"זו מהפכה, לא פיילוט". כך יקוצר החופש
הוצגו פרטי התוכנית לקיצור החופש הגדול: כבר הקיץ ילמדו ילדי כיתות א' וב' עוד 3 שבועות, בשנה הבאה התוכנית תורחב לכיתות ג' וד' ובהמשך לה' וילדי הגנים. פירון: "השבועות הנוספים יהיו חינוכיים, לא בייביסיטר". באילו שעות ילמדו וכמה ישלמו ההורים?
עכשיו זה רשמי: החופש הגדול של מאות אלפי תלמידי כיתות א'-ב' יתקצר בקיץ הקרוב בשלושה שבועות. במסיבת עיתונאים רשמית שקיימו הבוקר (ה') שר החינוך שי פירון ושר האוצר יאיר לפיד הוצגה התוכנית שבמסגרתה תימשך שנת הלימודים שלהם בשלושת השבועות הראשונים של חודש יולי במתוכנת מיוחדת. מטרת התוכנית היא לחסוך להורים כסף שמשולם לקייטנות, והיא אמורה לעלות להורים עד 400 שקל - לפי מדרג סוציו-אקונומי. השר פירון אמר: "זאת מהפכה. שלושת השבועות הללו יהיו חינוכיים, לא בייביסיטר". ynet העביר את מסיבת העיתונאים בשידור חי.
עיקרי התוכנית: צפו במצגת של משרד החינוך
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- כך רואה המודיעין הישראלי את 2014
- מהצפון הרחוק לבית איינשטיין: "אב רוחני"
- מחדל באל על: עגלת דיוטי דהרה לתא הטייס
עלות הפרויקט מוערכת בשלב זה בכ-215 מיליון שקל, מתוכם יגיעו 160 מיליון ממשרד האוצר, כ-40 מיליון מקרן ידידות ו-15-10 מיליון שקל ממפעל הפיס.
על פי התוכנית, מוסדות החינוך הציבורי יפעלו עד 21 ביולי, בימי ראשון עד חמישי, מהשעה 8:00 עד 13:00. הלימודים יתבצעו בקבוצות של 28 ילדים והצוות החינוכי יכלול מורים, פרחי הוראה ומדריכים מקצועיים. התכנים יעסקו בנושאי תרבות, העשרה בנושאים לימודיים, נושאי פנאי ועוד.
התוכנית תיושם באופן הדרגתי: בתום השנה הנוכחית היא תכלול את תלמידי א'-ב' בכל הארץ ובנוסף 30 אלף תלמידים בכיתות ג'-ה' מהפריפריה. בשנה הבאה יצטרפו תלמידי כיתות ג'-ד' מכל הארץ. בשנת תשע"ו היא תכלול את ילדי הגן ותלמידי כיתות ה' בכל הארץ.
במסיבת העיתונאים השתתפו גם שר החינוך שי פירון ושר הרווחה מאיר כהן. בדבריו הבטיח פירון שהפעילות לא תפגע בעוזרי הוראה שיקבלו שכר נוסף וישתתפו לפי ראות עיניהם. "מדובר ב-200 אלף תלמידים בכיתות א'-ב'", הוסיף. "זה לא פיילוט, זו מהפיכה. זאת לא תהיה קייטנה במובן הקלאסי של המילה. זה יהיה חינוך ולא בייביסיטר".
סגנית נשיא הקרן לידידות, יעל אקשטיין: "מטרת הקרן היא לחזק אוכלוסיות מצוקה, קשישים וילדים. אנחנו שמחים על ההזדמנות שניתנה לנו להיות חלק מהמיזם הזה. זאת גאווה להיות שותפים לשינוי עמוק כל כך במערכת החינוך של ישראל".
Read this article in English