גישה חיובית: אתר שידוכים לנשאי HIV בהודו
בעשור האחרון חוותה הודו ירידה של 57% בשיעור ההידבקות בווירוס, הגורם למחלת האיידס. אך נשאי HIV עדיין מנודים חברתית במדינה האסייתית ומתקשים למצוא זיווג. אתר שכל משתמשיו נשאים מנסה לפתור את הבעיה
לפני כמה שנים, כשהייתה בהריון והגיעה לבית חולים בפרווני שבמערב הודו, גילתה נישה כי היא נשאית HIV, הווירוס הגורם למחלת האיידס. באותו הרגע קרס עליה עולמה ולדבריה, היא איבדה את הרצון לחיות. אחרי שבעלה נבדק, אושש החשש - היא נדבקה ממנו. עם זאת, היא זו שהואשמה במצבם הרפואי ונזרקה מביתם. בנוסף, התגלה כי בנה נושא גם הוא את הווירוס.
עוד חדשות בעולם:
פיזר אלף דולר בקניון: 'להפיץ את שמחת החג'
ניו יורק: הרב קראטה נגד משחק ה"נוקאאוט"אלימות ברחובות בנגקוק: רה"מ לא תתפטר
"רציתי להרוג את בני ואת עצמי", סיפרה לרשת BBC הבריטית. "רציתי להתחתן שוב אבל לא ידעתי היכן אוכל למצוא שותף שגם הוא נשא איידס". כמה שנים לאחר מכן היא למדה על האתר PositiveSaathi.com, (סאת'י - חבר או שותף בהינדית) אתר שידוכים עבור נשאי הנגיף. כיום, בגיל 42 נישה נשואה לנשא HIV מקולאפור, שתומך בה ובבנה בן ה-11. "האתר הופיע בחיי כמו קרן אור של תקווה בשעתי החשוכה", סיפרה.
יותר מ-5,000 נשאי הנגיף רשומים באתר. אניל ואליב, בן 43, שייסד את האתר ב-2006, הוא פקיד ממשלתי שהתאהב בעבודה סוציאלית. למרות עבודתו התובענית הוא החליט להקדיש זמן נכבד לאלה שלא שפר עליהם מזלם.
הוא סיפר לרשת הבריטית שבמהלך הצטרפותו לרופאים שביצעו בדיקות HIV, סיפר לו אחד מהם על נשא הנגיף הנואש להתחתן. "הוא סיפר לרופא כי אם לא ימצא שידוך יינשא לאישה בריאה ולא יספר לה על מצבו הרפואי", העיד ואליב. "אז הבנתי כמה קשה לאנשים כאלה למצוא זיווג".
לדבריו, החברה ההודית נוטה להחרים נשאי HIV. "אם צרכיהם הרגשיים או הפיזיים לא מסופקים, הם עלולים להפיץ את הנגיף". כשני שלישים מהנרשמים לאתר שלו באים מאזורים כפריים, ולטענתו, עובדה זו מפתיעה שכן הגישה לאינטרנט בכפרים בהודו מצומצמת.
ואליב ארגן עבור המשתמשים שלו גם כמה אירועי היכרויות. באחד מהם פגש רמאש דוגדה, נהג ריקשה בן 43, את אשתו. דוגדה גילה לפני 11 שנים כי נדבק מהנגיף מאשתו המנוחה. הוא חשב אז שמדובר בסוף הדרך עבורו
וחרד לעתידה של בתו היחידה.
את אשתו הנוכחית, גרושה בת 33, הוא פגש כאמור במפגש שארגן ואליב. "חזרה לחיי נישואים נורמליים החזירה לי את האמון במלחמה במחלה", אמר. מבחינת ואליב ההישג הגדול ביותר שלו הוא שב-2010 נישאו 22 בני אדם במפגש אחד בפונה.
בעשור האחרון הצליחה הודו להקטין ב-75 אחוזים את שיעור ההידבקות בווירוס. 650 אלף בני אדם שחיים עם הנגיף מקבלים טיפול אנטי רטרו-ויראלי נגד מחלת האיידס. 2.1 מיליון בני אדם חיים עם HIV בהודו, כ-130,000 נדבקים בנגיף מדי שנה. אתמול (יום א') צוין ברחבי העולם יום האיידס הבינלאומי.