נחשף מבנה מתקופת החשמונאים: 'זו תגלית'
מבנה מהמאה ה-2 לפני הספירה, שהתגלה בחפירות בחניון גבעתי בירושלים, מסייע לארכיאולוגים לגשר על פער ברצף ההתיישבות בעיר. "התיאורים של יוסף בן מתתיהו מקבלים לפתע ביטוי מוחשי", אומר האחראי על החפירות
בחודשים האחרונים נחשפים והולכים שרידי מבנה מרשים מתקופת החשמונאים בחפירות שמנהלת רשות העתיקות בחניון גבעתי שבעיר דוד, בגן לאומי סובב חומות ירושלים. לרגל חג החנוכה מספקת היום (ג') רשות העתיקות אפשרות להציץ לתגלית מהמאה השנייה, אף שהעבודה במתחם הסתיימה.
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- סא"ל תקף מינית חיילות ונידון לעבודות שירות
- מסתננים יוסעו כל יום לבאר שבע: "נמנע זאת"
- תפנית בעלילת הסרט. כך שדדו את הפיראטים
החפירות החלו לפני כשנה, אבל החלקים המשמעותיים – בהם רצפת המבנה – נחשפו רק בחודשים האחרונים. על הרצפה נמצאו מטבעות שסייעו לתארך את גילו של המבנה ולשייך אותו לתקופה החשמונאית.
כמו כן נחשפו קירות רחבים שעוביים לפחות מטר, והם בנויים אבני גיר מהוקצעות שהונחו בשיטת "ראשים ופתינים" - האופיינית לתקופה החשמונאית – ובה אבני גיר מהוקצעות מונחות לסירוגין, פעם הממד הרחב בולט ופעם הממד הצר.
בתוך המבנה התגלו גם כלי חרס כגון גביעי יין (אמפורה), קערות, ובקבוקים עם ידית, חלקם תוצרת מקומית וחלקם יובאו ממקומות שונים כמו אסיה הקטנה ויוון.
ד"ר דורון בן עמי, שמנהל את החפירה מטעם רשות העתיקות לצד יאנה צ'חנוביץ, הסביר על חשיבות התגלית: "למעט שרידי ביצוריה של העיר החשמונאית, שהתגלו בחלקים שונים של ירושלים, וכלי חרס או ממצאים קטנים נוספים, עד כה לא נחשפו בנייני העיר עצמם. התגלית הזאת מגשרת על פער מסוים ברצף ההתיישבותי של ירושלים. העיר החשמונאית שמוכרת לנו היטב מן התיאורים ההיסטוריים של יוסף בן מתתיהו ומספר מקבים א', מקבלת לפתע ביטוי מוחשי".