גב' שריר: אולגה תייצג את ישראל ב"מרת עולם"
לא קלה ההכנה של מפתחת הגוף אולגה קורקלין לתחרויות בינלאומיות. במשך שבועות היא מתנזרת מפחמימות, מבצעת אימוני כוח ולא שוכחת למצוא בגד ים יפה ולעשות מניקור. איך משיגים גוף שקוטף פרסים - ואיך עוזרים לו להתאושש אחרי האירוע? ראיון
כרובית, מלפפון, פלפל ירוק, אשכולית, תפוח ירוק ושתי כפות שיבולת שועל: אלו המזונות ה"פחמימתיים" ביותר שמרשה לעצמה אולגה קורקלין, בת 42 מחיפה, במשך עשרה שבועות. לא מדובר כאן בטרנד דיאטה חדש, אלא חלק מההכנות הקפדניות שלה לתחרות פיתוח גוף בינלאומית בהמבורג, לשם היא נוסעת כדי להתמודד בקטגוריה Miss Figure.
קורקלין ממריאה היום (ה') לתחרות "מרת עולם" של הבודי-בילדריות שתתקיים בשבת ושתסכם שבועות ארוכים שבהם התאמנה, אכלה על פי תפריט סגפני במיוחד וביצעה טיפולים שונים שיעמידו אותה במיטבה לצד המתמודדות האחרות.
איך הופכים למפתחי גוף?
- אלנה רצתה לרזות - והפכה לאלופה בפיתוח גוף
- 24 ביצים לארוחה: אלוף ישראל בפיתוח גוף
- בגיל 49: החליף הכרס בשרירים ויתחרה ב'מר ישראל'
קורקלין, אתלטית מצטיינת בעברה, התאהבה בתחום כשהחלה לעבוד בחדר הכושר, אז החליטה שעליה לנסות בעצמה את מה שהיא מלמדת אחרים לעשות. "רציתי להרגיש את זה בדיוק", היא מספרת בראיון ל-ynet. "בפעם הראשונה כבר אמרתי שזאת הפעם האחרונה, אבל אהבתי את התחום כי אין בו סוף לשלמות. בכל פעם מגלים מחדש שאפשר לעבור את זה, ואני נהנית מאוד".
תוך חודשיים מתחילת האימונים ניגשה קורקלין לתחרות הראשונה, ומאז היא מתחרה כבר שש עונות. כל תחרות דורשת ממנה 14 שבועות מקדימים של הכנות, כדי להגיע מוכנים "לא ב-99% אלא ב-150%", לדבריה. ממש לאחרונה היא עשתה היסטוריה קטנה כשלוהקה לתפקיד "אמא רוסיה" לסרט ההוליוודי "קיק אס 2", שבו הופיע בין השאר גם ג'ים קארי.
מאמץ למען השלמות
קורקלין זכתה כמה פעמים באליפות הארץ, ובשנה שעברה קטפה את המקום הרביעי באליפות העולם בקטגוריה של פיתוח גוף לנשים. עם זאת, היא הבינה שהיא מתחרה בקטגוריה שאינה מתאימה לה. "בגלל שאני גבוהה קשה לי להתחרות עם הבנות האלה מבחינת מסת שריר", היא אומרת. "אני לא רוצה את זה, אז עברתי השנה לקטגוריה שמוצאת חן בעיניי יותר".
במסגרת ההכנות לתחרות הנוכחית היא החלה להקפיד על תזונה מיוחדת, המחריפה מדי שבוע. את הפחמימות היא הורידה כאמור לחלוטין מהתפריט מלבד מעט שיבולת שועל, והיתר חלבונים. "לפני התחרות מורידים גם מוצרי חלב ונשארים רק עם בשר, ביצים ודגים", היא אומרת. "וכמובן מחזיקים המון זמן בלי שוקולד ובלי מתוקים".
-איך מצליחים לעמוד במשטר כזה?
"אם יש מטרה אז את לוקחת את עצמך בידיים ומתנהלת ככה, אחרת אין טעם. רק אהרוס את התוצאה הסופית אם לא אקפיד. כדי להגיע לשלמות עושים את המאמץ, וגם הגוף מתחיל להתרגל. זה קשה בהתחלה, אבל כל העניין הוא בראש".
-ואיך נראים האימונים שלך בתקופה הזאת?
"אני עושה אימוני כוח ובכל יום עובדת על קבוצת שרירים אחרת. האימון שלי נמשך בסך הכל שעה, וכולל 20 דקות חימום, מתיחות, 30 דקות של אימון ועוד מתיחות. לפי ההתקדמות של הגוף אני מוסיפה עוד אימון של 40 דקות כמה פעמים בשבוע. אם לא הורדתי מספיק אחוז שומן אוסיף את האימונים בשלב מוקדם יותר. הכל תלוי בצורה שבה הגוף מגיב במהלך ההכנה".
מקבלת רק מחמאות
כיוון שקורקלין מתחרה כאמור בקטגוריה שבה חשובה האריזה הכוללת ולא רק נפח השריר, הדבר מצריך ממנה השקעה בתחומים נוספים. "האסתטיקה עצמה מאוד חשובה בתחרות", היא מסבירה, "אז מכינים בגד ים יפה, נעליים יפות ותכשיטים, עושים מניקור ופדיקור ומסדרים את התסרוקת - ומחייכים. אבל החיוך צריך לשבת על פנים יפות, ובגלל שלקראת התחרות מבלים הרבה בחדר הכושר ומזיעים הרבה, ישר רואים את זה על הפנים והן לא נראות טוב. אז הלכתי גם לטיפולי יופי לפנים אצל רונית רפאל וניסיתי שם דברים נחמדים כמו טיפול אוקסי סטאר לאנטי אייג'ינג ונגד הפיגמנטציה".
-איך מגיבה הסביבה לשינוי שחל בך לפני תחרויות?
"במקום העבודה שלי מעודדים אותי כל הזמן להחזיק מעמד ואומרים לי שהם מאמינים בי. אני כמעט לא מסתובבת בחוץ בשבועות הקודמים לתחרות, כי בלי פחמימות יש לי הרבה פחות כוח ואני מורידה את רמת הפעילות מאוד. אפילו הכלבה שלי שמה לב שאני פחות מטיילת בחוץ. אבל מי שאיתי בחדר הכושר רואה את תהליך ההכנה והשינוי שמתרחש וזה מפתיע לטובה. אני מקבלת רק מחמאות.
"אני מתחרה בקטגוריה שדורשת חיטוב יפה ולא שרירים גדולים מאוד. בכל זאת, בגלל אחוז השומן הנמוך זה עלול להיראות קצת מפחיד לאנשים שלא מכירים את התחום, כי הוורידים בולטים, אבל מי שמתאמן בחדר הכושר מעריך את המאמץ".
-איך עוזרים לגוף להתאושש אחרי התחרות?
"החלק שאחרי התחרות חשוב הרבה יותר מהדיאטה שלפניה. אם מכניסים מיד לגוף כמויות גדולות של פחמימה הוא יחווה סטרס גדול מאוד ואי אפשר לדעת איך הוא יגיב. אז במהלך החודש שאחרי התחרות אני מוסיפה בהדרגה יותר מלח ופחמימות, ולאט לאט יוצאים מזה. מתחשק בתקופה הזאת לטרוף הכל, אבל הכוח המנטלי צריך לעבוד שוב חזק כדי להצליח לעצור ולא לעשות נזק לגוף. כך גם בנושא הנוזלים - אחרי התחרות מתחשק לקפוץ לבריכה ולבלוע את כל המים, אבל צריך להוסיף נוזלים בעדינות.
"כל ההכנות האלה לפני התחרות וההתאוששות אחריה הן הרבה יותר מאשר סתם להגיע לחדר הכושר ולהרים משקולות. מדובר בצבירה של הרבה ידע על הגוף, ללמוד איך הוא מגיב לתזונה מסוימת וכן הלאה".