וול סטריט ננעלה בירידות; הנפט עלה ב-1.2%
דאו ג'ונס ירד ב-0.5%, נאסד"ק ב-0.4% ו-S&P ב-0.3%. הזהב איבד 2.3% ל-1,221.9 דולר לאונקיה - הרמה הנמוכה ביותר מאז יולי. מחיר חבית נפט נקבע על 93.82 דולר. מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני בארה"ב בשיא מאז אפריל 2011
המסחר בוול סטריט ננעל היום (ב') בירידות, שאף התחזקו מעט לקראת סיומו, זאת למרות שמדד מנהלי הרכש במגזר היצרני לחודש נובמבר הפתיע לטובה עם הקריאה הגבוהה ביותר שנרשמה מאז אפריל 2011. ברקע למסחר, עונת הקניות לחג שהחלה לפני ארבעה ימים. סוף השבוע של חג ההודיה חיזק את התחזיות כי הקונים יהיו זהירים, וארבעת הימים הראשונים של העונה מצביעים על ירידה של כמעט 3% בהוצאות.
מדדי מניות וסחורות
מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.48% ל-16,008.77 נקודות. מדד נאסד"ק ירד ב-0.36% ל-4,045.26 נקודות. מדד S&P 500 ירד ב-0.27% ל-1,800.9 נקודות.
במסחר בבורסת הסחורות בניו-יורק עלה מחיר הנפט ב-1.2% ל-93.82 דולר לחבית. מחיר הזהב ירד ב-2.3% ל-1,221.9 דולר לאונקייה - המחיר הנמוך ביותר מאז חודש יולי.
ברקע המסחר
כ-40% מהמשקיעים בעולם מאמינים כי הסכנה הגדולה ביותר לכלכלה העולמית בשנה הבאה היא הפחתה בכמות רכישות האג"ח החודשית על ידי הבנק המרכזי של ארה"ב. כך עולה מסקר של בנק ההשקעות הבריטי, ברקליס, בקרב 900 משקיעים בעולם. אחרי הפחתת הרכישות של הפד, ניתן למצוא בקרב המשקיעים את החשש מפני הידרדרות הכלכלות המתפתחות מצד 20% מהנשאלים.
בסקירתם השבועית כותבים בהראל פיננסים כי "שווקי המניות מממשיכים להיות, להערכתנו, המקום הנכון ביותר להיות בו לקראת 2014, אך ככל שיימשכו העליות כך מתקרב גם המימוש שעשוי לשמש כנקודת כניסה נוחה יותר. לאור סביבת הריביות הנמוכה שתימשך גם לאחר תחילת הפחתת רכישות האג"ח, ולאור החשיפה הנמוכה של רבים ממשקי הבית לאפיק המניות, שווקי המניות ימשיכו למשוך משקיעים המבקשים להגדיל סיכון ותשואה".
המסחר בבורסות המובילות באירופה ננעל בירידות. לאחר פתיחת מסחר חיובית, פורסם מדד מנהלי הרכש בספרד שהצביע על התכווצות הכלכלה וצבע את אירופה באדום. המדד רשם 48.6 נקודות לעומת צפי ל-51.3 נקודות. לאחר מכן פורסמו נתוני מדד מנהלי הרכש של שוויץ, איטליה ואנגליה, כולם הצביעו על התרחבות הכלכלה, אולם המגמה השלילית נמשכה.
מאקרו בארה"ב
היום לאחר תחילת המסחר פורסם מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני (ISM-PMI) לחודש נובמבר, עם קריאה של 57.3 נקודות, הגבוהה ביותר שנרשמה מאז אפריל 2011. הצפי בשוק היה לקריאה נמוכה יותר של 55.2 נקודות, זאת לעומת 56.4 נקודות בחודש הקודם.
ה-ISM-PMI הינו מדד מוביל להתפתחות הכלכלית במשק, הנקבע על ידי סקר שנערך בקרב כ-400 מנהלי רכש בפירמות מובילות, אשר מתבקשים לדרג את הרמה היחסית של תנאים עסקיים הכוללים תעסוקה, ייצור, הזמנות חדשות, מחירים, משלוחי ספקים ומלאי. בנתוני מנהלי הרכש קריאה של מעל 50 נקודות משקפת מצב של גידול בתעשייה וקריאה של פחות מ-50 מצביעה על התכווצות.
מניות במרכז
איביי ואמזון מרכזות עניין, עקב מה שזכה לכינוי "יום שני המקוון" (“Cyber Monday”) בהתייחס למחירים התחרותיים המוצעים על ידי קמעונאים ברשת כאשר עונת הקניות לחג יוצאת לדרך. ביום שישי מניותיה של איביי עלו ב-2.5% ואמזון הוסיפה 1.8% לערכה, ביצועים טובים יותר ממניות הרשתות בעלות החנויות הפיזיות כדוגמת וול מארט שעלתה ב-0.1%, ומניית TGT שהשילה 0.8% מערכה.
הנפקת רשת בתי המלון, הילטון, יוצאת לדרך. החברה הודיעה היום כי בכוונתה לגייס עד 2.72 מיליארד דולר בהנפקה הראשונית לציבור בוול סטריט (IPO). בכוונת הילטון להציע 112.8 מיליון מניות לציבור במחיר של 18 - 21 דולרים למניה במסגרת ההנפקה הראשונית. כמו כן חברת האם, הילטון אחזקות, תשתתף בהנפקה בהיקף של 16.9 מיליון מניות. הרשת סיימה את השנה הפיסקאלית האחרונה שלה (2013) ביוני האחרון עם הכנסות של 4.04 מיליארד דולר ורווח נקי של 427 מיליון דולר. בשנה הפיסקאלית הקודמת ההכנסות של הילטון הסתכמו ב-3.98 מיליארד דולר והרווח הנקי עמד על 352 מיליון דולר.
אפליקציית ווטסאפ עקפה את פייסבוק והפכה להיות פלטפורמות המסרים המיידיים הסלולרית הפופולרית ביותר בעולם כך עולה מסקר חדש שערכה חברת On Device. כ-44% ממשתתפי הסקר משתמשים בווטסאפ לפחות פעם בשבוע, לעומת 35% בלבד שמשתמשים בפייסבוק מסנג'ר מהנייד בתדירות זהה. 28% העדיפו את WeChat, כ-19% בלבד השתמשו בטוויטר ככלי למסרים מידיים, ובסוף הרשימה ניצבו BBM של בלקברי (17%) וסקייפ (16%).
ישראליות במרכז
מזור רובוטיקה, המספקת מערכות רובוטיות לניתוחי גב, הודיעה היום כי קיבלה הזמנה למערכת הריינסנס בדרום מזרח אסיה. אורי הדומי, מנכ"ל החברה, התייחס לעסקה ואמר כי "אנחנו שמחים על ההתפתחות האחרונה שלנו בשווקי אסיה. עסקאות מסוג זה תואמות את התוכנית האסטרטגית שלנו".