ההסתדרות ביקשה צו נגד הפיטורים בנייר חדרה
בית הדין לענייני עבודה בחיפה יחליט אם להפסיק את השביתה ולתת צווי מניעה נגד תוכנית הנהלת המפעל לפטר 250 עובדים. יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות זימן אליו לפגישה את מנכ"ל המפעל ואת נציגי הוועד
ההסתדרות הגישה היום (א') אחר הצהריים בקשה לבית הדין לענייני עבודה בחיפה, למתן צווי מניעה נגד תוכנית הנהלת נייר חדרה לפטר 250 עובדים וכן נגד ההשבתה הממושכת של המפעל על ידי ההנהלה. הנהלת החברה טרם חילקה לעובדים את מכתבי השימוע לפני פיטורים לעובדים, עליהם הודיעה אתמול.
- הוחלט: נייר חדרה תפטר יותר מ-200 עובדים
- נייר חדרה: המו"מ התפוצץ, השביתה תימשך
- הסכסוך בנייר חדרה: 375 מהעובדים שובתים
יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, זימן אליו למחר בשעות הצהריים את נציגי הנהלת החברה והעובדים במטרה למצוא דרכים לפתרון המשבר ולמנוע את הפיטורים. בפגשיה צפויים להשתתף מנכ"ל המפעל, עופר בלוך והסמנכ"ל, צביקה אברמוביץ', יו"ר ועד העובדים אדי חננוב, יו"ר האיגוד הארצי של עובדי הדפוס - דוד גלנוס ונציגי המרחבים, .
אמש הודיעה הנהלת החברה כי היא מממשת את איום הפיטורים וכי בכוונתה לשגר היום זימונים לשימוע לכ-250-200 עובדים מבין 800 העובדים במפעל. מנכ"ל נייר חדרה עופר בלוך מסר בהודעה לעיתונות, כי צעד הפיטורים ננקט, "בעקבות חוסר הנכונות של וועד העובדים להתגמש". ועד העובדים מסר בתגובה, כי מדובר ב"ניסיון סחיטה באמצעות איום בפיטורין".
שביתה של למעלה משבוע
במפעל בחדרה עובדים 375 עובדים קבועים בהסכם קיבוצי ועוד כ-400 זמניים - סך הכל כ-800 עובדים. בחברה כולה, כולל עובדי החברה במודיעין ועובדי חברת הבת אמניר, עובדים כ-3,000 עובדים.
עובדי המפעל בחדרה הכריזו על סכסוך עבודה לפני כשבועיים וביום שישי האחרון השביתו את פעילות ייצור הנייר הלבן והממוחזר, זאת במחאה על כוונת ההנהלה לקצץ בשכרם. 410 עובדים נוספים מאתר החברה במודיעין וחברת-הבת אמניר הכריזו אף הם על סכסוך עבודה, אך טרם חלפו שבועיים ולפיכך הם אינם יכולים עדין לשבות.
לטענת העובדים, ההנהלה השביתה בעקבות זאת את פעילות המפעל באופן חד צדדי החל מיום ראשון. מאז הפגינו העובדים מספר פעמים מחוץ לשערי המפעל וחסמו את הכניסה אליו. ביום חמישי האחרון משרד הכלכלה אף יזם פגישת גישור דחופה בין ועד עובדי המפעל לבין נציגי ההנהלה בראשותו של סמנכ"ל משאבי אנוש בחברה, צביקה אברמוביץ, אולם היא הסתיימה ללא תוצאות.
ועד העובדים מסר לאחר הפגישה, שהם הציעו "פשרות מרחיקות לכת", בהן ויתור על הקפאה של חלק מתנאי ההסכם הקיבוצי הקיים - אולם ההנהלה לא הסכימה להתגמש. ההנהלה איימה בתגובה כי בכוונתה להתכנס במהלך סוף השבוע ולדון בפיטורי מאות עובדים – כפי שאכן הודיעה אתמול.
בהנהלת המפעל טוענים שבעקבות ההפסדים הכבדים (62 מיליון שקל ברבעון האחרון) ולאחר מהלכים של קיצוצים והתייעלות בדרג המנהלים, פנו לעובדים על מנת לנהל משא ומתן על התייעלות מצידם, אולם עד כה לא נוהל משא ומתן כזה.
החברה דיווחה לאחרונה על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי, לפיהם חלה ירידה של 8.7% במכירות ל-444 מיליון שקל, והפסד בשורה התחתונה של 61.5 מיליון שקל - זינוק חד לעומת הפסד של 6.8 מיליון שקל ברבעון המקביל.