ערפל כזה עוד לא ראיתם: הגרנד קניון בלבן
בסוף השבוע התרחשה בקניון הגדול בארצות-הברית תופעה טבע נדירה והקניון התמלא בערפל. צפו בתמונות המדהימות
מי שביקר בגרנד קניון בצפון-מערב אריזונה בסוף השבוע זכה לחזות במראה עוצר נשימה. בשל תנאיי מזג האוויר ששרו במקום התמלא תוואי נהר הקולורדו בערפל. על-פי דף הפייסבוק של הגרנד קניון, שבו התפרסמו התמונות, המחזה המרהיב נוצר בשל תופעה הניכרת "היפוך טמפרטורה". הדבר מתרחש כאשר אוויר חם חוסם אוויר קר שנצמד לקרקע, מה שגורם לכך שכל העננים או במקרים אחרים זיהום האוויר נתקע מתחתיו ולא יכול למעלה.
ארין וויטיקר, פקחית בגרנד קניון, סיפרה ל"דיילי מייל" כי אמנם תופעת "היפוך טמפרטורות" מתרחשת פעם או פעמיים בשנה, אבל אף פעם הם לא נתקלו במחזה כל כך מרהיב, שבו מתכסה כל הקניון בערפל. היא הוסיפה כי בסוף השבוע היו שמיים בהירים באזור הקניון, ומראה כל כך מרהיב מתרחש פעם בעשר שנים בערך.
הפקחית סיפרה עוד כי כמה מהתיירים הרבים, שהגיעו למקום בסוף השבוע, התאכזבו כיוון שלא יכלו לראות את נהר קולורדו, שזורם בקניון. היא הוסיפה כי אחרים דווקא התרשמו מהמראה המרהיב.
הגרנד קניון בארצות-הברית הוא קניון ופארק לאומי בתוואי נהר הקולורדו, בצפון-מערב אריזונה, ארה"ב. אורכו כ-320 ק"מ, רוחבו 29-6 ק"מ ועומקו כ-1.6 ק"מ. הוא אחד מאתרי התיירות הידועים בארה"ב ובעולם.
משני צידי הקניון רמה שגובהה הממוצע בין 1500 ל-2750 מ'. בקירותיו המרשימים אפשר להבחין בשכבות גיאולוגיות שחשף הנהר בחתירתו. בשכבות הגיאולוגיות (החוזרות על עצמן) ניתן לראות מספר שלבים: התרוממות, סחיפה (הודות לכח בליה קבוע של הנהר), שיקוע והעתקה של האבן. הסלע הססגוני, והקצוות המשוקעים, הרי השולחן (מסה) המבודדים, קניונים קטנים נוספים ועוד צורות שיצרה השחיקה של האבן יוצרים ביחד עם הניגוד בין קרני השמש לאזורים המוצלים מראה מרהיב ביופיו.
בשנת 1908 החליטה הממשלה האמריקנית להפוך את הגרנד קניון לנכס לאומי וב-1919 לפארק לאומי (ששטחו 5000 קמ"ר). שטח הפארק הורחב בשנת 1975 והוא כולל כעת גם את קניון השיש (Marble Canyon), חלקים מגלן קניון (Glen Canyon) ומאגם מיד (Lake Mead). לאורך הקצה הצפוני המיוער, והקצה הדרומי (הנגיש יותר) יש מספר נקודות תצפית ושבילי הליכה לקרקעית הקניון. טיולי סירות ורפטינג בערוץ הנהר פופולאריות מאוד בשנים האחרונות.