שתף קטע נבחר

 

לנובו מציגה: טאבלט אחר

YOGA מצליח להיות בשורה עיצובית של ממש, אם כי תקוע שנות דור מאחורי מכשירי הפרימיום של השוק.האם בתמחור שלו מדובר בקנייה טובה? כן. סקירה

בשוק הדומים והחקיינים של הטאבלטים, אפשר או להיות טובים ויקרים ולהתחרות ראש בראש עם המיתוג של אפל, סמסונג ודומיהן, או להיות זולים לעשות משהו אחר. לנובו שילבה את שתי האפשרויות האחרונות ומציעה את היוגה: טאבלט שונה - וזול. השונות של הטאבלט הזה היא בעיצוב. הזול שלו הוא 999 שקל לדגם בגודל 8 אינץ', ו-1,500 שקל לדגם ה-10 אינץ' אותו סקרנו (להשיג בישראל לקראת אמצע דצמבר).

 

שני המכשירים מציעים מסך ברזלוצייה של 1280x800, מצלמת 5 מגה פיקסל אחורית, וקידמית של 1.6 ונפח אחסון של 16 גיגה כשניתן להרחיב ל-32 דרך כרטיס מיקרו SD.

 

 

 

הבליטה

אז נתחיל במה שמיוחד: למכשיר הזה, במקום שיהיה מלבן שטוח ועלוב, יש מעין גליל - צילינדר בצידו. הכוונה בלנובו הייתה ליצור - לשחזר, את התחושה של החזקת מגזין. הפלוס העיקרי: הבליטה מכילה בתוכה סוללה חזקה במיוחד. עוד יתרון: מתוך הגליל יוצאת רגל שמאפשרת להניח את המכשיר על השולחן לרוחב (כדי לצפות בסרט לדוגמה), או בזווית על השולחן עדי להקליד.

 

 

מסך בינוני (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מסך בינוני(צילום: ירון ברנר)

 

בצידו של הגליל יש כפתור גדול לכיבוי מסך וכיבוי מלא - כל כך הרבה יותר נוח מהכפתורים הקטנים שאליהם אנחנו רגילים. שניים מהם נמצאים על צד המכשיר - לווליום. בצד השני כניסת אוזניות והרמקולים בתחתית המסך מופנים למשתמש. המכשיר דק ביותר: 3 מ"מ - חוץ מהצילינדר, שמגרד את ה-8 מ"מ. המכשיר שוקל 605 גרם סטנדרטיים. איכות ההרכבה של המכשיר מעולה, והחומרים נעימים למגע.

 

איך נראה

אם באתם בשביל המסך, לראות סרטים, ולהתלהב מתמונות - אז ביי. זה לא המכשיר בשבילכם. רזולוציה של 1280x800 ותצוגה שניצבת בצד הנמוך, שלא לומר מיושן, של השוק. זה בסדר לראות את סדרה ברכבת, זה בסדר לגלישה בפייסבוק, זה מחוויר ליד האייפד או כל מכשיר פרימיום אחר. 

 

שימוש

למכשיר אנדרואיד קצת מיושן: 4.2. הממשק דומה למכשירי אפל: כל האפליקציות מופיעות על מסך הבית ולא בנפרד במגירת אפליקציות כמו בנקסוס 7 לדוגמה. מסך הבית נראה עלוב ולא מרגש. עוד בממשק - נוסף לתריסים וההגדרות, עוד חלון הגדרות שבו אפשר להוסיף ווידג'טים. כלומר שיש שלוש פעמים הגדרות - קצת מבלבל.

 

חתום במגנט. (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חתום במגנט.(צילום: ירון ברנר)

 

מצד שני, אחיזת המכשיר נוחה במיוחד: המשקל הקל שלו והצילינדר של לנובו מספקים חוויה שונה ומיוחדת. הרגלית הנפתחת נוחה ביותר לצפייה בסרטים וכאשר נניח את הטאבלט על השולחן הזווית נוחה ביותר להקלדה.

 

יש גם מקלדת (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
יש גם מקלדת(צילום: ירון ברנר)

 

לנובו מציעה מקלדת בלוטות' למכשיר בתוספת של 500 שקל. היא נצמדת למכשיר באמצעות מגנטים ומתפקדת קייס, מנשא - אם כי לא נצמדת חזק מדי ונפלה לנו כמה פעמים. כשנפתח את המכשיר ונניח על השולחן עם הרגלית ונפתח את המקלדת, נקבל פוזיציה דומה ללפטופ. האם זה יותר מוצלח ממקלדת וירטואלית על המסך? לא בטוח. מקשים קטנים ושטוחים לא מצליחים להעביר את החוויה של מקלדת, ופד המגע די מיותר כשיש לנו מסך מגע - הרי זה טאבלט.

 

 

הביצועים

טוב, זה לא הסוס המהיר באורווה. גם לא החזק. עם מעבד Quad Core 1.2GHz של מדיה טק הוא מדורג נמוך מאוד בביצועים שלו. במבחן של תוכנת 3D MARK בבדיקה של יכולת העיבוד הוא זוכה בציון הנמוך 2507. להשוואה ניתן לקחת את הסורפייס פרו 2 של מיקרוסופט שזוכה לציון גבוה מ-40 אלף כלומר ממש לפטופ, או האייפד AIR עם ציון של כ15 אלף. יודעים מה, עזבו. המספרים המדוייקים לא משנים: מדובר במכשיר חלש ביותר. משחקים כבדים אולי יעבדו אבל עם זמן טעינה ארוך מהרגיל, וכן, המכשיר אף נתקע לפעמים.  

 

לנובו מבטיחה שימוש רציף של 18 שעות, הסוללה העוצמתית של המכשיר מקיימת את זה, או מאוד קרוב, בשימוש סולידי. כלומר, הרגישו חופשי להשאיר את המטען בבית ליום עבודה מלא כולל רשת, משחקים וכדומה. למכשיר יש שלוש קונפיגורציות לחיסכון בסוללה, דרך אפליקציית החיסכון באנרגיה. חוץ משימוש רגיל אותו הזכרנו, האפליקציה מאפשרת לכבות יכולות שונות ומחשבת כמה זמן הדבר יוסיף לחיי המכשיר כאשר מצב "שעון מעורר", כלומר מצב טיסה, שמבטיח כמה ימים בתיק, ללא צורך במטען. אם זה מה שאתם מחפשים, יחד עם מוצר קצת שונה ומיוחד ונוח לעבודה בסיסית - הלנובו יוגה זו בחירה לא רעה בכלל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים