

טייבה. שנים של הזנחה (צילום: חסן שעלאן ) (צילום: חסן שעלאן )
טייבה. שנים של הזנחה(צילום: חסן שעלאן )

 (צילום: חסן שעלאן ) (צילום: חסן שעלאן )
(צילום: חסן שעלאן )

ביוב ברחובות העיר (צילום: חסן שעלאן ) (צילום: חסן שעלאן )
ביוב ברחובות העיר(צילום: חסן שעלאן )
 

התושבים זועמים. עבד אלסתאר חאג' יחיא אמר: "התוכנית הזאת הגיעה באיחור. אף אחד לא יעזור לטייבה חוץ מבניה, ויש לנו אנשים שיכולים להנהיג את עיריית ירושלים". הוא מתקשה להבין מדוע לא מאפשרים לקיים בחירות לראשות העיר, והזהיר כי אם לא יכריזו על בחירות, "נעשה אוטונומיה משלנו וננהל את עצמנו בעצמנו". ההסבר שלו להקמת הוועדה פשוט: "התוכנית באה לתת שקט לוועדה הקרואה השולטת בטייבה וגם לשרת את המדינה בדברים שאינם ברורים לנו. כולנו מזהירים מכל צעד שלא במקום. אנחנו אזרחי המדינה והיינו כאן עוד לפני שקמה, אנחנו לא סוג ב'".

 

בטייבה מתגוררים 45 אלף תושבים, אך עד היום בכמה משכונותיה הביוב זורם בכבישים. מסבאח נאשף, תושב נוסף, הציע לממשלה "להתבייש. ב-2013 עדיין הביוב זורם בכבישים? אין מי שידאג לנו. כל ראש עיר שמגיע מפריח הבטחות באוויר". כתושב, הוא לא מצפה ליותר מדי: "אנחנו רוצים עיר נקייה, להפשיר אדמות לבנייה וגם לקיים בחירות, כדי שנבחר את מי שינהיג את טייבה. כולנו מרגישים מושפלים".

 

גם אנשי העסקים סובלים בעיר, במיוחד מאזור התעשייה המוזנח. אחד מהם, עבד אלג'באר אבו ראס, בעל מפעל בטון וברזל, דווקא בירך על המהלך: "התוכנית יכולה לתת הרבה לאזור התעשייה שמוזנח כבר 30 שנה. אין לנו כבישים, תשתיות, ביוב. אין כלום. בעלי העסקים סובלים. הרבה קליינטים הפסיקו להגיע אלינו בגלל ההזנחה". לפיכך הוא הביע תקווה ש"התוכנית הזאת תקדם את העיר, אבל הרבה שנים אנחנו שומעים הבטחות ללא תוצאות. אנחנו לא רוצים שהממשלה תאכזב אותנו הפעם".

 

חבר כנסת ד"ר אחמד טיבי, תושב טייבה, סבור כי מדובר בהחלטה חשובה בכיוון הנכון. "אין ספק שטייבה זקוקה לטיפול נמרץ כדי לדחוף אותה קדימה ולהציל אותה ממצבה הקשה. השר סער, ראש הממשלה והמנכ"ל הבינו היטב את הצורך בכך וקיבלו החלטה חיובית. אני מצדי מתכוון להמשיך לגייס כספים עבור העיר שלי כי מגיע לה. אני מקווה שהשינוי המוצהר במדיניות יורגש וישתקף הלכה למעשה ברמת החיים של תושבי טייבה".

 

ראש הוועדה הקרואה אריק ברמי הביע תקווה שהתוכנית תייצר שינוי משמעותי. "לראשונה זה עשרות שנים הופקדה תוכנית שתעזור בפתרון בעיית המגורים החמורה בטייבה, ותעניק פתרון לזוגות צעירים שלא יברחו ממנה. היא תעמיד לרשות התושבים עתודות קרקע נוספות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אתר אלערב
אריק ברמי בטייבה (ארכיון)
צילום: אתר אלערב
מומלצים