החיילים שבו מהפיליפינים: "הלהבה בוערת"
רה"מ, שר הביטחון והרמטכ"ל קידמו את 148 חיילי צה"ל שסייעו לנפגעי אסון הטייפון בפיליפינים. רא"ל גנץ אמר על רקע פטירת אריק איינשטיין: "בשבילכם 'אני ואתה נשנה את העולם' אינה שורה משיר, זו היכולת להגיע לכל נקודה"
"הלהבה שלכם ממשיכה לבעור". בנמל התעופה בן גוריון התקיים הערב (יום ד') טקס קבלת פנים למשלחת צה"ל, ששבה ממשימת הסיוע לנפגעי אסון הטייפון בפיליפינים. במהלך 12 ימים הקימו 148 חברי המשלחת בית חולים שדה וטיפלו ב-2,800 מקומיים, מתוכם 900 ילדים. בנוסף פעלו חברי המשלחת לשיקום מבנים ציבוריים ובסיוע להשבת מים זורמים לתושבים.
צה"ל בפיליפינים - דיווחים נוספים ב-ynet:
נקודת האור: צה"ל מחזיר מאור לפיליפינים
מחיר הסיוע: כמה עולה המשלחת לפיליפינים?
על רקע פטירתו של אריק איינשטיין, אמר הרמטכ"ל, רב-אלוף בני גנץ, לחברי המשלחת כי "בשבילכם 'אני ואתה נשנה את העולם' אינה שורה משיר, זו היכולת שלכם להגיע לכל נקודה בעולם. גם לאחר שעזבתם ממשיכה הלהבה שלכם לבעור והשפעתכם תיוותר כלפי אותם אנשים".
גנץ אמר עוד כי "צה"ל דרוך לשעת קריאה ומוכן לה, בין שנדרש לפעולה ממוקדת או להושיט יד לעזרה. הדריכות והאימונים מבטיחים שנדע כיצד לפעול ונוכל בזמן קצר לתת מענה לכל אירוע צבאי או אזרחי. אלה תכונות צה"ל".
גם שר הביטחון משה (בוגי) יעלון הזכיר בנאומו את מותו של איינשטיין. לדבריו, "מאז הסתלקותו דובר עליו כמי שייצג את ישראל היפה. לישראל היפה יש צדדים רבים ואתם אחד מהם. ברגע ששמענו על
הטרגדיה בפיליפינים ברור היה לנו שנהיה שם".
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בטקס: "ברוכים הבאים הביתה, ייצגם אותנו בכבוד גדול ובמשימה גדולה. 66 תינוקות נולדו בבית החולים והילד הראשון שמו ישראל - זו תמצית השליחות. צה"ל יכול לבצע משימות רבות ומגוונות, מי ייתן שאלה המשימות שנידרש אליהם. אני מקווה שיהיו פחות אסונות, אבל טוב לדעת שאתם אמונים על משימות מסוג אלה".
בקבלת הפנים נכח גם שגריר הפיליפינים בישראל שהודה לחיילים ואמר: "כל דקה של נוכחותכם בפיליפינים הייתה במטרה שהחיים יחזרו למסלולם. טסתם אלפי קילומטרים כדי להציל חיים. המסירות של החיילים שלכם מראה שאתם מחויבים ל'תיקון עולם'. נתתם את התחושה שאיננו לבדנו בהתמודדות עם הטרגדיה. אנחנו אסירי תודה, לא נשכח זאת". לסיום אמר השגריר בעברית: "תודה רבה".
"זה היה פשוט מרגש"
ספי מנדלוביץ' (35), רופא ילדים בבית החולים שערי צדק שנמנה עם המשלחת, סיפר: "הגענו לאזור עם הרבה מאוד הרס, ילדים שמחזיקים שלטים ועליהם נכתב 'אנחנו צריכים מים ואוכל' ומכאן שהיה לנו הרבה מוטיבציה
לעזור להם. כאב לשלושה ילדים זה היה פשוט מרגש וגם הקפדתי להיות בקשר עם הבית".
מנדלוביץ' סיפר על אקט מרגש שבו נתקל במהלך שהייתו בפיליפינים. "המקרה שהכי נגע בי הוא מקרה של פג שהושאר ללא טיפול ושקל קילוגרם וחצי. לקחנו אותו כפרויקט אישי. עשינו לו החייאה ובגלל שהיו מעט אמצעים הטיפול היה מאולתר מבחינת האמצעים והתרופות. אחרי 30 שעות שטיפלנו בו העברנו אותו לבית חולים גדול יותר, בנינו אינקובטור מאולתר מקופסת קלקר וייצרנו מנגנון שיוצר חום על ידי מנת קרב שמתחממת בעזרת חומר כימי. את מכונת ההנשמה הפעלנו באמצעות גנרטור, שאנשי פיקוד העורף הרכיבו על הרכב. למרבה השמחה, אתמול לפני שטסנו חזרה ארצה, ביקרנו אותו והיום הוא כבר אמור לנשום בכוחות עצמו".
אסף דילר, מ"פ בגדוד קדם של פיקוד העורף, סיפר: "התעסקנו בעיקר בסיוע אזרחי, שיקמנו בתי ספר שנהרסו בהם תקרות וקירות והגאווה הייתה לחזור לשם אחרי יומיים ולראות תלמידים יושבים בכיתות ולומדים. התנאים שלנו היו תנאים מינימליים, עם אוכל שהבאנו מהארץ ומקלחות מאולתרות אבל מה שהחזיק אותנו זה ההווי והרצון לעזור".
Read this article in English